Meer dan

herstel alleen

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer dan

herstel alleen

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het natuurlijk evenwicht

door | sep 4, 2017 | BoFit Burn-out Blog | 2 reacties

Het wordt tijd dat ik een pleidooi ga houden voor het natuurlijk evenwicht ofwel de gezonde basis. Wat houdt dat in? Een gezonde basis betekent: kunnen lachen, geen beren op de weg zien, positieve gedachten hebben, je energie goed verdelen, zelfvertrouwen en eigenwaarde hebben. Geven/nemen, inspanning/ontspanning, werk/privé, arbeid/rust, kwaliteiten/beperkingen zijn allemaal in een natuurlijk evenwicht.

In de afgelopen 17 jaar hebben we bij BoFit duizenden mensen mogen begeleiden met ieder hun eigen verhaal, geschiedenis en klachtenpatroon. Wat blijkt? Mensen kunnen echt veranderen in hun gedrag en handelen. Ze beseffen zich dat het heel goed voelt als je weer voor jezelf gaat zorgen en je bewust wordt van je valkuilen en grenzen. En dat ook nog eens je lijf een heel grote rol speelt in dit proces. Ze krijgen (eindelijk) de rust en ruimte om uit hun kooi te komen, zien weer kansen en mogelijkheden en kunnen dat ook omzetten in een resultaat dat bij hun past. Kortom: het natuurlijk evenwicht wordt weer aangesproken.

Ik heb mensen gesproken die echt niet geloofden in hun herstel maar uiteindelijk er vandoor gingen met een lach. Ik heb mensen hun medicatie zien afbouwen. Ik heb mensen gezien die hun emoties lieten gaan omdat het eindelijk mocht na jaren van verkramping. Ik heb mensen ontmoet waarbij de lichamelijke houding zo mooi werd dat er een authenciteit van afstraalde waar je niet om heen kon. Dat is het natuurlijke evenwicht dat iedereen in de basis met zich meedraagt.

In die 17 jaar heb ik mensen zien groeien. De klachten verdwenen en het natuurlijk evenwicht werd de basis. Fysiek, emotioneel en mentaal werden ze sterker. Als begeleider/coach/trainer is dit net zo goed een geweldig medicijn en groei ik mee in persoonlijke ontwikkeling maar ook in professionaliteit. Je doorloopt dit proces tenslotte samen .

Daarnaast wil ik ook in deze blog een publicatie meesturen van afgelopen week. Een tegengeluid op de DSM5 van een gerenommeerde psychiater en een voorstander van het natuurlijk evenwicht. Ik voel me wel gevleid als ik dit lees want het geeft een goede feedback hoe je met mensen omgaat die hulp nodig hebben. Het begint bij het eerste contact. Het echte gesprek. Luisteren, liefde, aandacht met een duidelijk plan van aanpak. En zo blijven we het de komende jaren ook doen.

Lees hier de publicatie ‘Professor maakt brandhout van psychiatriebijbel DSM’>>

Bo Bogaard,
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

foto bo bogaard

Het groene medicijn

Toen ik 8 jaar was ging ik op voetballen. Ik heb mijn jeugd altijd op straat doorgebracht. Met putten of partijtjes spelen op het pleintje in de buurt. Mijn vader was maatschappelijk werker en nam mij ook altijd mee naar het woonwagenkamp. Ik vond het...

Burn-out: moet je blijven doorwerken?

Om maar meteen antwoord te geven op de vraag: nee, met een burn-out hoef je niet door te werken. Sterker nog, het werkt juist averechts. Om te herstellen is het aan te raden je werk en andere verplichtingen even los te laten. We leggen je in dit blog uit waarom....

De gezonde leefstijl

Voor het vijfde jaar achter elkaar liep ik samen met mijn twee dochters en schoonzoon de 10,5 km loop van Rotterdam. Dit jaar was de starttijd 10.00 uur. Gelukkig hebben we altijd een slaapplaats in Rotterdam, want mijn derde dochter woont er. Zij was...

foto bo bogaard

Bewogen presentatie

Afgelopen weekend was ik één van de sprekers op het festival Zin, zen & zo in Maarheeze. Ik was uitgenodigd om daar namens BoFit een presentatie te geven. Het is interessant wat ergens voor gevraagd worden met je doet. In eerste instantie moet je...