Meer dan

herstel alleen

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer dan

herstel alleen

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gezonde spanning

door | apr 30, 2015 | BoFit Burn-out Blog

foto bo bogaardRond koningsdag was ik samen met mijn vrouw een weekendje weg en dat gaf heel veel rust en ruimte. Wij logeerden in een B&B-boerderij. Heel vroeg maakte de haan ons wakker, maar dat wilden wij niet. Gelukkig konden wij doorslapen en werden fris wakker. Tijdens zo’n weekend kun je doen wat je wilt. Er zijn geen verplichtingen, want je bent in een andere omgeving en kunt niet even naar kantoor.

Oh nee, we hebben wel onze tablet en mobiel meegenomen. Dus alles wordt ontvangen en alles wordt opgeslurpt. Ineens beginnen de irritaties en ergernissen op te komen als iets niet op tijd ontvangen is of Wi-Fi het niet doet. Mijn vrouw is zzp’er en ik ben ondernemer, we gunnen elkaar onze kennis- en informatieverslaving.

Doen we dan niets ter ontspanning? Juist heel veel. Intimiteit was dit weekend heel erg aanwezig. We waren gelukkig met elkaar, we leefden op, we deden allerlei activiteiten. Er was ontspanning en ook gezonde spanning. Hard werken is niet erg als je er maar genoeg ontspanning tegenover kunt zetten. Constructief nadenken is anders dan piekeren. Samen plannen maken en delen is nooit vermoeiend. Het gaat erom hoe je ermee omgaat.

Keuzestress kennen mijn vrouw en ik niet. We lachen veel, delen veel en uiten onze gevoelens. Natuurlijk hebben we verschillende interesses, maar ook die verschillen hebben we in een goede vorm verpakt. Het weekend ging heel snel voorbij en beiden hadden we het gevoel er even echt uit geweest te zijn. Opgeladen en met een gezonde gedrevenheid gingen we weer naar huis.

En dat doen we zo elke drie maanden. Zodra we het gevoel hebben dat we uit ons cocon moeten omdat anders de scherpte eraf gaat, dan gaan we weer. Het natuurlijk evenwicht blijft zo in stand. Ik houd van gezonde spanning.

Bo Bogaard,
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

Vrouw denkt na over stress

Alles wat je moet weten over stress en de symptomen

Wat zijn de symptomen van stress? Wat zijn de oorzaken? Hoe verminder je stress? Welke oefeningen kan ik doen om meer te ontspannen? Het zijn vragen die iedereen wel eens stelt als je te maken hebt met stress in je leven (en dat hebben we allemaal wel eens). Juist...

foto bo bogaard

Van verkramping naar ontspanning

In de natuur zijn en fysiek in beweging zijn helpen ons om te ontspannen. Ga je wandelen of hardlopen met ontspanning als doel, loop dan zonder enige prestatiedruk. Leg je de lat voor jezelf te hoog, dan kun je niet optimaal ontspannen en er juist...

Waarom alleen maar praten bij burn-out niet helpt

 Je bent burn-out en zoekt een coach, psycholoog of therapeut om je klachten voor te leggen. Je wilt je problemen van je af praten en meer inzicht krijgen in jezelf. Daar is op zich natuurlijk niets mis mee. Maar bij mensen met een burn-out is praten alleen...

Fijne jaarwisseling! (video)

Beste lezer,   We willen jou in het bijzonder bedanken voor je steun en vertrouwen in BoFit! Dankzij jou kijken we terug op een succesvol jaar waarin we weer veel mensen geholpen hebben om duurzaam te herstellen van een burn-out. Daarnaast zijn we blij met de...