Burn-outervaring van Magda | alleen maar huilen

Het begon vier maanden na de start van een nieuwe en uitdagende baan. Hoewel het daar echt helemaal was en is zoals ik had gehoopt, ging het met mijzelf volledig bergafwaarts.

Dat kwam mede door mijn vorige baan waar ik voor mijn gevoel ben weggepest. Ik had geen tijd en energie meer voor alles wat mij energie zou moeten geven. En ook niet om te ontdekken dat ik helemaal op was. Daar wilde ik natuurlijk niet aan toegeven. Want dan moest ik het over mijzelf gaan hebben. En als ik ergens een hekel aan had, dan was dat het wel.

 

Burn-out quote van Magda

 

Maar als je zowel op je werk als thuis niets anders meer kunt dan huilen, dan moet je iets. Dat ‘iets’ kwam op mijn weg door mijn lieve nieuwe collega die me een BoFit-traject aanraadde. Schoorvoetend heb ik de telefoon gepakt en kreeg meteen een enthousiaste Bo (Bogaard, eerste aanspreekpunt, red.) aan de lijn die me zei te kunnen helpen.

Binnen 24 uur kreeg ik mijn coach toegewezen, en al de volgende dag liepen we samen door het bos. Geen flauw idee waar we het over moesten hebben, ik wilde alleen van dat gejank af. Door de juiste vragen te stellen en met veel geduld heeft mijn BoFit-coach Simone me toch zover gekregen dat we het over mijzelf gingen hebben.

Het bleek allemaal behoorlijk simpel te zijn: door alleen maar over anderen te praten dacht ik dat ik niet zo belangrijk was, en dat het prima was zo. Nee dus. Mijn coach heeft me laten zien dat ik met al mijn hebbelijk- en onhebbelijkheden er mag zijn. Dat het goed is om te stoppen met negatieve zaken te benadrukken in plaats van de positieve. Daarnaast was het superfijn om lekker buiten en naast elkaar te lopen in plaats van stijf tegenover elkaar te zitten in een steriel hok. Fijn om oefeningen buiten te doen (ondanks het koude weer), adem te halen en weer door te gaan. En als toetje de laatste sessie: heerlijk in de warme zon, en me weer helemaal mezelf voelen. Daar heb ik het voor gedaan!

Door alle oefeningen en gesprekken en het omdenken van ‘verkeerd’ gedrag heb ik een nieuwe mindset. Ik heb veel dingen uit het verleden op de hei van Laren achter me kunnen laten. Dankbaar ben ik voor de fijngevoeligheid en de bijzondere manier waarop Simone tot me heeft kunnen doordringen. Hierdoor heb ik allerlei tools gekregen om ervoor te zorgen dat het nooit meer zover komt.

Dus voor iedereen die nog twijfelt: dit traject gaat je echt helpen. Bellen met Bo, en dan ervoor gaan!

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Sonja | opgebrand

Ik ben nu 14 jaar zelfstandig onderneemster. Samen met mijn man heb ik een heel dynamisch bedrijf. Met hele goede tijden maar ook met slechtere tijden. Anderhalf jaar geleden ben ik naast onze werkzaamheden een nieuw bedrijf gestart. Dat kostte in het begin...

Burn-out ervaring van Barbara | longcovid en burn-out

In april 2023 kon ik niet meer. Ik was letterlijk op. Het was een jaar waarin mijn man met een burn-out thuis zat, ik het gezin draaiende hield en tegelijkertijd mijn bedrijf dat ik jarenlang met een compagnon runde ontbond. Door alle druk die op me stond, was de...

Burn-out ervaring van Niels | werkstress en hoge bloeddruk

Ik werk voor een consultancybedrijf in de IT-sector als testlead (sturing geven aan de testers binnen het project). Ik had een rol als tester gehad bij een vorig traject en had daar een goede indruk achtergelaten. In het nieuwe project zochten ze iemand voor de rol...

Burn-outverhaal van Jolanda | iedereen tevreden houden

Toen ik ‘eindelijk’ thuis kwam te zitten en niets meer voor elkaar kreeg, stortte mijn wereld in. Hoe kan dit nu? was de zin die iedere keer weer door mijn hoofd galmde. Er raasde om eerlijk te zijn de laatste tijd heel veel door mijn hoofd, vooral veel gevoelens...