Burn-out ervaring van Astrid | machteloos en waardeloos

door | aug 28, 2023 | Ervaringsverhalen

In oktober 2022 viel ik uit op mijn werk met burn-outklachten. Na een drukke periode op het werk kreeg ik last van paniekaanvallen. Mijn energie ging namelijk op aan het managen van mijn uit de hand gelopen takenpakket. Dit in plaats van het doen van de taken waar ik energie van kreeg. Dat uitte zich in gevoelens van machte- en waardeloosheid, huilbuien en depressieve gevoelens. 

Omdat ik aan alles voelde dat ik de klus zelf niet kon klaren, speurde ik het internet af op zoek naar begeleiding bij dit proces. Al snel kwam ik bij BoFit uit. Het sprak me aan dat de sessies buiten plaatsvonden. Onder het mom van ‘als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg’ vond ik de lichaamsgerichte methode interessant. Super spannend, maar daarmee voelde het ook als de juiste richting.

reactie klant burn-out traject

Ik heb het traject als heel prettig ervaren. Het feit dat ik BoFit-coach Kalyani in de eerst weken regelmatig zag en zo wat houvast kreeg op de situatie, vond ik heel fijn. Hoewel ik het ook soms een beetje ongemakkelijk vond om in de buitenlucht oefeningen te doen terwijl mensen passeerden, hebben ze me wel erg goed geholpen!

Ik heb inzicht gekregen in mijn ‘copingmechanismen’ en geleerd hoe ik mijn gevoel er meer kan laten zijn. Ik word niet meer zo overvallen door emoties of situaties. En ik heb het vertrouwen gekregen dat ik met (stressvolle) situaties kan omgaan en mijn eigen grenzen kan bewaken.

Kalyani is in mijn ogen een open persoon die anderen niet zomaar iets oplegt. Ze laat je juist zelf de touwtjes in handen hebben. Zo kon ik mijn eigen tempo bepalen en bleven de inzichten beter hangen. Het is dat ik het voorlopig zelf kan, maar anders zou ik zeggen: “ik zou het zo weer doen”!

Wil jij ook herstellen van stressklachten en burn-out?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan.

Ja, ik wil meer informatie!

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Flip | geen rust

Het ging al een lange periode niet goed met me. Als ik ergens heen moest had ik vooral last van misselijkheid. Zeker als ik moest autorijden. Er moest iets gebeuren. Zo kwam ik bij BoFit terecht. Na het intakegesprek met BoFit-coach Marcel zijn we aan de slag...

Burn-outverhaal van José | te lang en te hard gewerkt

Tijdens onze sessie gebruikten BoFit-coach Bo en ik regelmatig metaforen. Metaforen die handelen, voelen en doen duidelijk maken. Eén metafoor wil ik graag met jullie delen omdat deze ongetwijfeld voor velen passend is.   "Ik heb te weinig ontspannen en voor...

Burn-out ervaring van Debora | moeder en ondernemer

Ik ben een ondernemer met een minimaal 36-urige werkweek en tevens moeder van drie kids. Ik heb altijd de overtuiging gehad dat deze combinatie prima te doen was. Totdat twee jaar na de komst van onze derde. Ineens voelde een hoge werkdruk als heel veel. Ik had dit...

Burn-outverhaal van Rajka | perfectionist en burn-out

Eind september 2017 stortte alles dan toch als een kaartenhuis in elkaar. Dom door doen, was niet langer een optie want mijn hersens stopte gewoon. Geen idee dat ik diezelfde ochtend nog een werkoverleg had gehad. Geen idee hoe ik een brief op de post moest doen....