Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outervaring van Pascal | de lat hoog leggen

door | sep 25, 2023 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Ik ben iemand die de boel voor de buitenwereld redelijk op orde heeft. Een mooi gezin, mooi huis, goede baan en een mooie auto. Kortom: huisje, boompje, beestje.

Waarom klagen? Ik heb toch alles? In dit mooie plaatje was ik constant met mezelf in conflict. Doe ik het wel goed? Wat denkt de ander van me? Is dit nu alles? Moet ik dit de rest van mijn leven zo doen? Ook wel door sommige het ‘matrixgevoel’ genoemd. Ik was ook heel goed om alles naar me toe trekken. Ik kon geen ‘nee’ zeggen omdat ik niemand wilde teleurstellen en controle wilde houden over een situatie.

Ondertussen merkte ik dat ik ook aan het veranderen was. Andere drijfveren ten opzichte van vroeger. Waar ik vroeger veel honger had naar status en waardering, was ik nu meer op zoek naar het sociale. Het gezin, vrienden en familie. Nu kan ik het relativeren, maar dit speelde allemaal tegelijktijdig in mijn hoofd waardoor ik zowel op het werk als privé geen rust had. Ik stond altijd aan.

reactie herstel stressklachten

Op een gegeven moment had ik vier projecten op mijn bordje die me te veel werden. Ik was er klaar mee. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik een burn-out had, maar ik was wel goed onderweg. Ik heb bij mijn werkgever aan de bel getrokken en deze heeft mij gekoppeld aan BoFit. Samen met BoFit zijn we preventief aan de slag gegaan.

Dankzij de hulp van BoFit en BoFit-coach Marjan ben ik me bewust geworden van mijn eigen gedragspatronen en hoe hiermee om te gaan. Gedragspatronen die ik vanuit vroeger heb meegenomen naar het heden. En die ik graag wilde loslaten, omdat ik simpelweg aan het veranderen was.

Naast gedragspatronen ben ik me bewust geworden van mijn energiebalans. Die was absoluut niet in balans. Ik hield zowel privé als zakelijk heel veel balletjes tegelijkertijd omhoog en had veel energielekken.

Door bewust te worden van mijn eigen gedrag en energiebalans, en hiermee om te gaan, heb ik heb meer rust in mijn hoofd gekregen. Loslaten en accepteren zijn hierin twee belangrijkste kreten die ik omarmd heb.

Wat ik anderen kan adviseren is om niet te wachten totdat je een burn-out hebt. Het heeft mij een hoop ellende gescheeld. Ik dank BoFit en dan met name Marjan voor de leuke, actieve sessies die mij hebben geholpen.

Wil jij ook herstellen van stressklachten en burn-out?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan.

Ja, ik wil meer informatie!

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Janneke | weer een burn-out

Drie jaar geleden kreeg ik een burn-out nadat ik mezelf jarenlang (onbewust) had uitgeput. In de periode van herstel leerde ik om vaker terug te schakelen en rust te nemen. In de jaren die volgde ging ik me steeds beter voelen. Ik zocht naar een baan waarvan ik...

Burn-outverhaal van Janine | huilen om niets

Eind december 2010 was het eindelijk zover: alle voorbereiding zijn getroffen, ik ben er helemaal klaar voor, laat de pup maar komen. Al vijf jaar zijn mijn man en ik aan het bedenken of we een hond in huis nemen en zo ja wat voor hond. Al jaren verheug ik me op...

Burn-outverhaal van Iris | overspannenheidsklachten

In 2014 ben ik een aantal maanden uitgevallen door overspannenheid. Een vreselijke periode. Na een aantal bedrijfspsychologen en nog wat andere vormen van therapie ben ik er langzaamaan weer bovenop gekrabbeld.   "Dit BoFit-programma heeft ervoor gezorgd dat...

Burn-outervaring van Hans | ondernemer en druk

Vóór mijn intake met Andrea, mijn BoFit-coach, was er al veel gebeurd, al had ik er geen erg in. Pas de laatste weken voor de intake kwam ik erachter dat het niet meer ging. Het lukte simpel weg niet meer. Er kwam geen werk meer uit mijn handen. Piano spelen gaf...