Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outervaring van Martin | steeds vroeger wakker

door | jan 6, 2023 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Zo zit je heerlijk te werken en plotseling valt het licht uit. De spanning, niet eens werkgerelateerd, had zich blijkbaar toch te veel opgebouwd. Ongemerkt was ik ’s nachts steeds vroeger wakker geworden. Eerst om 5 uur, toen om 3 uur.

Op dat moment besloot ik de hulp van mijn werkgever in te roepen. Want die klachten leken verdacht veel op een burn-out en dat wilde ik voorkomen.

Via de bedrijfsarts kreeg ik verschillende opties voor herstelzorg. De mogelijkheid om lichamelijk actief te zijn in plaats van te moeten zitten tijdens gesprekken, sprak mij aan. Vandaar de keuze voor BoFit.

BoFit-coach Noor bleek een geweldige match te zijn. Down to earth, lekker direct en niet zweverig. Want van dat laatste gaan mijn nekharen recht overeind staan. We spraken af 12 sessies te plannen met als doel de burn-out te voorkomen.

reactie klant burn-outherstel

De gesprekken gingen vlot en werden gecombineerd met oefeningen voor ademhaling, balans, verbeelding en vertrouwen. Veel van wat we bespraken kwam bekend voor. Ik had ze al eens gezien of gehoord, bij t’ai chi en judo geleerd en andere levenservaringen.

Daarmee werd ik snel weer teruggezet in mijn eigen kracht en geloof dat niet alles altijd aan mij ligt. Bij menselijke interactie zijn er altijd twee kanten en die andere kant draagt ook verantwoordelijkheid voor gedrag, opmerkingen, keuzes. En dat is zowel op privégebied als op het werk van toepassing.

Dankzij de gesprekken met mijn BoFit-coach (had ik al gezegd hoe geweldig ze is?) heb ik opnieuw geleerd dat zaken soms zijn zoals ze zijn. Dat je wel mag proberen ze op te lossen met de energie en toewijding die je te bieden hebt, maar ook niet meer dan dat.

Er komt ook een punt waarop je mag zien dat je voldoende gedaan hebt. En dat je mag loslaten, hoe moeilijk dat ook is.

Wil jij ook voorkomen dat je overspannen of burn-out raakt?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Stephanie | burn-out en angstklachten

Teruggaand in mijn geheugen begonnen de burn-outklachten vermoedelijk al begin 2018. Ik kreeg een griep en die duurde twee weken lang. Jarenlang heb ik geen griep gehad, enkel soms een kleine verkoudheid. In april ben ik een week in Portugal geweest, heb ik goed...

Burn-outervaring van Robin | van overspannen naar burn-out

Achteraf gezien is de aanloop naar mijn burn-out 8 jaar geleden begonnen omdat ik niet goed hersteld was van overspannenheid. Mijn motto was: mouwen opstropen en gaan! Met het verstrijken van de jaren werd de bedrijfscultuur harder en mijn leidinggevende was erg...

Burn-outverhaal van Peter | niets lukt meer en tranen

En dan lukt er ineens niets meer, tranen over mijn wangen. Men stelt al snel de diagnose burn-out, maar wie kan me helpen? Ik weet dat aan tafel zitten en praten niets voor mij is. Al snel vind ik BoFit op internet en ik krijg daar meteen een goed gevoel bij....

Burn-outverhaal van Freek | het licht ging uit

Opeens werd het zwart voor mijn ogen en zei een collega tegen me dat ik niet meer was te bereiken. Dat gebeurde rond december 2010. Er stonden 3 beurzen binnen 2 weken op stapel en er was nog niets geregeld. Normaal geen probleem, even doen toch. Nu was het op, het...