Burn-out ervaring van Twan | falen en schaamte

door | okt 6, 2023 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Na een aantal jaren op mijn tenen te hebben gelopen en een aantal maanden met toenemende fysieke klachten te hebben doorgemodderd, ging het begin november niet meer. De batterij was leeg en ik kon en wilde niet meer op dezelfde manier verder.

Vermoeid, gejaagd, een kort lontje en rusteloos. Dit uitte zich op de dag van uitvallen op verschillende manieren: pijn in mijn nek, pijn in mijn schouders, hoofdpijn, geen eetlust, doodmoe, paniekerig met vlagen en een verstoorde stoelgang. En dat nota bene aan de vooravond van de geboorte van ons tweede kindje.

De knoop doorhakken en een streep trekken (‘tot hier en niet verder’) was een van de moeilijkste dingen in mijn leven ooit. Een gevoel van falen en schaamte. Wat zou iedereen daar wel niet van vinden? En wat zou dit voor gevolgen hebben voor mijn carrière? Ik was met alles bezig. Alleen te weinig met hetgeen waarmee ik bezig moest zijn: de thuissituatie met mijn gezin op nummer 1 zetten. Het roer moest om want het kon niet langer zo.

Na een periode van 1,5 tot 2 maanden thuis zitten en enigszins tot rust komen (waarbij onze dochter gelukkig in goede gezondheid werd geboren) stagneerde mijn herstel zich. Voor zover ik van herstel kon spreken. Ik merkte op dat er geen vooruitgang in zat. Ik wilde aan de weg omhoog gaan werken. Echter, wie benader je daarvoor? Zowel bedrijfsarts als werkgever lieten dit in het midden, dus ben ik op eigen initiatief gaan zoeken.

reactie klant burnout en stress herstel

Ik ben kennismakingsgesprekken gaan plannen met coachingsbedrijven die gespecialiseerd waren in mijn problematiek. Mijn derde kennismaking was met Frank van BoFit. Ik ervaarde meteen een klik en zodoende werd het coachingstraject al binnen een week opgestart. 16 sessies volgden, onder alle weersomstandigheden buiten in de natuur.

Hetgeen dat ik nodig had, heeft Frank gedaan. Hij heeft mij opgetild, op het juiste spoor gezet, een gereedschapskist vol ‘tools’ meegegeven en een zetje in de rug gegeven. Mezelf op nummer 1 zetten, rustmomenten pakken, (nog meer en anders) sporten (‘ontspannen door inspannen’), oude patronen doorbreken en nieuwe patronen aanleren en goed naar mijn lichaam luisteren. Het is een greep uit de belangrijkste lessen die ik van mijn coach heb geleerd.

Gelukkig kon mijn coach ook relativeren en mij geruststellen over hoe het hersteltraject zich verder ontwikkelde. Zeker op de mindere momenten was dit erg fijn. Het gaf vertrouwen in de weg terug naar de verbeterde versie van mezelf.

Inmiddels ruim 8 maanden verder en een hele ervaring rijker. Van opkrabbelen vanuit een behoorlijk diep dal, via een hele leerschool over mezelf, naar mijn leven weer voor het grootste gedeelte op de rit hebben. Alhoewel ik nog steeds bezig ben met de puntjes op de spreekwoordelijke i, voel ik me een stuk beter en ben ik weer tot mezelf gekomen.

Ik kan weer genieten van alle leuke dingen in het leven en van mijn gezin in het bijzonder. Ook ben ik inmiddels weer volledig aan het werk en heb ik de juiste balans gevonden tussen werk en privé. Aan mijzelf de taak deze zo te houden en te blijven luisteren naar mijn lichaam.  En daar heb ik, met alle lessen van mijn coach, alle vertrouwen in.

Frank, bedankt nogmaals! Via deze weg zou ik iedereen adviseren om met jou als coach aan de slag te gaan.

Wil jij ook herstellen van stressklachten en burn-out?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan.

Ja, ik wil meer informatie!

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Anouk | het niet meer redden

Zal mij niet gebeuren dat het te veel wordt. Ik red het wel. Zo erg is het bij mij niet. Veel werkende moeders met jonge kinderen in de peuter- en kleuterleeftijd hebben gebroken nachten, houden een huishouden bij, volgen een opleiding, proberen nog ergens hun...

Burn-outverhaal van Lettie | slecht slapen

Een burn-out! Dat overkomt mij toch niet? Hoewel, m’n batterijtje laadde al een poos niet meer zo goed op. Slapen was al lang een ellende en de overgang, dat kwam er ook nog even bij. Ik was zo verschrikkelijk moe. Alles was teveel, alles irriteerde me mateloos,...

Burn-outverhaal van Pierre | neerslachtig en stoppen met roken

Ik ben via het UWV doorverwezen naar BoFit vanwege burn-outverschijnselen, zoals neerslachtigheid, die ik sinds 2000 al verschillende keren heb gehad. Dit kwam mede door problemen op financieel, relatie- en werkgebied die niet voldoende zijn verwerkt. Hiervoor had...

Burn-outverhaal van Janine | huilen om niets

Eind december 2010 was het eindelijk zover: alle voorbereiding zijn getroffen, ik ben er helemaal klaar voor, laat de pup maar komen. Al vijf jaar zijn mijn man en ik aan het bedenken of we een hond in huis nemen en zo ja wat voor hond. Al jaren verheug ik me op...