Het is gelukt!

door | mei 19, 2016 | BoFit Burn-out Blog

foto bo bogaardAl 16 jaar sta ik elke dag telefonisch mensen te woord die willen weten of BoFit hen kan helpen. Ik besteed altijd uitgebreid aandacht aan hun persoonlijke verhaal en situatie. De eerste stap is om echt contact te maken, zodat de ander met voelbaar gemak durft te vertellen over de kwetsbare situatie. Hoe kun je mensen bij het eerste contact al het vertrouwen geven dat wij er voor hen zijn, maar tegelijkertijd ook heldere uitleg geven? Dat doe ik door de kern te benoemen en er verder vooral geen druk op te leggen.

En dan – als iemand voor onze begeleiding kiest – het traject starten. Voor het eerst mensen zien en hen daadwerkelijk laten voelen dat je er voor hen bent met een visie, methodiek, plan van aanpak, afstemming en resultaat. Alles staat in het teken van herstel. We bieden continuïteit, maatwerk en kwaliteit. Halen alle betrokken partijen erbij om voor iedereen een win-win te behalen en het herstel zo een flinke boost te geven.

En dan gaat het ontwikkelingsproces van start. Waar ga je allemaal doorheen? Alles gaat in beweging. Lijf, gevoel en verstand worden uit elkaar gerukt en dan weer bij elkaar gebracht. Vervolgens gaat alles schommelen en verschuiven. Schuldgevoel, faalangst en schaamte. Perfectie, controledrift en prestatiedrang. Gaandeweg ontstaat er steeds meer rust en ruimte voor inspanning en ontspanning. Een topprestatie zonder druk.

Eerst zien en dan geloven, logisch. Het kan! Er gaat iets met je gebeuren wat je niet voor mogelijk hield. Stap voor stap ga je uit een vastgeroest patroon. De vicieuze cirkel van altijd maar moeten, bewijzen en oplossen wordt opengebroken. Het krampachtige en machteloze gevoel dat daarbij hoort verdwijnt. Je weet wat je wel en niet wilt. De deur van de kooi gaat open en al kruipend ga je in de gewenste richting.

Je gaat staan met een ontspannen houding, je krijgt zelfvertrouwen en energie, je komt voor jezelf op en zorgt goed voor jezelf. Je gaat grenzen stellen, je laat je niet meer over je heen lopen en je maakt de keuzes die bij je passen. De klachten verminderen sterk en jouw arbeidsgeschiktheid gaat zoals jij dat wilt. Iedereen om je heen heeft respect voor je duidelijkheid. De wow-factor is constant aanwezig.

En dan na de laatste sessie schudden we elkaar de hand. Het is mooi geweest. Prachtig om dit proces samen doorlopen te hebben. Voor iedereen een goed gevoel en voldoening. Je kijkt nog even terug op hoe het was de eerste keer dat wij elkaar ontmoetten. Wat een verschil tussen de situatie toen en nu. Het is gelukt!

Bo Bogaard,
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

Man is gestresst en rookt een sigaret

Er zijn 4 stresstypes, welk type ben jij?

Heb je last van stress en wil je hier iets aan doen? Kijk eerst welk stresstype je bent en wat je zou kunnen doen om stress te voorkomen of om met stress om te gaan.   Stress voorkomen: je gedrag bijsturen Waarom zou je moeten weten wat jouw stresstype is?...

Man wordt gepest op het werk

Stress: dit zijn de gevolgen van pesten op het werk

Meer mensen worden op hun werk gepest dan je denkt. Pesten is een ernstige zaak waardoor je pyschische klachten kunt ontwikkelen of zelfs je baan kunt verliezen. Tijd om pesten onder de loep te nemen. In dit blog lees je onder andere de gevolgen en wat je zelf aan...