Burn-Out of Stress?

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Burn-Out of Stress?

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Het taboe van de burn-out

door | jul 4, 2016 | BoFit Burn-out Blog

foto bo bogaardDe afgelopen tijd lees je in de kranten en op internet dat meer aandacht besteed gaat worden aan het persoonlijke gesprek. Het UWV en de GGZ zijn daar voorbeelden van en de Rabobank slaat nog meer door met de nieuwe reclameslogan: binnen 1 week een hypotheek. Je krijgt dan wel heel veel aandacht ineens. Met zulk nieuws hoop ik altijd maar dat men het waar kan maken en waar wil maken. Dat het niet een marketingtool is om het eigen imago op te poetsen. De realiteit is dat de werkloosheid niet afneemt, de wachtlijsten van veel instellingen oplopen en een hypotheek voor een ondernemer nog altijd moeizaam verkrijgbaar is.

En wat is nu eigenlijk een goed persoonlijk gesprek? In mijn beleving is dat echt contact hebben, de energie voelen, iets waardevols kunnen brengen en dat daardoor het vertrouwen groeit om stap voor stap iets te bereiken. Het mag nooit een eenzijdige actie zijn. Ik vertel en jij luistert en dat is het dan. Zo werkt het natuurlijk niet.

De afgelopen 16 jaar is er veel gebeurd in de ontwikkeling van mensen. De maatschappij is ook veranderd. Meer welvaart voor een hoop mensen, maar ook meer zorgen. Er is bijna geen tijd en rust meer, behalve voor mensen die daar bewust zorg en aandacht aan besteden. Steeds meer jonge mensen raken van het padje af en komen in een verschrikkelijke draaikolk terecht. Een recordaantal zelfdodingen in 2015 is actueel nieuws. Veel werknemers gaan gebukt onder het optimaal moeten presteren met daarbij de zorg voor een gezin en erbovenop vaak ook mantelzorg. Ook steeds meer succesvolle ondernemers melden zich bij BoFit aan. Zij kunnen de tijd niet meer vrijmaken voor een goede balans werk-privé.

Waar gaat dit naar toe? Komt er een gezonde ommekeer of laten wij een burn-out op ons afkomen? Voor veel mensen is dit laatste het geval. Ik zeg altijd tegen de mensen die het overkomt en die ik spreek: “Gelukkig maar dat dit gebeurt, want vanaf nu gaat er iets veranderen wat je voor onmogelijk hield. Aandacht voor jezelf en sterk worden op alle vlakken.” En dat is de garantie van BoFit ook. Geen gebakken-lucht-verhaal maar echt contact en deskundige begeleiding.

Hulp vinden die bij je past is knap, maar nog knapper is het om erachter te komen dat je hulp nodig hebt en je dat ook accepteert. Want dan doorbreek je een taboe, het taboe van de burn-out. Dan krijgen alle betrokken partijen er ook mee te maken en die reageren geschokt of laten zich niet horen of zien. Of ze zijn wel betrokken, maar hebben altijd hun eigen goedbedoelde advies klaar. Een burn-out is nog iets heel engs dat men liever ver weg stopt in de kast, het liefst met de deur op slot. Burn-out is taboe, maar niet bij BoFit!

Bo Bogaard,
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

Tandarts in zijn praktijk

Parttime werken en toch burn-out? Dat kan

Wanneer je parttime werkt, dan lijkt een burn-out uitgesloten. Je hebt tenslotte zeeën van tijd. Toch? Helaas niet. Ook met een parttime job kun je echt wel overbelast raken. In dit blog leggen we uit waaraan dat ligt.   Parttime werken in Nederland Volgens...

angst en burn-out

Hoe ga je om met angst tijdens je burn-out?

Angst- en paniekaanvallen kunnen zeker voorkomen tijdens je burn-out. Natuurlijk wil je weten hoe je hier zo goed mogelijk mee kunt omgaan. Lees in dit blog hoe je je angstklachten aanpakt.   Paniekaanval: zweten en trillen “Begin februari werd ik ‘s nachts...