Burn-Out of Stress?

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Burn-Out of Stress?

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Droom wordt wakker!

door | aug 3, 2016 | BoFit Burn-out Blog | 0 Reacties

foto bo bogaardJe hebt van die momenten in je leven dat het best goed gaat en dat je energiebalans goed is. Alles is dan in beweging. Je gezondheid, je creativiteit, je relatie. Love is in the air! Het gaat jaren goed, maar dan ga je steeds meer aanpakken en nemen de rust en ruimte af. Je komt steeds meer in de modus van moeten, bewijzen en oplossen. Je verkrampt steeds meer, wordt cynisch en wantrouwig. Ergernissen stapelen zich op. Je hebt een kort lontje en bent niet te harden.

Hoe kan het toch dat eerst alles vlotjes verliep en nu de stekker eruit moet? Waarom gebeurt mij dit? Herkenbaar? Het is de waan van de dag dat we constant van hot naar her aan het vliegen zijn. Wij staan niet meer stil bij het feit dat leven een ideaal kan zijn. Het is nu veelal overleven en waarom? De hypotheek, prestatiedruk, controledrift, keuzestress, alle ballen omhoog willen houden en de informatiestroom bijhouden. Niets mag je missen!

Wat een waanzinnig idee is het dat je dit ook allemaal los zou kunnen laten. Mensen doen dat en het kan, het is nooit te laat om te veranderen. Vrij en blij door het leven gaan met iets minder. Hoe doen die mensen dat dan? Veel beter voor jezelf zorgen en wat minder klaar staan voor anderen. Dat je gewoon durft te kiezen en ook de keuzes maakt die bij je passen. Je volgt niet meer en past je niet meer aan. Dat is zeker een waanzinnig idee.

Je wordt wakker en je droom is geen werkelijkheid. Wat een waanzinnig idee was is nu verslapt. Je droomde het, maar wil je het ook echt? En kun je het echt? Ga je hulp zoeken, omdat je er klaar mee en het niet meer trekt. Omdat je opstandig wordt. Laat je het erbij zitten of gaat het kwartje vallen?

Bo Bogaard,
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

foto bo bogaard

Burn-out? Het eerste contact met BoFit

In de afgelopen 14 jaar heeft BoFit duizenden mensen met een burn-out en stressklachten met succes begeleid. Iedereen die BoFit belt of een contactformulier invult op onze site krijgt mij binnen 24 uur te spreken. Ik houd geen verkooppraatje, maar neem de tijd om...

Restverschijnselen burn-out: vermoeidheid vrouw

Restverschijnselen na burn-out: wat is het en wat doe je ermee?

Na je burn-out wil je mogelijk snel aan de slag om je leven weer op te pakken. Voor de meeste mensen lukt dat. Een klein deel houdt na hun burn-out last van restverschijnselen, klachten die niet zo snel overgaan. Wat houdt dat precies in en wat kun je er aan doen?...

Vrouw met stress slaat handen voor het gezicht

29 meestvoorkomende symptomen en signalen van stress

Weet jij wat de symptomen van stress zijn? In tijden van crisis is het belangrijk om jezelf in de gaten te houden om zo erger te voorkomen. In dit blog laten we je zien wat de meest voorkomende fysieke en psychische stresssignalen zijn. En ook wanneer het tijd...