Burn-out ervaring van Sem | paniek en benauwdheidsklachten

door | mrt 17, 2023 | Ervaringsverhalen

Ik ben ongeveer een half jaar geleden begonnen met het burn-out traject bij BoFit. Dit traject is door mijn werkgever voorgesteld naar aanleiding van het uitvallen met paniek en benauwdheidsklachten. De klachten kwamen voort uit een combinatie van privéomstandigheden en een mismanagement van stress.  Hierdoor was het voor mij niet meer mogelijk om normaal te functioneren. Dit heeft mij nog meer angst en stress gegeven. Een negatieve spiraal waar ik niet meer zelfstandig uit kon komen.

In de eerste sessie sloegen de coach en manier van werken meteen bij mij aan. Het in de natuur zijn en fysieke oefeningen doen, zijn iets wat goed bij mij past. Tijdens de sessies heb ik geleerd om mijn klachten te herkennen en te accepteren. Na verloop van tijd heb ik ook diverse handvaten gekregen om de klachten langzaam te verminderen.

Reactie klant burn-outherstel

De persoonlijke aandacht die komt kijken bij de een-op-een-sessies hebben mij zeer goed gedaan. Daarnaast heb ik veel moeite gehad met de acceptatie van de situatie. De uitgebreide sessies met mijn coach hebben mij laten zien dat ik niet de enige ben met klachten. En dat het niet raar is om klachten te hebben in de situatie waarin ik heb gezeten.

Door middel van een gesprek die ik heb gevoerd met de coach zijn we langzaam tot conclusies gekomen die ik zelf heb geformuleerd. Hiermee bedoel ik dat de coach mij geen oplossingen heeft opgedragen. Het gesprek heeft ervoor gezorgd dat ik de oplossingen die voor mij werken zelf vond.

Op dit moment naderen we de laatste sessie. Door het BoFit-traject heb ik handvaten gekregen om langzaam te herstellen.

Wil jij ook herstellen van stressklachten en burn-out?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Jantine | over grenzen heen

Rennen en lullen; zo verklaar ik aan vrienden wat ik doe bij mijn BoFit-coach. No-nonsense het lijf bewegen en ondertussen inzicht krijgen in hoe het allemaal zover heeft kunnen komen. En vervolgens het aanleren van een effectievere (levens)strategie. Na een lange...

Burn-outverhaal van Sylvia | partner met burn-out

Grofweg twee jaar geleden werd ik de vrouw van. De vrouw van een man met een burn-out. Een burn-out die zo heftig was dat het uitmondde in depressieve klachten. Ik zag het al lang aankomen en heb hem er meerdere keren voor gewaarschuwd. Helaas zag hij dat zelf niet...

Burn-out ervaring van Amber | onzeker en perfectionistisch

Na een jaar waarin ik het gevoel had dat er aan alle poten van de stoel werd gezaagd, ging het licht uit. Ik zat al jaren niet lekker in mijn vel, mijn relatie stond op klappen, ik voelde me niet prettig in mijn eigen huis en maakte lange dagen op het werk. Ik wist...