Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outervaring van Martin | steeds vroeger wakker

door | jan 6, 2023 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Zo zit je heerlijk te werken en plotseling valt het licht uit. De spanning, niet eens werkgerelateerd, had zich blijkbaar toch te veel opgebouwd. Ongemerkt was ik ’s nachts steeds vroeger wakker geworden. Eerst om 5 uur, toen om 3 uur.

Op dat moment besloot ik de hulp van mijn werkgever in te roepen. Want die klachten leken verdacht veel op een burn-out en dat wilde ik voorkomen.

Via de bedrijfsarts kreeg ik verschillende opties voor herstelzorg. De mogelijkheid om lichamelijk actief te zijn in plaats van te moeten zitten tijdens gesprekken, sprak mij aan. Vandaar de keuze voor BoFit.

BoFit-coach Noor bleek een geweldige match te zijn. Down to earth, lekker direct en niet zweverig. Want van dat laatste gaan mijn nekharen recht overeind staan. We spraken af 12 sessies te plannen met als doel de burn-out te voorkomen.

reactie klant burn-outherstel

De gesprekken gingen vlot en werden gecombineerd met oefeningen voor ademhaling, balans, verbeelding en vertrouwen. Veel van wat we bespraken kwam bekend voor. Ik had ze al eens gezien of gehoord, bij t’ai chi en judo geleerd en andere levenservaringen.

Daarmee werd ik snel weer teruggezet in mijn eigen kracht en geloof dat niet alles altijd aan mij ligt. Bij menselijke interactie zijn er altijd twee kanten en die andere kant draagt ook verantwoordelijkheid voor gedrag, opmerkingen, keuzes. En dat is zowel op privégebied als op het werk van toepassing.

Dankzij de gesprekken met mijn BoFit-coach (had ik al gezegd hoe geweldig ze is?) heb ik opnieuw geleerd dat zaken soms zijn zoals ze zijn. Dat je wel mag proberen ze op te lossen met de energie en toewijding die je te bieden hebt, maar ook niet meer dan dat.

Er komt ook een punt waarop je mag zien dat je voldoende gedaan hebt. En dat je mag loslaten, hoe moeilijk dat ook is.

Wil jij ook voorkomen dat je overspannen of burn-out raakt?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Marc | moe uit bed

Drukke baan, promotie, twee opgroeiende kinderen en even een MBA erbij. Het lukte allemaal maar hoe voelde ik mij nou echt? Langzaam maar zeker begon mijn lichaam te protesteren, werd ik thuis kortaf en had ik voor de kinderen minder ruimte. Op het werk begon ik...

Burn-outervaring van Talitha | alles te veel

Op het werk was het druk. Ik pakte aan en ging door. ‘Nee’ zeggen kwam niet voor. Tot ik momenten ervaarde dat ik s ’nachts naast mijn bed stond (ik moest werken), op de klok keek en mijn bed weer in ging. Ik voelde: alles is me te veel. Ik besloot mijn baan in de...

Burn-outverhaal van Merel | geen plezier meer in werk

Juli 2017. Het begon met kijken. Ik merkte op dat ik moeite had met het lezen van mijn e-mails. Ik kon de woorden wel zien, maar de zin niet in één keer lezen. Het is een gek gevoel, het lijkt wel alsof je aangeschoten bent. Dit had ik wel eens eerder een dag of...

Burn-outervaring van Sandra | onbewust op de tenen lopen

Na 46 dienstjaren was ik er trots op dat ik nog steeds plezier in mijn werk had en de steeds snellere digitale veranderingen kon bijbenen. Dacht ik. Ik liep, onbewust, al een paar jaar op mijn tenen en de tranen zaten de laatste tijd hoog. Ik liep ineens vast in...