Burn-Out of Stress?

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Burn-Out of Stress?

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Burn-out begint al in je kindertijd

door | okt 26, 2016 | BoFit Burn-out Blog | 0 Reacties

Als je goed voor jezelf zorgt dan krijg je geen burn-out. Heel veel mensen kunnen dit niet of niet meer. Wat is eigenlijk voor jezelf zorgen? Het begint al bij de opvoeding. Hoeveel ruimte krijg je als kind om te spelen? Hoe worden de huisregels bepaald? En vooral: snappen je ouders jou om je verder te kunnen ontwikkelen naar volwassenheid toe? Natuurlijk is je eigenheid, je aanleg en je gevoeligheid voor de omgeving de combinatie die jou verder brengt in het omgaan met stress zodat dit geen burn-out, angst en paniekklachten kan veroorzaken. Ik werd getriggerd om dit blog te schrijven door het artikel ‘Opgebrand? Dat ligt dus niet alleen aan jou’ uit het NRC Handelsblad.

foto bo bogaardIk neem nu even mezelf als voorbeeld. Ik was een vrolijk jongetje. Heel vrij en blij. Mijn ouders waren gewone mensen en heel liefdevol. Mijn vader was een autodidact en had zich flink opgewerkt. Hij is opgegroeid in de oorlog en vond dat er geen gezeur moest zijn over eten en werken. Geen eten weggooien, alles opeten en alles geven wat je in je hebt. Mijn moeder was geen desperate housewife maar had wel aanleg voor angst en paniek. Mijn opvoeding heeft mij niet in de weg gezeten om mijn eigenheid te behouden en vervolgens de omgeving te kiezen waarbij ik mij veilig voelde. Wel heb ik door mijn eigenheid heel veel conflicten gehad. Dat kleine jongetje wist en voelde namelijk al heel snel wat hij wilde. Ik heb heel wat heilige huisjes omver getrapt, tradities bespot en mij niet laten vertellen waarin ik moest geloven. Ik heb veel ellende gezien en ook veel ellende persoonlijk meegemaakt.

Door deze traps werd ik uiteindelijk sterker en kon ik zien en ervaren waarin ik sterk was. Ik ben vanaf mijn 10e jaar gaan voetballen en ben gestopt voordat ik met Bofit startte. Ik heb altijd hardgelopen en bewogen. Ik heb laatst nog met een klant de Dam tot Dam gelopen en doe jaarlijkse de Zevenheuvelenloop. Ik heb gevoelens en emoties toegelaten en gekoesterd, en mijn kennis en ervaring zó ontwikkeld dat ik hier door de passie ontwikkelde om dit vak te doen. Keuzes maken, vrij voelen, creatief en duidelijk zijn; dat zijn uiteindelijk mijn speerpunten geworden.

Jezelf fysiek, emotioneel en mentaal sterken geeft zoveel kracht, energie en zelfvertrouwen dat er geen sprake meer is van stress en mogelijk burn-out. De beste investering in je leven om dit te bereiken is om dit aan te gaan. Doen, doen en doen. En kun je het niet zelf dan neem je gewoon contact op met ons.

Bo Bogaard,
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

foto bo bogaard kika run

De combinatie geeft meerwaarde

Twee weken geleden liep ik de KiKa-run om de strijd tegen kinderkanker te steunen. Ik zou de run samen met een klant lopen, maar die besloot het toch niet te doen vanwege de weersomstandigheden. Heel goed, want keuzes maken waar je achter staat geeft...

hoe verhoog je je energie bij burn-out

Hoe verhoog je je energielevel bij burn-out?

Een van de grootste klachten bij burn-out zijn vermoeidheidverschijnselen. De dingen die normaal gesproken heel vanzelfsprekend zijn, zoals boodschappen doen of de hond uitlaten, kunnen je nu enorm veel moeite kosten. Hoe krijg je je energie weer terug?...

foto man kijkt over vijver

Waarom snel herstellen van een burn-out niet werkt

De grootste valkuil bij herstel van burn-out is snel willen herstellen. Want druk, haast, moeten en prestatie zijn nou juist een van de oorzaken van burn-out. Wie snel herstelt, doet eigenlijk alleen aan symptoombestrijding. Met als gevolg dat burn-out vaak...