06 2095 6938 info@bofit.nl

Angst- en paniekaanvallen denderen maar door

door | jun 13, 2014 | BoFit Burn-out Blog

foto bo bogaardDuizenden mensen hebben de afgelopen 14 jaar een BoFit-traject gedaan en met succes afgerond. Ongezonde patronen werden doorbroken, mensen herstelden van hun lichamelijke en psychische klachten en voelden zich weer vrij en blij. Onder hen steeds meer mensen met angst- en paniekklachten. Bij mensen met angst- en paniekaanvallen regeert het ‘angstmonster’ hun denken, voelen en doen.

Het angstmonster slaat toe zodra het genoeg hapklare brokken krijgt. Voed het met ‘strijd’, ‘moeten’, ‘druk’, ‘haast’, ‘prestatiedrang’ en ‘controledrift’ en het monster wordt steeds groter. Het dendert door het hele lijf en roept onrust op, paniek, verkramping en allerlei negatieve gedachten. Het pakt je in en het leven wordt steeds meer overleven.

Ik weet nog goed dat ik met een klant door het bos liep. Zijn hoge ademhaling kwam mij tegemoet. De angst en paniek waren zo heftig dat ontspannen bijna niet meer mogelijk was. Iemand coachen met woorden is dan niet relevant, maar het lichaam op een andere manier gebruiken wel. Om deze overweldigende verkramping te doorbreken zijn we van wandelen overgegaan naar dribbelen en dan weer rust. En dat steeds herhalen. Het angstmonster gaf zich in eerste instantie niet gewonnen, de paniek werd erger. Maar stap voor stap gaf het zich over aan de rust. Pas dan is er de ruimte om in te zien dat het angstmonster niet is wie jij bent en kan de aandacht langzaam verschuiven naar wat jij wel en niet wilt en wel en niet gaat doen. Het monster slaapt. Het dendert niet meer en is niet meer dominant aanwezig.

Het mooie is dat je als mens alles in je hebt om angst en paniek te veranderen. Om er meer zelfvertrouwen en eigenwaarde voor terug te krijgen. Je accepteert je beperking makkelijker en weet ermee om te gaan. En voor mij is het zo mooi dat ik een klein steentje mag bijdragen aan dit prachtige ontwikkelingsproces.

Bo Bogaard
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Vragen? Direct Contact? Brochure aanvragen? Bel 0800 – 533 04 55 (gratis).

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m zaterdag. Wil je liever gebeld of gemaild worden? Klik dan op de knop hieronder.

Wil je direct persoonlijk contact? Bel 06 – 1107 1279 voor direct contact met Berry Willemsen, eerste aanspreekpunt van BoFit.

Krijg je zijn voicemail? Spreek je telefoonnummer in, je wordt binnen 24 uur teruggebeld. Ook in het weekend.