Meer dan

herstel alleen

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Meer dan

herstel alleen

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Het natuurlijk evenwicht

door | sep 4, 2017 | BoFit Burn-out Blog | 2 reacties

Het wordt tijd dat ik een pleidooi ga houden voor het natuurlijk evenwicht ofwel de gezonde basis. Wat houdt dat in? Een gezonde basis betekent: kunnen lachen, geen beren op de weg zien, positieve gedachten hebben, je energie goed verdelen, zelfvertrouwen en eigenwaarde hebben. Geven/nemen, inspanning/ontspanning, werk/privé, arbeid/rust, kwaliteiten/beperkingen zijn allemaal in een natuurlijk evenwicht.

In de afgelopen 17 jaar hebben we bij BoFit duizenden mensen mogen begeleiden met ieder hun eigen verhaal, geschiedenis en klachtenpatroon. Wat blijkt? Mensen kunnen echt veranderen in hun gedrag en handelen. Ze beseffen zich dat het heel goed voelt als je weer voor jezelf gaat zorgen en je bewust wordt van je valkuilen en grenzen. En dat ook nog eens je lijf een heel grote rol speelt in dit proces. Ze krijgen (eindelijk) de rust en ruimte om uit hun kooi te komen, zien weer kansen en mogelijkheden en kunnen dat ook omzetten in een resultaat dat bij hun past. Kortom: het natuurlijk evenwicht wordt weer aangesproken.

Ik heb mensen gesproken die echt niet geloofden in hun herstel maar uiteindelijk er vandoor gingen met een lach. Ik heb mensen hun medicatie zien afbouwen. Ik heb mensen gezien die hun emoties lieten gaan omdat het eindelijk mocht na jaren van verkramping. Ik heb mensen ontmoet waarbij de lichamelijke houding zo mooi werd dat er een authenciteit van afstraalde waar je niet om heen kon. Dat is het natuurlijke evenwicht dat iedereen in de basis met zich meedraagt.

In die 17 jaar heb ik mensen zien groeien. De klachten verdwenen en het natuurlijk evenwicht werd de basis. Fysiek, emotioneel en mentaal werden ze sterker. Als begeleider/coach/trainer is dit net zo goed een geweldig medicijn en groei ik mee in persoonlijke ontwikkeling maar ook in professionaliteit. Je doorloopt dit proces tenslotte samen .

Daarnaast wil ik ook in deze blog een publicatie meesturen van afgelopen week. Een tegengeluid op de DSM5 van een gerenommeerde psychiater en een voorstander van het natuurlijk evenwicht. Ik voel me wel gevleid als ik dit lees want het geeft een goede feedback hoe je met mensen omgaat die hulp nodig hebben. Het begint bij het eerste contact. Het echte gesprek. Luisteren, liefde, aandacht met een duidelijk plan van aanpak. En zo blijven we het de komende jaren ook doen.

Lees hier de publicatie ‘Professor maakt brandhout van psychiatriebijbel DSM’>>

Bo Bogaard,
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

Maak angst en paniek beheersbaar

Angst is een nuttige reactie op gevaar, maar sommige mensen zijn vaak bang om niets. Ze worden voelen zich heel angstig of raken in paniek door situaties die niet echt gevaarlijk zijn. Zoals de weg niet kunnen vinden of het zien van een aangelijnde hond op straat....

foto bo bogaard

Wensen!

Het nieuwe jaar is net begonnen en dan is het weer tijd voor wensen, verwachtingen, kansen en mogelijkheden. Ik heb mezelf ook een wensenlijst gegeven. Hieronder de top tien van mijn lijst: 1. gezond blijven; 2. muziek maken en optreden; 3. gezond...

foto bo bogaard

Aanpassen of niet?

Eergisteren ben ik naar de film over Steve Jobs geweest, de Apple man. Een groot kunstenaar met heel veel talent en een ongrijpbaar mens. Steve wist wat hij wilde en dat wat hij wilde heeft hij na veel mislukkingen bereikt. Daarna heb ik het met mijn...

over rouw, burn-out, verlies

Waarom rouw de kans op burn-out vergroot

 Wanneer je een dierbare verliest of iets verliest wat grote gevolgen heeft voor je dagelijks leven dan ga je door diverse rouwfases (ontkenning, woede, vechten, verdriet, acceptatie) heen. Ook een burn-out kan hierbij om de hoek kijken. In dit blog leggen we...