Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outverhaal van Jessica | geen gevoel meer

In 2003 raakte ik zwanger, had geen vaste relatie met de vader maar besloot toch het kindje te houden. Ik stond er alleen voor. Ik had absoluut geen spijt van mijn beslissing maar wist totaal niet wat mij te wachten stond. Het enige wat ik wel wist: ik werd een alleenstaande moeder.

Na mijn zwangerschapsverlof ben ik weer gaan werken, ondanks dat ik er eigenlijk nog niet klaar voor was. Die verlofperiode was voor mij veel te kort om enigszins een weg te vinden in mijn nieuwe leefsituatie. Jaren van doorzetten, alleen de zorg hebben voor een kind, wisseling van baan, een leuke baan verliezen door de financiële crisis, een nieuwe baan krijgen waarin ik 40 uur ging werken. Zonder dat ik het doorhad liep ik mijzelf volledig voorbij.

 

“Ik was boos en verdrietig en had het gevoel mislukt te zijn”

 

Maart 2010 belandde ik bij de huisarts en was totaal uitgeput. Een burn-out. Ik kon alleen maar huilen, kon mijn kind niet meer aan en niet meer om mij heen hebben, voelde geen liefde meer voor hem en al helemaal niet voor mezelf. Ik had last van hyperventilatie en dacht dat ik dood ging. Ik wilde mij alleen maar verstoppen onder de dekens, kwam bijna niet op straat, voelde mij een wrak. Ik was boos en verdrietig en had het gevoel mislukt te zijn.

Op het internet ben ik verhalen en informatie gaan zoeken over burn-out en kwam zo de website van BoFit tegen. Ik was eigenlijk meteen enthousiast: dit wilde ik! Ik heb direct contact gezocht via het contactformulier en werd de volgende dag door Bo Bogaard teruggebeld. Ik legde hem mijn situatie uit en hij was ervan overtuigd mij te kunnen helpen. Omdat ik in de ziektewet zat bij het UWV moest ik eerst wachten tot ik een oproep kreeg van de verzekeringsarts; zij moesten mij een akkoord geven om te starten met BoFit. Er gingen drie maanden overheen voordat ik eindelijk een oproep kreeg. Ik heb met de arts overlegd, hij was enthousiast en ik kon eigenlijk vrij snel daarna starten.

Ik was heel blij maar vond het tegelijkertijd heel eng. Wat stond mij te wachten? Actief bezig zijn in de buitenlucht en praten tegelijk? Ik had er geen voorstelling van. Ik zou behandeld worden voor mijn ‘ziekte’. Ik zag er tegenop. Moest ik dan weer over mijn verleden gaan praten? Ik was bang dat ik zou breken. Ik werd gebeld door Tineke, zij zou mijn coach worden en wij maakten een afspraak voor een intakegesprek in Overveen.

In de auto stonden de tranen mij nader dan het lachen. Ik was best zenuwachtig. Wie is dan mijn coach, zou het wel klikken? Toen ik aankwam ontmoette ik haar. Een aardige, jonge vrouw. Wij liepen het duin/bosachtig gebied in, werkelijk prachtig en rustgevend. Ik deed mijn verhaal, het was voor haar eigenlijk heel duidelijk en er werd direct een vervolgafspraak gemaakt. Ik probeerde het nog een beetje voor mij uit te schuiven omdat ik eerst op vakantie wilde. Maar mijn BoFit-coach was streng en ging daar niet mee akkoord. Gelukkig maar (achteraf gezien). Het klikte!

De daarop volgende periode zou ik twee keer per week een Bofit-sessie hebben. Het waren sessies van een uur, gecombineerd met hardlopen, gesprekken en ontspanningsoefeningen. Ik kreeg opdrachten mee naar huis waarmee ik aan de slag moest. Voor mij was het belangrijk dat mijn lichaam en geest weer in balans kwamen en ik leerde om met bepaalde valkuilen en stressmomenten om te gaan.

Buiten de BoFit-sessies om ben ik ook gaan hardlopen. Het wierp zijn vruchten af. Ik voelde mij steeds fitter, opgewekter en ik kon weer een beetje lachen. Op een ochtend ben ik op mijn fiets gesprongen richting het Amsterdamse bos. Ik ben gaan hardlopen en kwam langs een open veld. Ik stopte en nam het uitzicht in mij op. Op dat moment werd ik heel emotioneel en moest huilen. Ik kon niet geloven dat ik mij na zo’n lange tijd weer goed voelde, maar zo voelde ik mij op dat moment. Dit gevoel wilde ik nooit meer kwijt. Ik had weer ruimte in mijn hoofd, kon weer genieten en houden van mijn kind. Maar het belangrijkste van alles ik voelde mijzelf weer, ik kon genieten van mijn eigen ik en trots zijn op mezelf.

De combinatie lichaamsbeweging en praten hebben mij fantastisch geholpen en ik ben trots op mezelf dat ik de stap heb genomen mij door BoFit te laten coachen. Ik voel mij weer in balans en kan omgaan met bepaalde gevoelens en gedachten. Ik weet hoe ik moet handelen in bepaalde situaties en kan deze met liefde ontvangen. Ik heb weer grip op mijn leven en durf te voelen.

Bedankt Bofit en vooral Tineke dat ik mij weer Jessica voel!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outervaring van Manon | elke dag overleven

Ik (28) ben getrouwd, moeder van twee kleine kindjes, een baan, fijne vrienden en familie om ons heen. Mijn partner en ik deden alles wat we wilden. Ik was altijd vrolijk, had veel energie, stond voor iedereen klaar, een echte perfectionist en kon alles aan. Je zou...

Burn-outverhaal van Alex | chronisch vermoeid

 Ik heb een chronische vermoeidheid overgehouden aan mijn ziekte. Fit zijn was voor mij de afgelopen jaren vreemd. Ik ging bewust een gevecht aan tegen deze vermoeidheid en mijn grenzen verleggen zowel in mijn werk als ook in de sport. Steeds meer mijn best...

Burn-outverhaal van Pim | slecht in mijn vel

Graag wil ik mijn ervaring over BoFit delen. Ik herinner mij nog als de dag van gisteren dat ik met BoFit kennis mocht maken. Op dat moment zat ik erg slecht in mijn lichaam. Het was zelfs zo erg dat ik mijn werk niet meer goed kon doen. Ik kwam thuis te zitten en...

Burn-outverhaal van Michel | lastig voor mijzelf opkomen

In de periode dat ik in deze leerzame periode zat (burn-out, red.) was het een weg vol leegte en met weinig energie. Uiteindelijk verwijten naar voornamelijk mijn werkgever en volop boosheid op mezelf. Nu een klein jaar later weet ik wie ik ben, dat ik volop gevoel...