Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outervaring van Audrey | twee keer burn-out

door | sep 12, 2023 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Ik viel in oktober 2020 volledig uit op mijn werk en ik was in juli 2021 weer volledig was hersteld (dacht ik). Na die eerste burn-out ben ik vol enthousiasme weer aan het werk gegaan. Want mijn werk vond en vind ik nog steeds leuk en ik ga er met plezier naartoe.

Achteraf gezien is mijn werk hetgeen geweest wat mij al die tijd op de been heeft gehouden. Ondertussen was ik al lange tijd bezig om roofbouw te plegen op mijn eigen lichaam. Zowel in mijn werk als privé legde ik de lat erg hoog, was ik perfectionistisch en probeerde ik alle ballen hoog te houden. Ik kon niks loslaten en wilde alles zelf doen. Met een aantal trauma’s uit het verleden, waaronder een heel zware scheiding, ging ik mij steeds slechter voelen.

Voor de zomervakantie van 2022 heb ik mij voor 50% ziekgemeld en dacht: even zes weken vakantie en dan kan ik weer door. Maar niks was minder waar. De zomervakantie was zes weken lang afzien. Ik kon niet ontspannen, niet genieten van de dingen die we hadden en deden. De vakantie met de auto naar Spanje was verschrikkelijk. In de veertien uur durende autorit heb ik een paar uur lang in een paniekaanval gezeten. Ik kon bijna niet meer op mijn benen staan toen we eenmaal konden stoppen. Hierdoor heb ik heel wat dagen van de vakantie moeten bijkomen van deze aanval.

Eenmaal thuis weer niet kunnen ontspannen en genieten van alle mooie dingen. Ik was heel erg vermoeid en had heel veel lichamelijke klachten. Zoals pijn op de borst, vermoeidheid, lastig slapen, maag- en buikpijn, reageren op eten, daardoor niet alles meer kunnen eten. Zelfs angst om dingen te eten.

reactie klant burn out herstel 

Na de vakantie geprobeerd toch weer te gaan werken. Maar dit ging al in de eerste week mis. Ik kon alleen maar huilen, kon niks hebben van de kinderen en mijn man. Alles wat tegenzat kwam meer dan enorm bij mij aan. Via het werk ben ik naar een psycholoog doorverwezen. Helaas kon die na twee sessies niks meer voor mij doen.

Ik werd doorverwezen naar de crisisdienst van GGNet. Maar dan moet je worden doorverwezen via de huisarts. Dan word je de vraag gesteld of je een gevaar voor je omgeving of jezelf bent. Maar ik wilde niet dood en er een einde aan maken. Ik vond het leven op deze manier veel te zwaar. Maar dan ben je geen crisisgeval. En toen begon het eindeloze wachten op een plekje in de hulpverlening.

Op een gegeven moment was ik er zo slecht aan toe dat ik bij mijn gezin weg wilde. Omdat alle dingen die in een normaal gezin gebeuren mij te veel waren en ik niks kon handelen. Ik wilde in een rusthuis of iets dergelijks tot rust komen en werken aan mijn herstel. Maar dit is ook niet zo eenvoudig te vinden.

Toen ben ik gaan googelen en kwam ik op de site van BoFit. Wat mij erg aantrok was de manier van hulpverlening: 16 sessies, een uur per sessie, wandelen in een bos en door middel van praten, oefeningen en lichamelijke inspanning, werken aan je lichamelijke, emotionele en mentale herstel. En wat nog fijner was dat ik meteen kon starten. Ze gaven ook aan dat ik juist niet uit mijn leefomgeving moest weggaan, maar daar aanpassingen moest doen om aan mijn herstel te werken. Want als je terugkomt uit een rusthuis is het enorm wennen om weer in de drukte van een gezin te komen met alle uitdagingen die dat met zich meebrengt.

Via mijn werk kreeg ik toestemming dat ik op hun kosten kon beginnen met BoFit. En inderdaad meteen begonnen met een hele fijne, rustige, lieve BoFit-coach Marjan. Ze gaf aan dat ze altijd bereikbaar was als ik dat nodig had. Dus niet alleen voor die sessie van een uur.

We zijn gestart en het ging met vallen en opstaan. Maar door de goede begeleiding van mijn coach, haar luisterende oor tijdens de sessies, haar goede adviezen, de mooie oefeningen en ook de mooie symboliek, ben ik nu op een punt dat ik mij er bewust van ben waar mijn valkuilen liggen. Ik heb ik een hele andere mindset, zowel op m’n werk als privé. Hierdoor maak ik het mijzelf veel makkelijker. Ik kan dingen uit handen geven, niet alles moet vandaag. Je mag anderen om hulp vragen en dingen waar je geen invloed op hebt, kun je loslaten.

Ik heb geen paniekaanvallen en hyperventilatieaanvallen meer en als ik in een stressvolle situatie zit word ik weer rustig door de ademhalingsoefeningen die ik geleerd heb: 4 in door de neus en 6 uit door de mond.

Ik ben weer op de goede weg en weet in ieder geval waar mijn valkuilen liggen. Bij de start van het traject zat ik qua cijfer op een 2/3. Nu vind ik dat het een dikke 8 is. Ik heb weer zin in de toekomst!

Wil jij ook herstellen van stressklachten en burn-out?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan.

Ja, ik wil meer informatie!

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outervaring van Martin | steeds vroeger wakker

Zo zit je heerlijk te werken en plotseling valt het licht uit. De spanning, niet eens werkgerelateerd, had zich blijkbaar toch te veel opgebouwd. Ongemerkt was ik 's nachts steeds vroeger wakker geworden. Eerst om 5 uur, toen om 3 uur. Op dat moment besloot ik de...

Burn-outervaring van Jytte | balans ver te zoeken

Meer balans tussen werk en privé. Dat was wat ik graag wilde bereiken. Een fulltimebaan met een hoge werkdruk in combinatie met vragen omtrent mijn persoonlijke ontwikkeling, maakte voor mij dat deze balans soms ver te zoeken was. Stressklachten kwamen steeds vaker...

Burn-outerhaal van Heidi | energie op

In het najaar van 2015 werd ik getroffen door een burn-out. Dat overkomt je natuurlijk niet van de ene op de andere dag, daar gaat een hoop aan vooraf. Waaronder in de zomer van 2015 een auto-ongeluk.   “De whiplash die ik opliep was de druppel”   De...

Burn-outverhaal van Henk | burn-out en depressief

Ik was inmiddels 34 jaar werkzaam in het toerisme als standplaatsreisleider, touringcarchauffeur en de laatste 18 jaar commercieel verantwoordelijk voor de meerdaagse reizen bij een touringcarbedrijf. Een hectische wereld met zeker geen van 9-tot-5-mentaliteit. In...