Meer dan

herstel alleen

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer dan

herstel alleen

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het natuurlijk evenwicht

door | sep 4, 2017 | BoFit Burn-out Blog | 2 reacties

Het wordt tijd dat ik een pleidooi ga houden voor het natuurlijk evenwicht ofwel de gezonde basis. Wat houdt dat in? Een gezonde basis betekent: kunnen lachen, geen beren op de weg zien, positieve gedachten hebben, je energie goed verdelen, zelfvertrouwen en eigenwaarde hebben. Geven/nemen, inspanning/ontspanning, werk/privé, arbeid/rust, kwaliteiten/beperkingen zijn allemaal in een natuurlijk evenwicht.

In de afgelopen 17 jaar hebben we bij BoFit duizenden mensen mogen begeleiden met ieder hun eigen verhaal, geschiedenis en klachtenpatroon. Wat blijkt? Mensen kunnen echt veranderen in hun gedrag en handelen. Ze beseffen zich dat het heel goed voelt als je weer voor jezelf gaat zorgen en je bewust wordt van je valkuilen en grenzen. En dat ook nog eens je lijf een heel grote rol speelt in dit proces. Ze krijgen (eindelijk) de rust en ruimte om uit hun kooi te komen, zien weer kansen en mogelijkheden en kunnen dat ook omzetten in een resultaat dat bij hun past. Kortom: het natuurlijk evenwicht wordt weer aangesproken.

Ik heb mensen gesproken die echt niet geloofden in hun herstel maar uiteindelijk er vandoor gingen met een lach. Ik heb mensen hun medicatie zien afbouwen. Ik heb mensen gezien die hun emoties lieten gaan omdat het eindelijk mocht na jaren van verkramping. Ik heb mensen ontmoet waarbij de lichamelijke houding zo mooi werd dat er een authenciteit van afstraalde waar je niet om heen kon. Dat is het natuurlijke evenwicht dat iedereen in de basis met zich meedraagt.

In die 17 jaar heb ik mensen zien groeien. De klachten verdwenen en het natuurlijk evenwicht werd de basis. Fysiek, emotioneel en mentaal werden ze sterker. Als begeleider/coach/trainer is dit net zo goed een geweldig medicijn en groei ik mee in persoonlijke ontwikkeling maar ook in professionaliteit. Je doorloopt dit proces tenslotte samen .

Daarnaast wil ik ook in deze blog een publicatie meesturen van afgelopen week. Een tegengeluid op de DSM5 van een gerenommeerde psychiater en een voorstander van het natuurlijk evenwicht. Ik voel me wel gevleid als ik dit lees want het geeft een goede feedback hoe je met mensen omgaat die hulp nodig hebben. Het begint bij het eerste contact. Het echte gesprek. Luisteren, liefde, aandacht met een duidelijk plan van aanpak. En zo blijven we het de komende jaren ook doen.

Lees hier de publicatie ‘Professor maakt brandhout van psychiatriebijbel DSM’>>

Bo Bogaard,
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

Burn-outherstel in de natuur

6 slimme vragen als je denkt burn-out te zijn

Heb je last van een burn-out? Of ben je gewoon wat gestrest? Soms is het lastig in te schatten hoe je er voor staat en of je hulp moet inschakelen. Wij helpen je met zes vragen die je jezelf kunt stellen om er achter te komen of je werkelijk burn-out bent. Grenzen...

foto bo bogaard

Aandacht!

Sinterklaas is weer in het land. Yeah!! Een prachtige mythe die bij heel veel kinderen het hartje op hol laat slaan. Veel blije en opgewonden gezichten in deze tijd. Gezelligheid in huis, je schoen zetten en gezonde spanning vooraf: komt hij wel langs? Maar de...

foto bo bogaard

Vrij zijn

We werden afgelopen week opgeschrikt door een laffe en smerige gruweldaad. Hoe is het mogelijk dat je zoveel mensen kunt vermoorden? Je moet dan wel een enorme psychopaat zijn en werkelijkheid niet meer van fantasie kunnen onderscheiden. We zien dit steeds meer...