Gezonde spanning

door | apr 30, 2015 | BoFit Burn-out Blog

foto bo bogaardRond koningsdag was ik samen met mijn vrouw een weekendje weg en dat gaf heel veel rust en ruimte. Wij logeerden in een B&B-boerderij. Heel vroeg maakte de haan ons wakker, maar dat wilden wij niet. Gelukkig konden wij doorslapen en werden fris wakker. Tijdens zo’n weekend kun je doen wat je wilt. Er zijn geen verplichtingen, want je bent in een andere omgeving en kunt niet even naar kantoor.

Oh nee, we hebben wel onze tablet en mobiel meegenomen. Dus alles wordt ontvangen en alles wordt opgeslurpt. Ineens beginnen de irritaties en ergernissen op te komen als iets niet op tijd ontvangen is of Wi-Fi het niet doet. Mijn vrouw is zzp’er en ik ben ondernemer, we gunnen elkaar onze kennis- en informatieverslaving.

Doen we dan niets ter ontspanning? Juist heel veel. Intimiteit was dit weekend heel erg aanwezig. We waren gelukkig met elkaar, we leefden op, we deden allerlei activiteiten. Er was ontspanning en ook gezonde spanning. Hard werken is niet erg als je er maar genoeg ontspanning tegenover kunt zetten. Constructief nadenken is anders dan piekeren. Samen plannen maken en delen is nooit vermoeiend. Het gaat erom hoe je ermee omgaat.

Keuzestress kennen mijn vrouw en ik niet. We lachen veel, delen veel en uiten onze gevoelens. Natuurlijk hebben we verschillende interesses, maar ook die verschillen hebben we in een goede vorm verpakt. Het weekend ging heel snel voorbij en beiden hadden we het gevoel er even echt uit geweest te zijn. Opgeladen en met een gezonde gedrevenheid gingen we weer naar huis.

En dat doen we zo elke drie maanden. Zodra we het gevoel hebben dat we uit ons cocon moeten omdat anders de scherpte eraf gaat, dan gaan we weer. Het natuurlijk evenwicht blijft zo in stand. Ik houd van gezonde spanning.

Bo Bogaard,
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

foto bo bogaard

Hoe is het met jouw gezonde gedrevenheid?

Burn-out, burn-out, burn-out! Ik hoor het overal om mij heen. Jongeren, middelbaren, ouderen, mannen, vrouwen, ondernemers, werknemers, mensen met een ziektewetuitkering. Is het moeilijk vertoeven in onze maatschappij? Zijn de perfectionisten en...

foto bo bogaard

Uitlaatklep

Ik ben oprichter en eigenaar van BoFit. Met hart en ziel leid ik de organisatie en help ik mensen om van hun burn-out en stressklachten af te komen en weer gezond het arbeidsproces in te gaan. Ik ben ook muzikant en componist. Ik maak mijn hele leven...

De gezonde leefstijl

Voor het vijfde jaar achter elkaar liep ik samen met mijn twee dochters en schoonzoon de 10,5 km loop van Rotterdam. Dit jaar was de starttijd 10.00 uur. Gelukkig hebben we altijd een slaapplaats in Rotterdam, want mijn derde dochter woont er. Zij was...

foto bo bogaard

BoFitten, de nieuwe leefstijl

Ik ontmoette haar voor de negende BoFit-sessie en zij straalde. De zon en natuurlijke omgeving maakten het stralende plaatje compleet: wat was dit mooi om te zien! Hoe anders was het geweest toen ik haar voor het eerst ontmoette. Het is belangrijk dat de...