Burn-outervaring van Monique | hoge bloeddruk en hartkloppingen

Op 8 juni 2020 heb ik mij ziekgemeld in verband met hoge bloeddruk, slecht slapen, duizelig en hartkloppingen. De huisarts zei dat ik rust moest nemen.

Na enkele weken lusteloos bankhangen en een gesprek met arbodienst HCC werd mij geadviseerd om te zorgen voor voldoende beweging en om een coachingstraject in te gaan. Ik wilde geen standaard coaching waar je met een coach aan een bureau met allerlei formulieren, tabellen en grafieken aan jezelf werkt. Ik wilde wat anders. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben wat gaan googelen.

Op YouTube kwam ik een leuk filmpje van BoFit tegen. Coaching onder het wandelen. Mijn eerste reactie was: dit is echt iets voor mij! Twee vliegen in één klap: meer bewegen en tegelijkertijd gecoacht worden. 

 

Reactie klant op herstel burn-out

 

Mijn werkgever en arbodienst HCC had ik ingelicht dat ik dit traject wilde ingaan. Beiden gingen hiermee akkoord. Op 24 augustus had ik mijn intakegesprek met BoFit-coach Wout. Het was een aangenaam gesprek. Ik benoemde mijn pijnpunten (de problemen waar ik tegenaan liep tijdens mijn werk). Wout wist voldoende en ik voelde een klik met hem. Dit was tenminste iemand die mijn problemen begreep en mij hierbij kon helpen.

Afgesproken werd om 16 sessies te volgen. Na iedere blok van 4 sessies stuurde mijn coach een rapportage over de voortgang van het coachingstraject. Eerst naar mij ter goedkeuring, en daarna naar mijn leidinggevende en arbodienst HCC.

Gedurende het traject merkte ik dat ik steeds meer energie kreeg, me beter kon ontspannen en mijn stresslevel niet meer zo hoog was. Dat kwam door het wandelen en het toepassen van de ademhalingsoefeningen. Ik weet nu wanneer ik mijn rustmomenten moet nemen. En dat doe ik dan ook, ongeacht hoe druk het is op mijn werk. Mijn gezondheid en mijn rust zijn nu belangrijker.

Wat mij ook zeer aansprak aan deze manier van coaching is dat je meer gaat genieten van de natuur. Mijn coach wist me van alles te vertellen over de natuur, de vogels en de loslopende koeien die we regelmatig op ons pad tegenkwamen. Hij kon zich ook helemaal inleven in mijn pijnpunten op mijn werk. Daarvoor heeft hij mij handvaten aangereikt zodat ik hiermee beter kon omgaan en dit beter kon aanpakken.

Mijn coachingstraject is een week voor de kerst positief afgerond. Ik voel me een heel anders mens: positiever ingesteld, ik ben rustiger geworden en maak me niet meer druk op mijn werk. Regelmatig maak ik nog gebruik van de ademhalingsoefeningen en goede tips van mijn BoFit-coach.

 

Wout, bedankt voor je steun en hulp. Ik sta nu heel anders in het leven en kan de hele wereld weer aan.

 

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Herman | leraar en zware burn-out

Als docent op het MBO ben ik overdag ‘lekker druk’ met mijn leerlingen. ’s Avonds ben ik tot in de kleine uurtjes bezig met lesvoorbereiding. Toetsen maken – en vervolgens nakijken, nieuwe praktijkprojectjes bedenken – en uitwerken, en de daarbij behorende...

Burn-outverhaal van Björn | totaal op

Ik ben iemand die altijd wel bezig is, op privé- en werkgebied leg ik de bekende lat voor mijzelf hoog. Dit in combinatie met mijn verantwoordelijkheidsgevoel en perfectionistische karaktereigenschappen. Ik had een drukke en intensieve baan en ook een positief maar...

Burn-out ervaring van Romy | overweldigd door sociale onveiligheid

In voorjaar 2021 was het helder dat ik me overweldigd voelde door de sociale onveiligheid bij mijn werkgever. Onthullen hoe ik me voelde bracht geen beweging ten positieve. Toen ik daarnaast ook fysieke klachten kreeg, werd het me al snel duidelijk dat ik niet meer...