Hoe vrij kun, wil en durf jij te zijn in 2017

door | dec 19, 2016 | BoFit Burn-out Blog | 0 Reacties

Het jaar is bijna ten einde en ik maak de balans op. Er zijn een aantal gebeurtenissen geweest die mij diep hebben geraakt. De dood van Johan Cruijff, de documentaire Emma wil leven en de film Down to earth. Alles heeft met leven en dood te maken. Het mooie is dat helden altijd in je herinnering blijven en heel veel energie geven om verder te kunnen. Zo wilde de 18-jarige Emma leven maar haar lichaam was op. Wat een eetstoornis met je kan doen zowel fysiek, emotioneel als mentaal is heel heftig. Tot op het laatst en met haar laatste krachten heeft zij gestreden om te blijven leven.

foto bo bogaardDe film Down tot earth daarentegen gaat over een gezin dat een paar jaar gaat leven bij de natives. De eenvoud is prachtig. Het zet je aan het denken. Waarom hebben wij zoveel nodig? Waarom streven wij naar een 10 en waarom moeten wij alle ballen hoog houden? Al die verwachtingen, verplichtingen en eisen die wij ons opleggen. We plegen roofbouw wat meestal eindigt in een burn-out, uitputting, overspannenheid, angst en paniek, en andere stress- en vermoeidheidsklachten.

Help! Waarom heb ik mij zo moeten bewijzen en waarom overkomt dit mij, hoor ik heel vaak in het eerste gesprek? “Tja, niet voor jezelf zorgen en altijd maar gegeven en over je grens gaan”, antwoord ik dan. Het voordeel is wel dat er na diep vallen ook weer lichtpuntjes zijn. De mens is flexibel en kan weer opstaan maar dan wel met een andere drive. Niet meer over de grens gaan, je grenzen en valkuilen zien, de regie pakken, het oude patroon van je afschudden, bewegen als medicijn gebruiken, de gewenste keuzes maken, geven en nemen in balans brengen, de inspanning met de ontspanning afstemmen. Het kan allemaal.

Het jaar is bijna ten einde en ik maak mij op voor een nieuw jaar. Het was prachtig om het afgelopen jaar zoveel mensen te hebben kunnen helpen met het BoFit-team. De tevredenheid is groot voor iedereen en daar doen we het voor. Zolang ik de leiding heb wordt BoFit geen bureaucratisch bolwerk. Wij geven iedereen de gelegenheid om zijn verhaal te doen en niet met een telefoonmenu af te schepen. Ook volgende jaar geen wachttijden en blijven we streven naar een optimaal rendement en resultaat voor iedereen.

De visie om mensen sterker te laten worden – zowel fysiek, emotioneel en mentaal – met een succesvolle methode, een duidelijk plan van aanpak, een goede afstemming en uiteraard resultaat, geeft mij de kracht om weer een prachtig uitdagend jaar in te gaan met een gezonde gedrevenheid. Zonder druk en met veel plezier dingen doen waar je goed in bent en houden en genieten van de mensen die je lief hebt.

Een heel mooi jaar voor u.

Bo Bogaard,
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

foto bo bogaard

Ingehouden woede

Als jongetje was ik soms verlegen, maar vaak ook heel erg blij en uitbundig. Ik kon ook heel goed delegeren. Iemand plakte mijn band voor een wederdienst. Ik was makkelijk maar niet gemakzuchtig. Ik praat nu over de leeftijd 10-15 jaar. Het was...

Burn-outhersteltips: Vrouw hersteld van burn-out

Tips bij herstel burn-out: zo herstel je het best

Zit jij momenteel ziek thuis met een burn-out? Dan wil je graag wat tips bij herstel van je burn-out. BoFit is al meer dan 23 jaar burn-outspecialist. Wij geven je in dit blog de 6 beste tips om duurzaam te herstellen.   6 beste tips bij herstel van je...