Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outverhaal van Saskia | grenzen bereikt

Midden 2015 ging bij mij bijna het licht uit. Bijna, want ik kwam net op tijd BoFit-coach Wout tegen. Naast mijn ondernemerschap en de drukte van een jong gezin, werd ik geconfronteerd met twee ernstig zieke ouders. Ik liep tegen mijn grenzen aan.

Ik had fysieke en mentale klachten. Ik had bijvoorbeeld veel last van migraineaanvallen en pijn in mijn nek. Ik kon nauwelijks nog (zon)licht verdragen, dus droeg ik altijd een zonnebril. Ook was ik gespannen en prikkelbaar. Stond kort achter de kar en kon niets hebben.

 

“Ik kon niets verdragen, zelfs geen licht”

 

Omdat ik vastliep klopte ik bij mijn arbeidsongeschiktheidsverzekeraar aan. Deze bood mij een personal coachingtraject bij BoFit aan en die kans heb ik met beide handen aangegrepen. Na de telefonische intake sprak de BoFit-filosofie van ‘actief herstel’ me wel aan. Dus maakte ik een afspraak voor een eerste sessie met BoFit-coach Wout. We spraken af in het park en voerden al lopend een kennismakingsgesprek. Het klikte en ik schatte in dat ik veel aan de coaching zou hebben.

Er was nog wel een dingetje: mijn coach begon over hardlopen… verschrikkelijk. Als er iets was dat ik echt verafschuwde dan was het wel hardlopen. Dus begonnen we met ‘gewoon’ lopen. Mijn coach was heel duidelijk over de opbouw van het coachingtraject. Het bestond uit vier fases: herkennen, erkennen, veranderen en eigen maken.

Ik ben al zo lang ik me kan herinneren een perfectionist. Wat ik doe, doe ik goed. Of dat nu gaat over een zakelijk project of het strijken van een theedoek. (Ja, ik streek theedoeken…) Het combineren van mijn rollen als zelfstandig ondernemer, moeder, partner en mantelzorger trok een zware wissel op mij. Ik kreeg het allemaal niet meer gedaan zoals ik wilde en ervoer veel stress.Mijn coach stelde tijdens de sessies eerlijke, prikkelende vragen. Ik werd mij ervan bewust dat ik veel deed op basis van aannames over wat anderen van mij verwachtten. Die aannames hebben me vaak gefopt, want ik checkte nooit wat de ander echt van mij verwachtte. Hulp vragen was ook geen sterke kant van mij. Zo had ik vooral mezelf in de tang, omdat ik zelf de lat zo hoog legde en mezelf voorbijliep.

Ondertussen boekte ik ook vooruitgang in het lopen. Tijdens de sessies liepen we ondertussen stevig door en tussen de sessies door ging ik thuis powerwalken. Ik merkte dat mijn hoofd daar heerlijk leeg van werd. Dus ging ik bewust niet samen met anderen of met een loopgroep lopen. En ik had bewust geen muziek of mobiel bij me. Just me myself and I in de polder.

Toen ik mijn valkuilen en automatisch gedrag eenmaal herkende, ging er een knop om. Richting mijn werk, maar ook richting mijn kinderen en partner. Ik maak nu bewust minder afspraken, skip ‘verplichte’ afspraken of feestjes en plan bewust tijd in voor mezelf en/of mijn gezin. Ik durf nu om hulp te vragen aan mensen om mij heen en check verwachtingen van anderen. Ik zie speelgoed niet meer als rommel en strijk alleen nog het hoognodige. Ik neem wat vaker een warm bad ’s avonds.

Alles bij elkaar een waardevolle omslag, die op elk aspect van mijn leven effect heeft.
Misschien nog wel het meest verrassende van alles: ik kan niet meer zonder hardlopen. Ik loop twee keer per week ruim een uur hard en merk het als dat erbij inschiet. Wie had dat gedacht?!

Eigenlijk zou iedereen zichzelf eens in de zo veel jaar zo’n verfrissend coachingtraject moeten gunnen. Het kan nooit kwaad als iemand je een spiegel voorhoudt. Ik ben trots op mezelf. En op mijn coach.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Huib | levensvreugde weg

Na een periode van heel slecht slapen merkte ik dat ik mij steeds slechter kon concentreren. Ik was doodmoe en ging dingen zien die er niet waren. Het werd mij allemaal te veel, het werk en thuis. Langzamerhand raakte ik in een zware depressie en kon niets meer....

Burn-outervaring van Kim | zware vermoeidheid en angst

Een jaar geleden ging mijn hart een aantal dagen tekeer. Het bonsde zowat mijn lijf uit. Na een spoedrit naar het ziekenhuis en meerdere onderzoeken werd al snel duidelijk dat mijn lijf op tilt was geslagen als gevolg van een burn-out. Heftig, alles was heftig. Van...

Burn-outverhaal van Sharon | ingestort

Al een jaar geleden kwam ik zoekend op internet de site van BoFit tegen. Ik had toen het vermoeden dat ik tegen een burn-out aanliep en zocht bevestiging dat het allemaal nog wel meeviel met mij. Ik ben ondernemer en werd op dat moment begeleid door een psychologe...

Burn-outverhaal van Maureen | boos op mijzelf

Begin december 2015 ben ik helemaal ingestort. Ik kon niet meer. Dat klinkt dramatisch maar ik was op. Ik sliep niet meer en moest leren slapen. Met medicatie waar ik absoluut weerstand tegen had. Maar ik begreep toen nog niet wat het betekent als je maanden slecht...