Burn-out ervaring van Christine | mentaal en fysiek uitgeput

door | nov 10, 2022 | Ervaringsverhalen

Toen ik bijna een jaar geleden bij BoFit ‘aanspoelde’ voelde ik me als een drenkeling die te lang op zee had rondgedobberd. Zonder anker of richting. Mentaal en fysiek uitgeput. Ik kon niet werken, sliep slecht, had nauwelijks energie. Ik had het gevoel compleet dolgedraaid te zijn in mijn hoofd. Dat was een beangstigende ervaring en ik trok het niet.

Na een korte telefonische kennismaking met Bo (Bogaard, eerste aanspreekpunt – red.) werd ik gekoppeld aan BoFit-coach Carina.

Inmiddels is het traject na ruim 9 maanden afgerond en ben ik weer aan het werk. Als ik nu terugkijk ben ik blij met het anker, de richting en het perspectief dat het traject bij BoFit mij heeft gegeven. Achter dit bedrijf zitten fijne mensen die eigen ervaring en mensenkennis actief inzetten. Ze zijn gericht op maar één ding: mij weer op de rails krijgen, hoe die rails er voor mij persoonlijk dan ook uitziet.

reactie klant burn-outherstel 

Ook heerlijk dat ze naar je toekomen en dat je dan fysiek aan de slag mag in de buitenlucht. BoFit helpt om te landen, te erkennen, maar ook een stip aan de horizon te zetten. En met kleine stapjes in beweging te komen.

De match met mijn coach was vanaf het eerste moment goed. Ik voelde oprechte betrokkenheid en er was ontspanning en humor. Samen kwamen we er vlot achter hoe het bij mij ongeveer zit en hoe het zover heeft kunnen komen. En ook wat leerpunten zijn. Mijn coach had een rotsvast en een beetje eigenwijs vertrouwen in mij.

Ik werk zelf in de GGZ en weet veel over burn-out. Maar de praktische kant van deze begeleiding en de menselijke warmte en persoonlijke stijl van mijn coach deed mij zoveel goed. Iemand die naast je oploopt en een heldere methodiek heeft om op terug te vallen. In het begin voelde dat een beetje als een mission impossible.

Daarbij is het fijn dat BoFit een heldere communicatie oppakt richting de werkgever. Dat is direct een zorg minder. Ik heb mede dankzij de betrokkenheid in de gesprekken, de inzichten en de speelse werkwijze van mijn coach, een mooi proces kunnen doorlopen. Dat proces zal nog wel even verdergaan, maar jullie waren er op het moment dat ik het nodig had.

Enorm bedankt daarvoor.

Kamp jij ook met een (dreigende) burn-out of stressklachten?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Josje | chaos in mijn hoofd

In juli 2016 overkwam mij in enkele weken tijd een aantal heftige persoonlijke gebeurtenissen, waaronder een miskraam. Ik werd geopereerd en snel daarna was ik weer aan het werk. Maar het ging niet. Ik hield fysieke klachten en kreeg daarbij paniekaanvallen.  ...

Burn-outverhaal van Sharon | ingestort

Al een jaar geleden kwam ik zoekend op internet de site van BoFit tegen. Ik had toen het vermoeden dat ik tegen een burn-out aanliep en zocht bevestiging dat het allemaal nog wel meeviel met mij. Ik ben ondernemer en werd op dat moment begeleid door een psychologe...

Burn-outverhaal van Anniek | depressief

De reden dat ik met BoFit contact heb gezocht is omdat ik na een moeilijke periode van twee jaar in een negatieve spiraal terecht was gekomen. Ik had ondersteuning om deze te doorbreken. Twee jaar geleden besloot ik om na een huwelijk van 25 jaar te gaan scheiden....

Burn-outervaring van Marco | burn-out en gescheiden

  Soms kunnen situaties in je leven meer invloed op je hebben dan je lief is. Een tijdje geleden begon langzaamaan mijn huwelijk achteruit te gaan. Ik heb daar niet echt wat mee gedaan omdat ik het ‘te druk had’. Je denkt dat het zo’n vaart niet loopt, want je...