Burn-out ervaring van Martin | steeds vroeger wakker

door | jan 6, 2023 | Ervaringsverhalen

Zo zit je heerlijk te werken en plotseling valt het licht uit. De spanning, niet eens werkgerelateerd, had zich blijkbaar toch te veel opgebouwd. Ongemerkt was ik ’s nachts steeds vroeger wakker geworden. Eerst om 5 uur, toen om 3 uur.

Op dat moment besloot ik de hulp van mijn werkgever in te roepen. Want die klachten leken verdacht veel op een burn-out en dat wilde ik voorkomen.

Via de bedrijfsarts kreeg ik verschillende opties voor herstelzorg. De mogelijkheid om lichamelijk actief te zijn in plaats van te moeten zitten tijdens gesprekken, sprak mij aan. Vandaar de keuze voor BoFit.

BoFit-coach Noor bleek een geweldige match te zijn. Down to earth, lekker direct en niet zweverig. Want van dat laatste gaan mijn nekharen recht overeind staan. We spraken af 12 sessies te plannen met als doel de burn-out te voorkomen.

reactie klant burn-outherstel

De gesprekken gingen vlot en werden gecombineerd met oefeningen voor ademhaling, balans, verbeelding en vertrouwen. Veel van wat we bespraken kwam bekend voor. Ik had ze al eens gezien of gehoord, bij t’ai chi en judo geleerd en andere levenservaringen.

Daarmee werd ik snel weer teruggezet in mijn eigen kracht en geloof dat niet alles altijd aan mij ligt. Bij menselijke interactie zijn er altijd twee kanten en die andere kant draagt ook verantwoordelijkheid voor gedrag, opmerkingen, keuzes. En dat is zowel op privégebied als op het werk van toepassing.

Dankzij de gesprekken met mijn BoFit-coach (had ik al gezegd hoe geweldig ze is?) heb ik opnieuw geleerd dat zaken soms zijn zoals ze zijn. Dat je wel mag proberen ze op te lossen met de energie en toewijding die je te bieden hebt, maar ook niet meer dan dat.

Er komt ook een punt waarop je mag zien dat je voldoende gedaan hebt. En dat je mag loslaten, hoe moeilijk dat ook is.

Wil jij ook voorkomen dat je overspannen of burn-out raakt?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Daniëlle | tegenslagen

Tijdens mijn jeugd ontstond er een kloof tussen mij en mijn vrienden. Terwijl zij in het weekend uitgingen, moest ik bijkomen van een schoolweek. In deze periode van je leven ga je juist ontdekken wie je bent en wat je wilt. Door mijn vermoeidheid heb ik die...

Burn-out ervaring van Remko | dreigende burn-out

BoFit-coach Esther heeft mij ongeveer een jaar begeleid waarin we 16 wandelingen hebben gemaakt. De reden voor ons contact was een dreigende burn-out vanwege persoonlijke omstandigheden. Bij het eerste contact voelde de coach voor mij gelijk vertrouwd aan (goede...

Burn-outverhaal van Annelies | schijn ophouden

Nu ik erop terug kijk begon het allemaal zo’n vier jaar geleden. Onrustige nachten, slecht slapen, gevoel van stress. Maar als partner in een bedrijf negeer je dat al snel want je ‘moet’ verder. Aan de slaappillen wilde ik niet dus zocht ik naar een alternatief....

Burn-outverhaal van Ingrid | beklemmend gevoel en afwezig

 Eind mei 2017 begon de ‘reis’ waarvan ik veel geleerd heb maar die ik niet nog een keer wil maken. Ik had sinds langere tijd een wedstrijd gepland met mijn paarden. De week voorafgaand aan het evenement was ik ‘ziek’ van de zenuwen. Dacht ik… Die vrijdag ging...