Meer dan

herstel alleen

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer dan

herstel alleen

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verbeter je slaap aanzienlijk met deze tips

door | okt 9, 2017 | BoFit Burn-out Blog | 0 Reacties

Om van een burn-out te herstellen is onder andere slaap nodig. Veel slaap. Minder bekend is dat ‘goed’ slapen net zo belangrijk is. Dit blijkt uit onderzoek van de Hersenstichting. Met deze tips verbeter je gemakkelijk de kwaliteit van je slaap.

 

Niet alleen veel slapen, óók goed slapen

Ben jij iemand die lekker lang kan uitslapen? Dan heb je mazzel. Niet iedereen kan dat, maar gelukkig het gros van den mensen wel. Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders voldoende slapen. 90% haalt de aanbevolen 7 tot 9 uur slaap. Tijdens een burn-out lukt dat vaak niet of zit je er ver overheen. Dan kan je hele slaapritme verstoord zijn. Maar, met lang slapen alleen kom je er niet. Want lang slapen betekent niet dat er ook ‘goed’ geslapen wordt. Lang slapen staat niet gelijk aan een goede nachtrust. Er zijn drie factoren die de slaapkwaliteit benadelen:

 1. moeite met inslapen;
 2. vroeg wakker worden;
 3. en gedurende de nacht niet doorslapen.

 

Slaap herstelt en maakt gelukkiger

Goed slapen, naast voldoende slapen, is essentieel voor een gelukkige en gezonde levensstijl. Je lichaam heeft slaap nodig om te herstellen. Slecht slapen kan zelfs leiden tot ziekte. Er zijn duidelijke relaties tussen slaaptekort en ziektes als obesitas, diabetes en Alzheimer. Dat wil je dus voorkomen. Professor Matthew Walker, die de nobelprijs won met zijn onderzoek naar slaap, verklaart dit in de onderstaande video. Daarnaast verbetert slaap je humeur en concentratievermogen. Kortom, een goede nachtrust maakt jou een gelukkiger mens.

 

5 tips om de kwaliteit van je slaap te verbeteren (en gelukkiger te zijn)

De onderstaande tips helpen om jou je slaapkwaliteit te vergroten. Uit Brits onderzoek blijkt dat na ongeveer 66 dagen een handeling een gewoonte wordt. Je moet onderstaande tips dus twee maanden uitproberen om ze automatisch uit te voeren.

 1. Sport later op de dag; je slaapkwaliteit wordt positief beïnvloedt door een half uur te bewegen in de middag of vroege avond.
 2. Zorg voor veel licht overdag; uit onderzoek blijkt dat twee uur daglicht de nachtrust met 83% versterkt.
 3. Slaap in je favoriete slaaphouding; iedere slaaphouding heeft weer een ander soort kussen nodig. Weet dus wat jouw favoriete slaaphouding is. Het kan daarom slim zijn een kussen uit te zoeken die hierbij past.
 4. Rust, reinheid & regelmaat; breng regelmaat in je bedrituelen en maak je slaapkamer tot een rustige plek. Zorg voor frisse lakens en een goed doorgeluchte ruimte.
 5. Download de app Sleep Cycle; deze app helpt je wakker te worden tijdens je lichtste slaapfase. Daarnaast geeft de app inzicht in positieve en negatieve factoren die je slaap beïnvloeden.

 

 

Bronnen:
Big.nl | 2 oktober 2017
Hersenstichting.nl | 18 september 2017
CRScentrum.nl

 

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

foto bo bogaard

Droom wordt wakker!

Je hebt van die momenten in je leven dat het best goed gaat en dat je energiebalans goed is. Alles is dan in beweging. Je gezondheid, je creativiteit, je relatie. Love is in the air! Het gaat jaren goed, maar dan ga je steeds meer aanpakken en nemen de...

foto bo bogaard

Autoriteit, allergie en bewondering!

Ik was 8 jaar toen ik mijn eerste pianoles kreeg van mevrouw Bette Davelaar. Zij was streng en autoritair, maar dat was goed voor mij want ik had structuur en regels nodig om mijn kwaliteiten te benutten. In de loop der jaren ging ik haar als vervelend zien, maar...

foto bo bogaard

De zomer is weer voorbij

Nog een paar dagen mooi nazomerweer, wat een weelde. Maar wat een zomer! Het vliegtuig dat neerging. IS die nu de gemoederen bezighoudt met zwijnerij en gewetenloos geweld. Al die gruwelijke beelden, je wordt er zo naar van dat je bijna begint te...