Burn-out ervaring van Astrid | machteloos en waardeloos

door | aug 28, 2023 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

In oktober 2022 viel ik uit op mijn werk met burn-outklachten. Na een drukke periode op het werk kreeg ik last van paniekaanvallen. Mijn energie ging namelijk op aan het managen van mijn uit de hand gelopen takenpakket. Dit in plaats van het doen van de taken waar ik energie van kreeg. Dat uitte zich in gevoelens van machte- en waardeloosheid, huilbuien en depressieve gevoelens. 

Omdat ik aan alles voelde dat ik de klus zelf niet kon klaren, speurde ik het internet af op zoek naar begeleiding bij dit proces. Al snel kwam ik bij BoFit uit. Het sprak me aan dat de sessies buiten plaatsvonden. Onder het mom van ‘als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg’ vond ik de lichaamsgerichte methode interessant. Super spannend, maar daarmee voelde het ook als de juiste richting.

reactie klant burn-out traject

Ik heb het traject als heel prettig ervaren. Het feit dat ik BoFit-coach Kalyani in de eerst weken regelmatig zag en zo wat houvast kreeg op de situatie, vond ik heel fijn. Hoewel ik het ook soms een beetje ongemakkelijk vond om in de buitenlucht oefeningen te doen terwijl mensen passeerden, hebben ze me wel erg goed geholpen!

Ik heb inzicht gekregen in mijn ‘copingmechanismen’ en geleerd hoe ik mijn gevoel er meer kan laten zijn. Ik word niet meer zo overvallen door emoties of situaties. En ik heb het vertrouwen gekregen dat ik met (stressvolle) situaties kan omgaan en mijn eigen grenzen kan bewaken.

Kalyani is in mijn ogen een open persoon die anderen niet zomaar iets oplegt. Ze laat je juist zelf de touwtjes in handen hebben. Zo kon ik mijn eigen tempo bepalen en bleven de inzichten beter hangen. Het is dat ik het voorlopig zelf kan, maar anders zou ik zeggen: “ik zou het zo weer doen”!

Wil jij ook herstellen van stressklachten en burn-out?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan.

Ja, ik wil meer informatie!

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Marina | corona én burn-out

2020 was voor iedereen een bizar jaar met veel uitdagingen. Ik heb mijn hele leven in een rijdende trein gezeten; alles aanpakken en maar doorgaan. Totdat de combinatie van het thuiswerken voor mijn opdrachtgever én thuis lesgeven aan mijn twee jonge kinderen...

Burn-outverhaal van Peter | in de put

Van de middelbare school naar het hoger onderwijs. Op de middelbare school had ik nooit veel hoeven doen, maar dat werd op mijn vervolgopleiding anders. En ik kreeg ook mijn eerste vriendinnetje. Eigenlijk had ik altijd al genoeg aan mezelf gehad, dus als er dan...

Burn-outervaring van Arie | buikklachten en druk op de borst

Ik voelde me een hele tijd niet zo goed. Het begon allemaal met buikklachten en druk op de borst. Met medicijnen schoot ik niets op. Na meerdere malen bij de huisarts te zijn geweest zeiden de dokter en de bedrijfsarts: “Je bent burn-out”. Dat was even schrikken....

Burn-out ervaring van Natalja | stress en overbelasting

Op 20 mei 2020 maakte ik voor de eerste keer kennis met BoFit en BoFit-coach Julian. Dit eerste contactmoment was direct erg waardevol. Ondanks dat het geen coachingsessie betrof reikte Julian mij inzichten aan die direct toepasbaar waren op mijn situatie. Ook werd...