Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outverhaal van Alexander | vastgelopen

In de afgelopen jaren heb ik veel last ervaren van allerlei gebeurtenissen in mijn leven, zowel zakelijk als privé. De gebeurtenissen hadden een enorme impact op mijn dagelijkse leven. Ze werden onderdeel van mijzelf en zijn mij enorm gaan beperken.

“Ik kon de last niet loslaten”

Ik werd depressief door de overdosis aan negatieve energie. Ik had geen zin meer om nieuwe activiteiten op te pakken, ik ben gaan vluchten.

Als ondernemer moet ik mezelf bedruipen. De afgelopen jaren heb ik geprobeerd oplossingen te vinden in het reguliere zorgsysteem. Dat leverde niets op. Uiteindelijk klopte ik aan bij mijn AOV-verzekeraar en die verwees mij door naar een psycholoog voor onderzoek. Naar aanleiding daarvan besloot de verzekeraar niet uit te keren. Uiteindelijk werd ik weer boos en kwam weer verder in de problemen.

Ik was echt op zoek naar een oplossing. Iemand gaf mij toen de tip om running therapie te volgen. Ik heb contact opgenomen met BoFit en zo kwam ik bij BoFit-coach Marcel terecht. Ik heb 12 keer een uur met hem gelopen en gesproken tijdens het lopen. Dat heeft mij veel gebracht. Mijn coach leerde mij om los te laten, vooruit te kijken en op mijn gevoel te vertrouwen.

Nu loop ik 3 keer per week hard, tussen de 5 en 10 kilometer. Langzamerhand ben ik weer gestart met werken en neem weer beslissingen die nodig zijn. Ik ben actief op zoek naar nieuwe zakelijke uitdagingen. Zaken die mij negatieve energie geven, probeer ik los te laten. Ik richt mij op een omgeving die mij positieve energie geeft.

Mijn vrouw en ik besloten te scheiden. Dit is het meest vervelende besluit, omdat wij na 23 jaar huwelijk zeker niet klaar zijn met elkaar. Er is alleen teveel gebeurd in het verleden en we moeten los komen van elkaar. Ondanks het feit dat we bijna gescheiden zijn en elkaar loslaten, zal de toekomst uitwijzen of we toch bij elkaar horen.

Ik heb het gevoel dat er weer iets gebeurt door mezelf in beweging te zetten en weer een weg te vinden die een goed gevoel kan geven. Soms gaat het heel goed, soms gaat het goed en soms gaat het minder. Ik heb geleerd dat er geen enkele zekerheid is en dat stilstand achteruitgang betekent. Dat is geen optie, daarom moet ik zelf weer energie pakken en stappen zetten. Dan komen er vanzelf weer positieve ervaringen.

Marcel, bedankt voor jouw spiegel.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Alex | chronisch vermoeid

 Ik heb een chronische vermoeidheid overgehouden aan mijn ziekte. Fit zijn was voor mij de afgelopen jaren vreemd. Ik ging bewust een gevecht aan tegen deze vermoeidheid en mijn grenzen verleggen zowel in mijn werk als ook in de sport. Steeds meer mijn best...

Burn-outverhaal van Merel | geen plezier meer in werk

Juli 2017. Het begon met kijken. Ik merkte op dat ik moeite had met het lezen van mijn e-mails. Ik kon de woorden wel zien, maar de zin niet in één keer lezen. Het is een gek gevoel, het lijkt wel alsof je aangeschoten bent. Dit had ik wel eens eerder een dag of...

Burn-outverhaal van Anita | machteloos

Hard werken en veel stress waren voor mij nooit een probleem. Ik was daar doorgaans heel nuchter in en dacht dat ik alles aankon. Totdat ik steeds meer ‘kleine’ klachten kreeg; onrust, somberheid, onverklaarbaar verdrietig zijn en ga zo maar door. Allemaal klachten...

Burn-outverhaal van Peter | in de put

Van de middelbare school naar het hoger onderwijs. Op de middelbare school had ik nooit veel hoeven doen, maar dat werd op mijn vervolgopleiding anders. En ik kreeg ook mijn eerste vriendinnetje. Eigenlijk had ik altijd al genoeg aan mezelf gehad, dus als er dan...