Droom wordt wakker!

door | aug 3, 2016 | BoFit Burn-out Blog

foto bo bogaardJe hebt van die momenten in je leven dat het best goed gaat en dat je energiebalans goed is. Alles is dan in beweging. Je gezondheid, je creativiteit, je relatie. Love is in the air! Het gaat jaren goed, maar dan ga je steeds meer aanpakken en nemen de rust en ruimte af. Je komt steeds meer in de modus van moeten, bewijzen en oplossen. Je verkrampt steeds meer, wordt cynisch en wantrouwig. Ergernissen stapelen zich op. Je hebt een kort lontje en bent niet te harden.

Hoe kan het toch dat eerst alles vlotjes verliep en nu de stekker eruit moet? Waarom gebeurt mij dit? Herkenbaar? Het is de waan van de dag dat we constant van hot naar her aan het vliegen zijn. Wij staan niet meer stil bij het feit dat leven een ideaal kan zijn. Het is nu veelal overleven en waarom? De hypotheek, prestatiedruk, controledrift, keuzestress, alle ballen omhoog willen houden en de informatiestroom bijhouden. Niets mag je missen!

Wat een waanzinnig idee is het dat je dit ook allemaal los zou kunnen laten. Mensen doen dat en het kan, het is nooit te laat om te veranderen. Vrij en blij door het leven gaan met iets minder. Hoe doen die mensen dat dan? Veel beter voor jezelf zorgen en wat minder klaar staan voor anderen. Dat je gewoon durft te kiezen en ook de keuzes maakt die bij je passen. Je volgt niet meer en past je niet meer aan. Dat is zeker een waanzinnig idee.

Je wordt wakker en je droom is geen werkelijkheid. Wat een waanzinnig idee was is nu verslapt. Je droomde het, maar wil je het ook echt? En kun je het echt? Ga je hulp zoeken, omdat je er klaar mee en het niet meer trekt. Omdat je opstandig wordt. Laat je het erbij zitten of gaat het kwartje vallen?

Bo Bogaard,
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

foto bo bogaard

Volgers

Ik was 6 jaar toen mijn vader mij meenam naar het woonwagenkamp waar hij maatschappelijk werk deed. Ik weet nog goed hoe het voelde om onder die woonwagens te spelen met andere kinderen. Daarmee was het fundament gelegd voor mijn wens om altijd een...

Het Grote Angstdossier: alles over angst, paniek en burn-out

Over angst valt heel veel te vertellen. Je hebt ze in alle soorten en maten. Ook tijdens een burn-out komt angst geregeld voor. Daarom willen we jou in dit Grote Angstdossier zo veel mogelijk informeren over welke soorten angst er zijn, wat de symptomen van angst...

Man wordt gepest op het werk

Stress: dit zijn de gevolgen van pesten op het werk

Meer mensen worden op hun werk gepest dan je denkt. Pesten is een ernstige zaak waardoor je pyschische klachten kunt ontwikkelen of zelfs je baan kunt verliezen. Tijd om pesten onder de loep te nemen. In dit blog lees je onder andere de gevolgen en wat je zelf aan...