Burn-out ervaring van Christine | mentaal en fysiek uitgeput

door | nov 10, 2022 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Toen ik bijna een jaar geleden bij BoFit ‘aanspoelde’ voelde ik me als een drenkeling die te lang op zee had rondgedobberd. Zonder anker of richting. Mentaal en fysiek uitgeput. Ik kon niet werken, sliep slecht, had nauwelijks energie. Ik had het gevoel compleet dolgedraaid te zijn in mijn hoofd. Dat was een beangstigende ervaring en ik trok het niet.

Na een korte telefonische kennismaking met Bo (Bogaard, eerste aanspreekpunt – red.) werd ik gekoppeld aan BoFit-coach Carina.

Inmiddels is het traject na ruim 9 maanden afgerond en ben ik weer aan het werk. Als ik nu terugkijk ben ik blij met het anker, de richting en het perspectief dat het traject bij BoFit mij heeft gegeven. Achter dit bedrijf zitten fijne mensen die eigen ervaring en mensenkennis actief inzetten. Ze zijn gericht op maar één ding: mij weer op de rails krijgen, hoe die rails er voor mij persoonlijk dan ook uitziet.

reactie klant burn-outherstel 

Ook heerlijk dat ze naar je toekomen en dat je dan fysiek aan de slag mag in de buitenlucht. BoFit helpt om te landen, te erkennen, maar ook een stip aan de horizon te zetten. En met kleine stapjes in beweging te komen.

De match met mijn coach was vanaf het eerste moment goed. Ik voelde oprechte betrokkenheid en er was ontspanning en humor. Samen kwamen we er vlot achter hoe het bij mij ongeveer zit en hoe het zover heeft kunnen komen. En ook wat leerpunten zijn. Mijn coach had een rotsvast en een beetje eigenwijs vertrouwen in mij.

Ik werk zelf in de GGZ en weet veel over burn-out. Maar de praktische kant van deze begeleiding en de menselijke warmte en persoonlijke stijl van mijn coach deed mij zoveel goed. Iemand die naast je oploopt en een heldere methodiek heeft om op terug te vallen. In het begin voelde dat een beetje als een mission impossible.

Daarbij is het fijn dat BoFit een heldere communicatie oppakt richting de werkgever. Dat is direct een zorg minder. Ik heb mede dankzij de betrokkenheid in de gesprekken, de inzichten en de speelse werkwijze van mijn coach, een mooi proces kunnen doorlopen. Dat proces zal nog wel even verdergaan, maar jullie waren er op het moment dat ik het nodig had.

Enorm bedankt daarvoor.

Kamp jij ook met een (dreigende) burn-out of stressklachten?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Sophie | onzeker en opgejaagd

“Ziek, ik? Maar ik voel me niet ziek. Ik ben alleen wat moe en ik kan me niet goed concentreren. Heb je niet een training ofzo?” De arboarts begon meer vragen te stellen. Ze zag heel veel rode vlaggen en vroeg me of ik uitgerust was van mijn onlangs gehouden...

Burn-outverhaal van Marijke | benauwd

Halverwege 2014 gebeurde het, ik werd duizelig, benauwd en voelde druk op mijn borst. Ik dacht dat ik zo neer kon vallen, maar wonder boven wonder gebeurde dat niet. In de eerste week dat ik ziek thuis zat heb ik heel wat bezoekjes aan de huisarts gebracht. Die...

Burn-outverhaal van Dorien | angst en paniek

Achteraf had ik al vaker momenten dat ik niet lekker in mijn vel zat. Dan sliep ik ‘s nachts slecht en had ik een soort steen in mijn maag. Dat kwam omdat ik wat te druk was geweest en het ging vaak snel weer over als ik even rustig aan deed. Mijn vriend en ik...

Burn-outverhaal van Joost | hyperventilatie en hoge hartslag

17 december 2015. Ik weet het nog precies. Half zeven, ik zat aan tafel mijn boterham op te eten maar dat lukte niet. Ik was te moe om te eten. Mijn hoofd liep over van gedachten en toen… ging het licht uit. Met heel veel tegenzin heb ik mijn werkgever gebeld en me...