Burn-out ervaring van Pascal | de lat hoog leggen

door | sep 25, 2023 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Ik ben iemand die de boel voor de buitenwereld redelijk op orde heeft. Een mooi gezin, mooi huis, goede baan en een mooie auto. Kortom: huisje, boompje, beestje.

Waarom klagen? Ik heb toch alles? In dit mooie plaatje was ik constant met mezelf in conflict. Doe ik het wel goed? Wat denkt de ander van me? Is dit nu alles? Moet ik dit de rest van mijn leven zo doen? Ook wel door sommige het ‘matrixgevoel’ genoemd. Ik was ook heel goed om alles naar me toe trekken. Ik kon geen ‘nee’ zeggen omdat ik niemand wilde teleurstellen en controle wilde houden over een situatie.

Ondertussen merkte ik dat ik ook aan het veranderen was. Andere drijfveren ten opzichte van vroeger. Waar ik vroeger veel honger had naar status en waardering, was ik nu meer op zoek naar het sociale. Het gezin, vrienden en familie. Nu kan ik het relativeren, maar dit speelde allemaal tegelijktijdig in mijn hoofd waardoor ik zowel op het werk als privé geen rust had. Ik stond altijd aan.

reactie herstel stressklachten

Op een gegeven moment had ik vier projecten op mijn bordje die me te veel werden. Ik was er klaar mee. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik een burn-out had, maar ik was wel goed onderweg. Ik heb bij mijn werkgever aan de bel getrokken en deze heeft mij gekoppeld aan BoFit. Samen met BoFit zijn we preventief aan de slag gegaan.

Dankzij de hulp van BoFit en BoFit-coach Marjan ben ik me bewust geworden van mijn eigen gedragspatronen en hoe hiermee om te gaan. Gedragspatronen die ik vanuit vroeger heb meegenomen naar het heden. En die ik graag wilde loslaten, omdat ik simpelweg aan het veranderen was.

Naast gedragspatronen ben ik me bewust geworden van mijn energiebalans. Die was absoluut niet in balans. Ik hield zowel privé als zakelijk heel veel balletjes tegelijkertijd omhoog en had veel energielekken.

Door bewust te worden van mijn eigen gedrag en energiebalans, en hiermee om te gaan, heb ik heb meer rust in mijn hoofd gekregen. Loslaten en accepteren zijn hierin twee belangrijkste kreten die ik omarmd heb.

Wat ik anderen kan adviseren is om niet te wachten totdat je een burn-out hebt. Het heeft mij een hoop ellende gescheeld. Ik dank BoFit en dan met name Marjan voor de leuke, actieve sessies die mij hebben geholpen.

Wil jij ook herstellen van stressklachten en burn-out?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan.

Ja, ik wil meer informatie!

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van René | ambitieus

Bij mijn werkgever was ik zeer succesvol en heb ik mijzelf opgewerkt van monteur naar afdelingshoofd van een grote afdeling. Tijdens deze vooruitgang is tevens mijn sportieve activiteit toegenomen; dit had ik ook nodig om mijn ontspanning te krijgen. Na een periode...

Burn-out ervaring van Yvonne | spanningsklachten en kort lontje

In overwerkte toestand had ik samen met mijn leidinggevende besloten om even te stoppen met werken en me ziek te melden. Ik had last van spanningsklachten in mijn rug en nek, ademhalingsproblemen, concentratie- en slaapproblemen, en een kort lontje. Ik kwam...

Burn-outverhaal van Cindy | alleenstaande ouder en burn-out

 Al een tijdje had ik last van fysieke klachten, zweetaanvallen, hoofdpijn en slecht slapen. Maar ja, ik dacht: hoort er vast bij als je als alleenstaande ouder en met een managementfunctie het hoofd boven water probeert te houden. In eerste instantie zocht ik...

Burn-out ervaring van Mirjam | extreme vermoeidheidsklachten

Mijn hele leven heb ik te maken gehad met extreme vermoeidheidsklachten. Na jarenlange onderzoeken in het ziekenhuis hebben de artsen nooit een diagnose kunnen stellen. En wat doe je dan? Dan ga je maar door met fulltime werken en een sociaal leven overeind houden....