Meer dan

herstel alleen

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Meer dan

herstel alleen

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Overspannen? Dank u!

door | nov 28, 2014 | BoFit Burn-out Blog | 1 reactie

foto bo bogaardNa weken alles op internet gelezen te hebben over burn-out, overspannenheid, depressie en depressieve klachten ben ik eruit: ik ben dus inderdaad overspannen. Mijn huisarts heeft er slechts 10 minuten voor nodig om de diagnose te stellen. “Overspannen? Dank u,” zeg ik tegen hem, want het voelt als een opluchting. Het is een label dat direct duidelijkheid verschaft over mijn psychische en lichamelijke klachten.

Ik sluit de deur van de spreekkamer en loop naar buiten, de stem van de dokter nog in mijn hoofd. “U hebt te veel gedaan, te hard gewerkt zonder tussendoor te ontspannen. Doe het even rustiger aan en zoek begeleiding die bij u past om te herstellen.” Als je lichaam zo verkrampt is dat je gevoel en brein niet meer samenwerken, dan ben je overspannen. En hoe dat komt? Wat zei hij daar ook alweer over, ik ben het even kwijt. Maar ook dat schijnt een symptoom van overspannenheid te zijn.

Hoe nu verder? Medicatie? Begeleiding zoeken? Of niets doen en afwachten of het vanzelf over gaat. Of wachten tot ik een oproep krijg, weer naar de dokter voor een derde consult? Terwijl ik naar huis loop, krijg ik angstige gedachten . Ik denk dat voorbijgangers het aan mij zien, dat is dus een overspannen mens. Ze nemen me niet serieus, ze lachen me uit, want ik heb dit aan mijzelf te danken, had ik maar beter moeten luisteren. Ik huil van binnen. Ik krijg een paniekaanval en ga rennen, laat me me toch met rust! Ik schiet mijn huis in en ga weer achter mijn computer zitten, ik typ het woord ‘overspannen’. Ik weet het echt niet meer.

Bo Bogaard
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

Persoon ervaart concentratieproblemen bij druk maatschappij

Concentratieproblemen? Misschien ben je burn-out

Concentratieproblemen komen vaak bij burn-out voor. Maar voordat je de conclusie trekt dat je burn-out bent, is het goed te weten wat de oorzaken zijn, wat concentratieproblemen precies zijn en wat je eraan kunt doen. Lees je mee?   Ook zo'n moeite met...

foto bo bogaard

Tweedeling

Er komen elke week veel aanmeldingen binnen bij BoFit. Allemaal mensen die gemotiveerd zijn om te herstellen van hun burn-out, hun angst- en paniekaanvallen of andere stressgerelateerde klachten zoals vermoeidheid, slapeloosheid en depressieve...