Burn-outverhaal van Joris | op karakter door

Het was het drukste jaar qua werk en privé dat ik tot nu toe had meegemaakt. Na een jaar heftig verbouwen in weekenden en avonduren, naast het hebben van een eigen zaak en een jong zoontje, kreeg ik bij de huisarts de status ‘burn-out’ te horen. Ik was op, het ging niet meer.

“Ik reed trillend naar mijn werk”

Ik wilde niet meer mee naar leuke uitjes. Ik sliep enorm slecht. Ik kreeg amper de vaatwasser nog uitgeruimd en kon letterlijk niet meer op mijn benen staan. Het liefst was ik de hele dag in bed gaan liggen om op te laden. Maar dat deed ik niet, want dat kon niet en ik ging door. Ik ging door op karakter net zo lang tot het echt niet meer ging.

De eerste 2 maanden heb ik thuis gezeten, zonder een echt plan. Ik was ervan overtuigd dat het met de tijd beter zou gaan. Het ging heel langzaam ook wel beter, maar ik wist toen nog niet wat ik nu wist. Namelijk dat ik mijn leven leidt volgens bepaalde patronen. En dat het voor een goed en duurzaam herstel van een burn-out best cruciaal is om daar inzicht in te krijgen en grip op te krijgen.

Ik kreeg de tip om eens te praten met BoFit-coach Marian. Het klikte en vanaf de eerste sessie was het elke keer raak. Elke sessie legde Marian de vinger op de zere plek en kreeg ik nieuwe inzichten. Inzichten in mezelf en mijn omgeving. En hoe ik daarmee omga en mee om kan gaan, zowel in mijn werk als privé.

Een jaar lang had ik nergens tijd voor gehad, ook niet op vrije momenten. Daardoor zat ik enorm in mijn hoofd en vol stress. Marian voelde dat tussen de regels door ontzettend goed aan. Tijdens de sessies leerde ik stap voor stap weer meer in contact te komen met m’n lichaam en het nu – weg uit het hoofd.

Vooraf was ik kritisch, ik vond eigenlijk dat ik geen hulp nodig had, maar ik ben ontzettend blij dat ik dit traject heb doorgelopen. Al met al durf ik te zeggen dat ik zonder de BoFit-sessies met Marian niet had gestaan waar ik nu sta en vooral hóe ik er sta.

Psychisch was er niets mis met me denk ik, maar ik kreeg handvatten mee voor mijn werkende bestaan en privé waar ik de rest van mijn leven profijt van ga hebben.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Ann | heel onzeker

Het ging niet meer. Al meer dan een jaar had ik last van depressie, onzekerheid en waren mijn emoties niet meer in balans. Ik kon niet goed slapen. Ik had gesprekken met een psycholoog en kreeg medicijnen, maar bij alle klachten die ik al had kwam er op het laatst...

Burn-out ervaring van Elise | scheiding en mantelzorg

Na vele jaren van hard werken, een pittig scheidingstraject en veel (palliatieve) zorg voor zieke familieleden kwam in mei 2022 mijn lichaam echt in opstand. Dat resulteerde in veel zenuwpijnen waardoor ik regelmatig niet meer in staat was om te lopen. Te lang heb...

Burn-outverhaal van Angela | perfectionist

Ja, waar moet je beginnen en waar begon het? Als kind was ik altijd al een perfectionist en zeer zenuwachtig voor examens. Altijd bezig met ‘wat zullen anderen denken?’. Ik moest altijd presteren, maar voor wie? Op een bepaald moment kwam ik in een relatie terecht,...

Burn-outverhaal van Saskia | grenzen bereikt

Midden 2015 ging bij mij bijna het licht uit. Bijna, want ik kwam net op tijd BoFit-coach Wout tegen. Naast mijn ondernemerschap en de drukte van een jong gezin, werd ik geconfronteerd met twee ernstig zieke ouders. Ik liep tegen mijn grenzen aan. Ik had fysieke en...