Burn-out ervaring van Elise | scheiding en mantelzorg

door | apr 3, 2023 | Ervaringsverhalen

Na vele jaren van hard werken, een pittig scheidingstraject en veel (palliatieve) zorg voor zieke familieleden kwam in mei 2022 mijn lichaam echt in opstand. Dat resulteerde in veel zenuwpijnen waardoor ik regelmatig niet meer in staat was om te lopen. Te lang heb ik de vele signalen van mijn lichaam genegeerd. Niet zeuren en altijd maar doorgaan. Nooit grenzen kunnen aangeven voor mijzelf terwijl ik het voor de ander altijd zo goed wist te verwoorden!

Het was mijn manager die voor mij de knoop heeft doorgehakt. “Jij gaat nu naar huis en voor jezelf zorgen”, waren zijn woorden. En daar ben ik hem achteraf heel dankbaar voor. Pas toen ik thuis kwam te zitten en gedwongen rust kreeg voelde ik pas hoe slecht ik er eigenlijk aan toe was. En toch bleef het voor mij een strijd om aan de rust toe te geven.

reactie klant burn-outherstel

Op advies van iemand op onze HR-afdeling kwam ik bij BoFit terecht. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in het begin best sceptisch was. Ik kon dat toch best allemaal alleen oplossen dacht ik, zoals ik altijd deed. Na een intakegesprek waarbij goed geluisterd en gekeken wordt naar wie en hoe je bent, werd er een passende coach voor mij gezocht. Dat was met BoFit-coach Marjan. En dat bleek echt een goede match.

Wat ik erg plezierig vond is dat alles buiten in de natuur plaatsvindt en niet in een stoffig kamertje. Goede gesprekken en mooie oefeningen tijdens een flinke wandeling, toegespitst op wat zowel lichamelijk als geestelijk het beste bij je past. Met als voornaamste doel om je door middel van zelfreflectie weer op het juiste pad te zetten.

Voor mij zit het traject bij BoFit erop maar het traject voor mijzelf blijft nog wel een tijdje doorlopen. Ik ben nu veel meer bewust waar mijn valkuilen liggen en daar zal ik alert op moeten blijven. Al met al vond ik het een fijne ervaring.

Dankjewel Marjan!

Wil jij ook herstellen van stressklachten en burn-out?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan!

 

 

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Maureen | boos op mijzelf

Begin december 2015 ben ik helemaal ingestort. Ik kon niet meer. Dat klinkt dramatisch maar ik was op. Ik sliep niet meer en moest leren slapen. Met medicatie waar ik absoluut weerstand tegen had. Maar ik begreep toen nog niet wat het betekent als je maanden slecht...

Burn-outverhaal van Dolores | altijd moe

Ondanks dat mijn omgeving al tijden aangaf dat ik rustiger aan moest doen had ik zelf helemaal niet in de gaten dat ik richting een burn-out aan het gaan was. Ik was wel altijd moe, maar dacht dat iedereen dat had en sloeg dan weer wat energiedrankjes achterover om...

Burn-out ervaring van Twan | falen en schaamte

Na een aantal jaren op mijn tenen te hebben gelopen en een aantal maanden met toenemende fysieke klachten te hebben doorgemodderd, ging het begin november niet meer. De batterij was leeg en ik kon en wilde niet meer op dezelfde manier verder. Vermoeid, gejaagd, een...

Burn-outverhaal van Rein | nergens zin in

Vorig jaar mei kreeg ik echt door dat ik een burn-out had. Meerdere mensen hadden dat al wel eens tegen mij gezegd, maar ja dat was natuurlijk alleen voor andere mensen en niet voor mij. Fout dus die gedachte. Ik had wel degelijk met een burn-out te maken. Moe,...