Burn-outervaring van David | coronacrisis en hoofdpijnen

door | mrt 6, 2023 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Op een gegeven moment zag ik door de bomen het bos niet meer. Ik was net afgestudeerd en klaar om in de sportbranche te gaan werken als coach. Totdat de coronacrisis om de hoek kwam kijken. Er was geen werk te vinden in de sport. Ik had het gevoel dat ik niet meer kon doen wat ik leuk vond.

Ik kwam achter de telefoon te werken in een call-centrum. Dit was in het begin oké. Totdat ik niet meer werd uitbetaald en zeker twee maanden aan het lijntje ben gehouden. In die tijd heb ik keihard gewerkt. Ik heb alles in perfectie willen doen om maar niet te falen. Uiteindelijk ben ik nooit betaald. En dat in de tijd dat ik net voor het eerst met mijn vriendin ging samenwonen. Geen fijne start als je meteen in de financiële problemen komt.

Ik kwam thuis te werken. Ook weer achter de telefoon terwijl ik eigenlijk iemand ben die moet bewegen om zich goed te voelen. Helaas bewoog ik niet meer. Ik was te druk om financiële zekerheid te creëren na deze periode waarin ik was opgelicht.

Op een gegeven moment kreeg ik erge hoofdpijnen en ik voelde me opgejaagd. Ik kreeg mezelf niet meer rustig en bleef maar piekeren. Hierdoor sliep ik slecht ofwel helemaal niet. Ik was supermoe en emotioneel. In deze ontwikkeling naar de burn-out toe kreeg mijn vriendin trombose in haar arm. Een erg onzekere situatie waar veel stress bij kwam kijken.

reactie klant burn-outherstel

Ik probeerde door te werken. Opgeven was geen optie, dit heb ik al sinds ik een klein jongetje was ontwikkeld. Uiteindelijk lukte het me niet meer om op een normale manier te communiceren. Door de hoofdpijnen kon ik mijn werk niet meer doen. Ik faalde en nam het mezelf enorm kwalijk.

De eerste stappen die ik maakte naar herstel was zoals velen dat doen, namelijk via de huisarts. Die merkte als snel op dat ik in een burn-out verkeerde. Ik kreeg psychologische hulp en het advies om naar een psychosomatische fysiotherapeut te gaan. Om eerlijk te zijn dacht ik het zelf wel allemaal op te lossen. Het heeft het erg lang geduurd voordat ik hulp accepteerde en iemand kon vertrouwen.

Nog langer heeft het geduurd om te accepteren dat ik in een burn-out zat. Ik was namelijk nog maar 23. Veel te jong voor dit gedoe, dacht ik. Na deze adviezen van de huisarts heb ik meerdere dingen geprobeerd. Al met al was het een zoektocht. Ik wou het zo graag oplossen, ik kon het niet laten rusten. Uiteindelijk bleek dit één van mijn grootste knelpunten te zijn die aanleiding tot de burn-out gaf. Ik kon niet loslaten, me eraan overgeven.

Uiteindelijk ben ik bij BoFit terecht gekomen waar Karin mijn coach werd. Dit voelde meteen goed en ik kreeg meer en meer vertrouwen. Ik heb daardoor ervaren hoe het voelde om even de problemen uit m’n hoofd te zetten. Gewoon te focussen op andere dingen. Ook hoe ik met bepaalde problemen kon omgaan. En dat ik me alleen hoefde te richten op problemen waar ik daadwerkelijk iets aan kon doen.

De coachingsessies hebben mij ook een betere conditie gegeven. Ze hebben laten zien dat ik het rustig aan mag doen en dat ik geen haast hoef te hebben. Weer met twee benen op de grond staan, en in het hier en nu zijn.

Karin heeft mij vaak een spiegel voorgehouden waardoor ik situaties beter kon relativeren.  Waardoor ik nu vaak minder angstig en meer zelfverzekerd ben. Dit alles heeft mij sterker gemaakt! In kleine stapjes. Ik kijk nu weer meer om me heen en kan meer genieten van het moment.

Hoe ik het proces zelf zie: de boekenkast is omgevallen en ik zet nu boek voor boek terug. Ik merk dat het over het algemeen een stuk beter met me gaat nu. Er zijn nog wel down-momenten, maar ik doe het nu rustig aan. Ik geloof dat er weer licht aan het einde van de tunnel is.

Wil jij ook herstellen van stressklachten en burn-out?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Huib | levensvreugde weg

Na een periode van heel slecht slapen merkte ik dat ik mij steeds slechter kon concentreren. Ik was doodmoe en ging dingen zien die er niet waren. Het werd mij allemaal te veel, het werk en thuis. Langzamerhand raakte ik in een zware depressie en kon niets meer....

Burn-out ervaring van William | niet meer naar buiten durven

Eind mei 2021 liep ik vast in mijn werk en mijn relatie. Ik had veel angsten en ervaarde veel spanning in mijn lijf. Ik durfde niet meer naar buiten en sloot me in huis op, bang voor prikkels en stressgevoel. Ik was bang om alleen te zijn en raakte snel in paniek....

Burn-outverhaal van Lida | ik was op

Ik ben 33 jaar, zzp’er en een alleenstaande moeder van een zoon van 7 en een dochtertje van 2 jaar. Vorig jaar ging het mis. Na een slopende scheiding was het gedaan met me. Ik was op, meer dan op. Mijn hoofd stroomde over, mijn lijf kon niet meer. “Ik kon gewoon...

Burn-outverhaal van Panjo | langdurige overbelasting

Wat er aan de burn-out vooraf ging. Ik had een leuk gezin, goede baan, drie keer in de week intensief sporten, lekker klussen rondom eigen en huis van oudste kind, en constant zorgen maken voor en over iedereen om mij heen. Reorganisaties op het werk waren business...