Burn-outverhaal van Aart | uitgeschakeld

Ik voelde me opgejaagd en had een kort lontje. Niets kon mij meer behagen, nergens kon ik meer van genieten. Piekerend kwam ik de dag door en ik wist me geen raad. Ik kon niet meer als zelfstandige werken.

“Ik was zo moe en lusteloos”

Ik was volledig uitgeschakeld. Wat was er toch met me aan de hand? Toen ik via mijn verzekeringsmaatschappij bij BoFit terechtkwam was ik volledig uitgeschakeld. Daarvoor had ik al hulp gehad van een fysiotherapeut en een maatschappelijk werker, maar dat was niet voldoende.

Al heel snel na mijn eerste contact met BoFit had ik een kennismakingsessie met BoFit-coach Janneke in de Oisterwijkse bossen. Het klikte goed en onder haar begeleiding ging ik met mijn klachten aan de slag. Vanaf dat moment ging het stapje voor stapje beter met me. Ik knapte zienderogen op.

Ik leerde inzien hoe ik gezonde keuzes kon maken en mijn grenzen kon bewaken. Ik leerde hoe ik een goede balans kon vinden tussen ontspanning en inspanning. We gingen lekker aan de slag met mijn conditie, zodat ik steeds beter in mijn vel kwam te zitten en steeds een beetje sterker werd. Zelfs dat vervelende hoestje verdween na een tijdje!

Tijdens de BoFit-sessies zei Janneke waar het op stond en niet wat ik eigenlijk liever wilde horen. Dat was niet altijd leuk, maar het werkte uiteindelijk heel goed. Als de sessie was afgelopen ging ik altijd met een ontspannen en goed gevoel naar huis.

Als ik kijk waar ik een half jaar geleden stond en waar ik nu ben, dan is dat een wereld van verschil. Life changing! Ik denk dat ik er zelf nooit uitgekomen was en ben dus heel blij dat ik dit traject gevolgd heb. Ik sta nu veel positiever in het leven en kan weer volop genieten. En ik ben inmiddels weer volledig aan het werk!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Saskia | grenzen bereikt

Midden 2015 ging bij mij bijna het licht uit. Bijna, want ik kwam net op tijd BoFit-coach Wout tegen. Naast mijn ondernemerschap en de drukte van een jong gezin, werd ik geconfronteerd met twee ernstig zieke ouders. Ik liep tegen mijn grenzen aan. Ik had fysieke en...

Burn-outverhaal van Edwin | in een zwart gat

Ik was net dat speelgoedkonijntje uit de reclame van Duracell-batterijen; ik bleef maar doorgaan en doorgaan. Tegen beter weten in eigenlijk, want diep van binnen besefte ik dat ik zwaar in het rood liep en ik mijn energie niveau niet meer kon aanvullen. Ook niet...

Burn-outverhaal van Silvia | hoge bloeddruk en veel huilen

Als je iets maar graag genoeg wilt bereiken, dan lukt dat ook wel. Buiten lichamelijke ongemakken was dit waarvan ik overtuigd was. Beetje doorzetten en dan kom je weer een stukje verder. Totdat stress mijn lijf ging besturen. In de zomer van 2016 voelde ik me nog...

Burn-out ervaring van Danique | opeenstapeling van gebeurtenissen

Mijn burn-out kwam na een opeenstapeling van levensgebeurtenissen in combinatie met een gezin, een vervolgopleiding en een stressvolle baan. Nadat ik het bericht van afstuderen van de opleiding binnen had, ben ik ingestort. Dat wil zeggen: ik was zowel fysiek als...