Burn-Out of Stress?

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Burn-Out of Stress?

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Gezonde spanning

door | apr 30, 2015 | BoFit Burn-out Blog

foto bo bogaardRond koningsdag was ik samen met mijn vrouw een weekendje weg en dat gaf heel veel rust en ruimte. Wij logeerden in een B&B-boerderij. Heel vroeg maakte de haan ons wakker, maar dat wilden wij niet. Gelukkig konden wij doorslapen en werden fris wakker. Tijdens zo’n weekend kun je doen wat je wilt. Er zijn geen verplichtingen, want je bent in een andere omgeving en kunt niet even naar kantoor.

Oh nee, we hebben wel onze tablet en mobiel meegenomen. Dus alles wordt ontvangen en alles wordt opgeslurpt. Ineens beginnen de irritaties en ergernissen op te komen als iets niet op tijd ontvangen is of Wi-Fi het niet doet. Mijn vrouw is zzp’er en ik ben ondernemer, we gunnen elkaar onze kennis- en informatieverslaving.

Doen we dan niets ter ontspanning? Juist heel veel. Intimiteit was dit weekend heel erg aanwezig. We waren gelukkig met elkaar, we leefden op, we deden allerlei activiteiten. Er was ontspanning en ook gezonde spanning. Hard werken is niet erg als je er maar genoeg ontspanning tegenover kunt zetten. Constructief nadenken is anders dan piekeren. Samen plannen maken en delen is nooit vermoeiend. Het gaat erom hoe je ermee omgaat.

Keuzestress kennen mijn vrouw en ik niet. We lachen veel, delen veel en uiten onze gevoelens. Natuurlijk hebben we verschillende interesses, maar ook die verschillen hebben we in een goede vorm verpakt. Het weekend ging heel snel voorbij en beiden hadden we het gevoel er even echt uit geweest te zijn. Opgeladen en met een gezonde gedrevenheid gingen we weer naar huis.

En dat doen we zo elke drie maanden. Zodra we het gevoel hebben dat we uit ons cocon moeten omdat anders de scherpte eraf gaat, dan gaan we weer. Het natuurlijk evenwicht blijft zo in stand. Ik houd van gezonde spanning.

Bo Bogaard,
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

foto bo bogaard

Het taboe van de burn-out

De afgelopen tijd lees je in de kranten en op internet dat meer aandacht besteed gaat worden aan het persoonlijke gesprek. Het UWV en de GGZ zijn daar voorbeelden van en de Rabobank slaat nog meer door met de nieuwe reclameslogan: binnen 1 week een...

hooggevoelige vrouw maant om stilte

HSP en (werk)stress: zo ga je beter met overprikkeling om

Iedereen weet dat (werk)stress naar overspannenheid of burn-out kan leiden. Maar ben je hooggevoelig (hsp) dan heb je hier veel sneller last van. Want waar jouw collega’s na een borrel de volgende dag fluitend aan het werk zijn, voel jij je oververmoeid en komt er...

jonge werknemer met mentale klachten

3 stappen om voorgoed van je mentale stressklachten af te komen

De helft van Nederland heeft last van mentale stressklachten. En presteert hierdoor minder op het werk. Herken jij dit? Of heb je juist in je vrije tijd last van mentale klachten? Tijd om deze grondig aan te pakken! En er voorgoed mee af te rekenen. Hoe voelt het...