Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outverhaal van Joop | hyperventilatie, hoge hartslag

In 2013 ben ik gestart als ondernemer met fantastische projecten en tevens twee fantastische kinderen op de wereld mogen zetten (2013 en 2015). Na een heel groot project en ongeveer zes maanden na de geboorte van mijn tweede was het zover. Tijdens een standaard zakelijke bespreking kreeg ik ernstige hyperventilatie en een hartslag van 180, gewoon zittend op mijn stoel. Conclusie: Ik had de anderhalf jaar daarvoor veel te veel gewerkt. En nog veel belangrijker: veel te weinig ontspanning genoten en bijna niet meer gesport.

Ik ben na twee weken weer voorzichtig aan het werk gegaan, maar het heeft me uiteindelijk ongeveer acht maanden gekost voordat mijn spanningen weer naar normaal niveau gezakt waren. Ik heb die keer geen professionele ondersteuning gezocht en had het idee dat met wat ademhalingsoefeningen, rust en ontspanning ik er wel zou komen.

 

“Ik kreeg weer een hyperventilatieaanval,

deze keer in de auto op de snelweg”

 

Een kleine twee jaar later, zakelijk een mindere periode achter de rug, herkende ik de signalen en heb ik me naar de zomervakantie 2018 toe gesleept. Helaas, ondanks een prachtige vakantie lukte het me niet om te ontspannen. Ik was vaak angstig waardoor ik ook in de nachten minder sliep. Kort na de vakantie kreeg ik weer een hyperventilatieaanval, deze keer in de auto op de snelweg. Niet wetende wat ik moest doen en wat er precies gebeurde, heb ik een ambulance gebeld. Zij hebben mij aan de kant van de weg hebben geholpen om weer naar een normale ademhaling te krijgen. Dit heeft ons bijna een uur gekost.

Na dit tweede voorval heb ik echt mijn gezondheid voorop gezet. Ik ben me gaan oriënteren hoe ik de fundamenten van mijn leven zou kunnen aanpassen zodat ik niet meer in deze door mezelf veroorzaakte situatie belandde. Dit is BoFit geworden. De belangrijkste reden was het oplossen van de oorzaak van de stress en niet de symptomen.

Het traject van BoFit startte met een kennismaking met de coach. Een goed gevoel en goede klik met de coach is uiteraard erg belangrijk. Voor mij in Brabant was dit BoFit-coach Wout. Na deze kennismaking kon ik enkele dagen later al beginnen aan de eerste van in totaal 16 sessies. De opbouw van de sessies heb ik als prettig ervaren en de aanpak van Wout als zeer prettig. Ik hoopte vooraf dat het geen zweverige coachinggesprekken zouden worden, maar niets van dat. Zo kreeg ik in de auto net voor een van de eerste sessie weer last van flinke hyperventilatie en ben ik met grote moeite doorgereden. Bij aankomst trok Wout me er snel uit door enkele fysieke oefeningen. Super fijn!

ik heb van BoFit geleerd hoe je je leven in balans brengt en ben superenthousiast om de winst die ik hiermee behaald heb nog verder uit te bouwen. Ik eet veel gezonder, beweeg beter, laat zaken eerder los zodat stress achterwege blijft en geniet en ontspan meer. Ik merk dat dit in vijf maanden voor veel meer rust, focus en energie heeft gezorgd. En het belangrijkste: ik heb nu alle handvatten zodat dit alles onderdeel van mijn leven wordt.

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outervaring van Jantine | totaal leeg en op

Mijn verhaal ‘Ziekte’ begon 5 jaar geleden. Ik had een superleuke baan, fijne sociale contacten, twee jonge kids, en een heerlijk druk leven. Van de een op ander dag kreeg ik heftige buikkrampen. Ik heb krimpend van pijn de dokter gebeld. Wat daarna volgde was een...

Burn-outverhaal van Ann | heel onzeker

Het ging niet meer. Al meer dan een jaar had ik last van depressie, onzekerheid en waren mijn emoties niet meer in balans. Ik kon niet goed slapen. Ik had gesprekken met een psycholoog en kreeg medicijnen, maar bij alle klachten die ik al had kwam er op het laatst...

Burn-outervaring van Linda | moe, emotioneel en hoofdpijn

Het is niet alsof ik veel uren maak, de drukte valt mee. De projecten waaraan ik werk geven gewoon geen energie. En al helemaal niet nu we door corona continu videobellen. “Het is niet dat ik in het rood zit, het is gewoon al heel lang oranje”, zeg ik tegen...