Burn-out ervaring van Jeanet | ziektewet

door | mrt 1, 2021 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Ik had een mooie maar ook heel drukke baan. Daarnaast veranderde ook mijn privésituatie waardoor ik in de knoop kwam om op mijn werk en thuis iedereen tevreden te houden. Ik vergat hierbij mijzelf en negeerde signalen van mijn lichaam, heb ik inmiddels geleerd.

In juni 2020 ging het dan ook mis. Ik heb eerst twee weken in de ziektewet gezeten om een beetje bij te komen, maar zakte alleen maar verder weg. Na een aantal bezoeken aan de huisarts viel de term burn-out. Dit was best een schok. Het akelige was dat ik steeds verder wegzakte en niet wist wanneer het zou stoppen. Ik was volledig mezelf kwijt.

Op advies van mijn schoonzus heb ik contact met BoFit gezocht. Geen lange wachttijden maar binnen 24 uur teruggebeld worden. Wat mij aansprak was het coachen in de buitenlucht, wandelen en hardlopen. In de natuur word ik altijd rustig. Mijn werkgever was bereid om de kosten voor dit traject te vergoeden.

 

reactie klant burn-out

 

Op 11 augustus bij een temperatuur van 35 graden had ik met BoFit-coach Carina de intake. Het voelde veilig en goed om met haar het traject aan te gaan. Samen met mijn coach heb ik het BoFit-traject van 16 sessies doorgelopen. De eerste periode was het wennen en herkennen. De eerste grote les voor mij was dat ik het niet alleen hoefde te doen, maar dat zij met me meeliep. Vooral de oefeningen in de vrije natuur vond ik zinvol en bleven ook echt hangen.

Na de achtste keer zat ik dan op de helft van het traject. Ik dacht: dit ga ik na nog acht keer nooit alleen redden. Maar dat viel heel erg mee. Na de laatste sessies had ik voldoende handvaten om het zelf verder te kunnen doen.

Qua werk heb ik besloten dat ik naar een andere functie ga en met minder uren. Wat fijn was dat ik steeds de bevestiging van Carina kreeg dat welke keus ik ook zou maken dat het goed was. Als ik er maar achter stond.

De klik met je coach is echt van belang voor het slagen van het traject. Ongeveer halverwege had ik het gevoel dat we niet meer op dezelfde golflengte zaten. Ik had inmiddels wel zoveel veiligheid en vertrouwen in mijn coach dat ik dit met haar per mail kon delen. Zij pakte dit heel goed op en reageerde gelijk. Na een goed gesprek bleek dat we toch echt wel op dezelfde golflengte zaten. Ik dacht dat ze mij niet begreep, maar dat deed ze wel degelijk. Dus gelijk geleerd dat bij twijfel en onzekerheden je dingen bespreekbaar moet maken zodat ze uit je hoofd zijn.

Al met al heb ik een heel positieve ervaring met het BoFit-traject. Je moet er wel achter staan want het kost je best veel tijd en energie. Maar wat hebben we een mooi momenten gehad in het bos en op de hei.

Ik kan het iedereen aanraden om een traject te starten bij BoFit!

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outervaring van Leyla | burn-outklachten en meer

In september 2018 ben ik uitgevallen met burn-outklachten en andere bijkomende klachten zoals PTSS, autisme, ADHD et cetera. Sindsdien heb ik niet stilgezeten en heb ik al het mogelijke gedaan om te herstellen. Therapie, meditatie en hypnose-oefeningen,...

Burn-outverhaal van Annabel | kwetsbaar en fysieke klachten

April 2017 kon ik niet meer werken. Alle symptomen wezen op een burn-out. Het leek op dat moment uit het niets te komen. Dit terwijl ik al langere tijd heel slecht sliep, heel emotioneel was, me snel aangevallen voelde. Direct ben ik in therapie gegaan die met name...

Burn-out ervaring van Jolanda | behoorlijke burn-out

Via het UWV ben ik met BoFit in contact gekomen. De reden hiervan was dat ik een behoorlijke burn-out had waardoor ik niet langer kon werken. Ik ervaarde veel stress, ook als er eigenlijk niets aan de hand was. Ik sliep slecht en zorgde niet goed voor mezelf....

Burn-out ervaring van Mona | controle en nuttig voelen

Op het moment dat ik woensdagmorgen 15 december wakker werd, wist ik dat het niet meer ging. Alle druk en stress op mijn werk zorgden ervoor dat ik niet meer verder kon en dat ik me ziek moest melden. Ik had het gevoel alsof ik continue achter een rijdende trein...