Burn-outervaring van Mendel | depressief en nachtmerries

Toen ik aan het BoFit-traject begon zat ik inmiddels al een jaar thuis. Ik had ik niet genoeg aan mijn huidige begeleiding bij de psycholoog en emotioneel coach. Ik huilde nog veel, was heel moe, voelde me depressief, had last van paniekaanvallen, was erg druk in mijn hoofd en had veel last van nachtmerries.

Ik wilde heel graag meer verbetering en ging op internet op zoek. Zo vond ik BoFit. De eerste paar sessies (maar ook in de latere) hebben mijn BoFit-coach Simone en ik vooral veel gepraat. Ik merkte zelf wel dat dat nog veel (onverwerkte) emoties omhooghaalde. Ik vond het heel lastig om mij te ontspannen en mij over te geven aan de oefeningen. Toch merkte ik op een gegeven moment dat het iets voor mij deed.

 

ervaring klant op burn-out traject

 

Ik merkte dat ik uit mijn hoofd moest en naar mijn lijf moest luisteren. Vooral het wandelen heeft mij erg geholpen. Hier word ik rustig van en het maakt mijn hoofd leeg. De meegekregen rustgevende oefeningen vind ik nog steeds wel lastig en ik ben nog wel snel gespannen. Maar er is zeker verbetering en veel meer bewustwording gekomen.

Ik ben niet meer zo moe en zie weer dingen zitten. Ik maak ritme in mijn dag door op vaste tijden op te staan en naar bed te gaan, beter te plannen en meer tijd voor mezelf te nemen. Ik pak weer verantwoordelijkheden op en ga lastige situaties niet meer uit de weg. Ik ben ook weer een paar uurtjes aan het werk gegaan. Door dit te ervaren kreeg ik weer meer zelfvertrouwen en ben verder gaan solliciteren met als resultaat dat ik nu bij een bedrijf gedetacheerd mag worden. Dat zijn hele stappen. Ik voel me minder depressief en verdrietig.

Ik wil me nog verder ontwikkelen, met meer bewustwording en zelfliefde en ik zie de toekomst weer rooskleuriger tegemoet. Gedragspatronen die je veertig jaar lang niet anders gewend bent, zijn lastig te doorbreken. Maar het kan zeker als je hiervoor openstaat en het de tijd geeft. En dat accepteer ik nu makkelijker. Het komt zoals het komt en het gaat zoals het gaat! Ik wil veel meer in het nu leven en ervan genieten.

 

Simone, heel erg bedankt voor je luisterend oor, al je tips en je geduld. Want ik ben best wat eigenwijs.

 

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Aline | uitgeput

Na een heel heftige periode van ruim drie jaar in de privésfeer waarin ik alleen maar moest en wilde zorgen voor de ander (en ik zorg voor mijzelf vergeten was), met daarnaast een verantwoordelijke functie in de zorg, was ik voor mijn gevoel compleet ‘afgebrand’....

Burn-out ervaring van Amber | onzeker en perfectionistisch

Na een jaar waarin ik het gevoel had dat er aan alle poten van de stoel werd gezaagd, ging het licht uit. Ik zat al jaren niet lekker in mijn vel, mijn relatie stond op klappen, ik voelde me niet prettig in mijn eigen huis en maakte lange dagen op het werk. Ik wist...

Burn-outverhaal van Daniëlle | tegenslagen

Tijdens mijn jeugd ontstond er een kloof tussen mij en mijn vrienden. Terwijl zij in het weekend uitgingen, moest ik bijkomen van een schoolweek. In deze periode van je leven ga je juist ontdekken wie je bent en wat je wilt. Door mijn vermoeidheid heb ik die...

Burn-out ervaring van Richard | stress en lichamelijke klachten

Ik had bij mezelf vastgesteld dat ik last had van stress. Ik voelde me niet prettig. Ik had lichamelijke klachten, ik had het gevoel dat het me allemaal overkwam en had er geen grip op.  Als ik met deze situatie niets zou doen, zou dat vergevorderde gevolgen voor...