Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outervaring van Martin | steeds vroeger wakker

door | jan 6, 2023 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Zo zit je heerlijk te werken en plotseling valt het licht uit. De spanning, niet eens werkgerelateerd, had zich blijkbaar toch te veel opgebouwd. Ongemerkt was ik ’s nachts steeds vroeger wakker geworden. Eerst om 5 uur, toen om 3 uur.

Op dat moment besloot ik de hulp van mijn werkgever in te roepen. Want die klachten leken verdacht veel op een burn-out en dat wilde ik voorkomen.

Via de bedrijfsarts kreeg ik verschillende opties voor herstelzorg. De mogelijkheid om lichamelijk actief te zijn in plaats van te moeten zitten tijdens gesprekken, sprak mij aan. Vandaar de keuze voor BoFit.

BoFit-coach Noor bleek een geweldige match te zijn. Down to earth, lekker direct en niet zweverig. Want van dat laatste gaan mijn nekharen recht overeind staan. We spraken af 12 sessies te plannen met als doel de burn-out te voorkomen.

reactie klant burn-outherstel

De gesprekken gingen vlot en werden gecombineerd met oefeningen voor ademhaling, balans, verbeelding en vertrouwen. Veel van wat we bespraken kwam bekend voor. Ik had ze al eens gezien of gehoord, bij t’ai chi en judo geleerd en andere levenservaringen.

Daarmee werd ik snel weer teruggezet in mijn eigen kracht en geloof dat niet alles altijd aan mij ligt. Bij menselijke interactie zijn er altijd twee kanten en die andere kant draagt ook verantwoordelijkheid voor gedrag, opmerkingen, keuzes. En dat is zowel op privégebied als op het werk van toepassing.

Dankzij de gesprekken met mijn BoFit-coach (had ik al gezegd hoe geweldig ze is?) heb ik opnieuw geleerd dat zaken soms zijn zoals ze zijn. Dat je wel mag proberen ze op te lossen met de energie en toewijding die je te bieden hebt, maar ook niet meer dan dat.

Er komt ook een punt waarop je mag zien dat je voldoende gedaan hebt. En dat je mag loslaten, hoe moeilijk dat ook is.

Wil jij ook voorkomen dat je overspannen of burn-out raakt?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Charlie | geen greintje energie

Zevenentwintig jaar, overspannen, geen energie meer, aan de anti-depressiva en elke week bij een psycholoog. Ik vroeg mij af wat mij mankeerde en toen kwam ik op de site van BoFit terecht. Deze aanpak sprak mij zo aan dat ik het voorlegde aan mijn werkgever.  ...

Burn-outervaring van Heleen | stressniveau op een hoogtepunt

“Ik adviseer je om naar huis te gaan, je leidinggevende te bellen en je ziek te melden.” Dat waren de woorden van de huisarts. Alsof de wereld even stilstond. “Ik ziekmelden? Nee hoor, dat is onmogelijk,” zei ik. “Het is veel te druk, ik moet twee nieuwe collega’s...

Burn-outervaring van Magda | alleen maar huilen

Het begon vier maanden na de start van een nieuwe en uitdagende baan. Hoewel het daar echt helemaal was en is zoals ik had gehoopt, ging het met mijzelf volledig bergafwaarts. Dat kwam mede door mijn vorige baan waar ik voor mijn gevoel ben weggepest. Ik had geen...

Burn-outervaring van Sophie | onzeker en opgejaagd

“Ziek, ik? Maar ik voel me niet ziek. Ik ben alleen wat moe en ik kan me niet goed concentreren. Heb je niet een training ofzo?” De arboarts begon meer vragen te stellen. Ze zag heel veel rode vlaggen en vroeg me of ik uitgerust was van mijn onlangs gehouden...