Meer dan

herstel alleen

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer dan

herstel alleen

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We willen ‘nee’ zeggen maar we kunnen het niet meer

door | nov 14, 2016 | BoFit Burn-out Blog | 0 Reacties

Donald J. Trump is gekozen tot president van de USA en de halve wereld is in shock. Ik heb veel analyses gelezen en meningen gehoord. Uiteindelijk is het niet de persoon maar het systeem dat niet meer gewild is. Mensen voelen zich niet meer bij de politiek betrokken en voelen zich verlaten. Maar ze weten ook niet hoe ze uit eruit kunnen komen. Ze zijn terneergeslagen door regels, protocollen, prestatiedruk, verwachtingen en verplichtingen.

foto bo bogaardHet lijkt wel of iedereen zijn basis aan het verliezen is en hierdoor volledig in de verkramping is geschoten. Het nee-tijdperk is verdwenen en men wil alleen maar ‘ja’ horen, niets missen en negatieve gevoelens mogen er niet zijn. Het is een snelheid die wij niet meer aan kunnen en diep in ons hart niet meer willen. Je mag niet voor jezelf opkomen want dan hoor je er niet meer bij of word je niet serieus genomen. Het moet altijd een feestje zijn. Ik snap de ongerustheid en ik worstel ook al mijn hele leven om mijzelf niet te hoeven aan te passen aan allerlei regels, dogma’s en handboeken. Overal is een protocol voor en iedereen moet zich hier aan houden.

Zestien jaar geleden ben ik weggegaan uit de verslavingszorg. Ik werd toen al niet goed van de bureaucratie die destijds in opkomst was. De eerste managers kwamen aan boord die nog nooit op de werkvloer hadden gewerkt en geen enkele feeling hadden met de werknemers. Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik door een arbeidsconflict ben weggegaan en de keuze heb gemaakt om voor mezelf te beginnen. Ik heb mij altijd voorgenomen zelf niet in de positie te komen dat mijn organisatie gevormd wordt door allerlei regels, protocollen, slechte communicatie en kwaliteitsverlies. Een dikke ‘nee’ tegen de bureaucratie dus.

Het is nu zestien jaar later, ik kijk in de spiegel en ik ben trots. Bofit is een landelijke organisatie wat alleen maar draait op kwaliteit. De directe aanpak staat nog als een huis, de resultaten zijn groots en de mensen en opdrachtgevers zijn tevreden. Geen wachttijden, altijd persoonlijk contact, altijd aanspreekbaar en ook de mensen die niet in de gelegenheid zijn om het traject te mogen doen (geen vergoeding) krijgen volledige persoonlijke aandacht op maat. We kunnen kwaliteit, maatwerk en resultaat goed vasthouden. En zo ga ik vrij en blij door en blijf ik ‘ja’ zeggen tegen wat voor mij het belangrijkste is: de mens.

Bo Bogaard,
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

paniek en burn-out

Paniekaanval bij burn-out: hoe herken je het?

Heb jij een wel eens last van hevig zweten of trillen? Heb je het gevoel dat er iets ernstigs gebeurt, maar je weet niet wat? En gaat je hart als een razende tekeer? Misschien heb je wel een paniekaanval. Paniekaanval en burn-out Een paniekaanval ontstaat als je...

foto bo bogaard

Bewogen presentatie

Afgelopen weekend was ik één van de sprekers op het festival Zin, zen & zo in Maarheeze. Ik was uitgenodigd om daar namens BoFit een presentatie te geven. Het is interessant wat ergens voor gevraagd worden met je doet. In eerste instantie moet je...

7 slimme stappen om stress op je werk tegen te gaan

Zoals je in ons vorige blog las, is burn-out niet per se werkgerelateerd. Wel komt stress op de werkvloer steeds vaker voor. Hoe ga je hiermee om en hoe zorg je dat je werk weer leuk wordt?   Burn-outonderzoek Uit een onderzoek over burn-outverschijnselen van...