Burn-out ervaring van Elise | scheiding en mantelzorg

door | apr 3, 2023 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Na vele jaren van hard werken, een pittig scheidingstraject en veel (palliatieve) zorg voor zieke familieleden kwam in mei 2022 mijn lichaam echt in opstand. Dat resulteerde in veel zenuwpijnen waardoor ik regelmatig niet meer in staat was om te lopen. Te lang heb ik de vele signalen van mijn lichaam genegeerd. Niet zeuren en altijd maar doorgaan. Nooit grenzen kunnen aangeven voor mijzelf terwijl ik het voor de ander altijd zo goed wist te verwoorden!

Het was mijn manager die voor mij de knoop heeft doorgehakt. “Jij gaat nu naar huis en voor jezelf zorgen”, waren zijn woorden. En daar ben ik hem achteraf heel dankbaar voor. Pas toen ik thuis kwam te zitten en gedwongen rust kreeg voelde ik pas hoe slecht ik er eigenlijk aan toe was. En toch bleef het voor mij een strijd om aan de rust toe te geven.

reactie klant burn-outherstel

Op advies van iemand op onze HR-afdeling kwam ik bij BoFit terecht. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in het begin best sceptisch was. Ik kon dat toch best allemaal alleen oplossen dacht ik, zoals ik altijd deed. Na een intakegesprek waarbij goed geluisterd en gekeken wordt naar wie en hoe je bent, werd er een passende coach voor mij gezocht. Dat was met BoFit-coach Marjan. En dat bleek echt een goede match.

Wat ik erg plezierig vond is dat alles buiten in de natuur plaatsvindt en niet in een stoffig kamertje. Goede gesprekken en mooie oefeningen tijdens een flinke wandeling, toegespitst op wat zowel lichamelijk als geestelijk het beste bij je past. Met als voornaamste doel om je door middel van zelfreflectie weer op het juiste pad te zetten.

Voor mij zit het traject bij BoFit erop maar het traject voor mijzelf blijft nog wel een tijdje doorlopen. Ik ben nu veel meer bewust waar mijn valkuilen liggen en daar zal ik alert op moeten blijven. Al met al vond ik het een fijne ervaring.

Dankjewel Marjan!

Wil jij ook herstellen van stressklachten en burn-out?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan!

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Marianne | overgang en altijd moe

Ik dacht: het overkomt mij niet weer dat ik alle controle verlies, niet meer weet wat ik moet doen, alleen nog maar kan huilen als iemand iets tegen mij zegt en niks meer zie zitten. Begin jaren 90 was ik namelijk zwaar depressief en dat zou mij niet meer gebeuren....

Burn-outervaring van Linda | scheiding, verhuizing en werkdruk

Privé en op mijn werk liep het allemaal verre van vlekkeloos. Een scheiding, verhuizing, alsmaar toenemende werkdruk. Ik ging steeds slechter slapen, ontwikkelde tinnitus, sleepte me naar mijn werk, kon me slecht concentreren en toch denderde ik maar door....

Burn-outverhaal van Carlo | te veel van mijzelf gevraagd

Na een aantal moeizame jaren waarin ik te veel van mijzelf heb gevraagd, kwam ik in mei met een burn-out thuis te zitten. Ik was totaal opgebrand, sliep onrustig en had veel pijn in mijn rug en schouders. Zowel in mijn werk als in mijn privéleven kon ik niet goed...

Burn-outverhaal van Carina | dikke vette burn-out

Begin december 2013 begonnen de lichamelijke klachten bij mij. Vooral erg moe, duizelig, lusteloos en somber. Ik dacht eerst dat ze veroorzaakt werden door de ontstekingsremmers die ik al een hele tijd slikte voor een hardnekkige peesontsteking in mijn schouder. Ik...