Burn-out ervaring van Carla | overgang en overspannen

door | jul 10, 2023 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Eind juli 2022 voelde ik me niet goed. Ik had last van een opgejaagd gevoel, ’s nachts veel opvliegers, angst-/paniekaanvallen en ik slecht sliep. Kortom: ik kon me niet meer goed ontspannen, terwijl ik gewoon doorwerkte.

Na terugkomst van 3 weken vakantie merkte ik dat er iets moest gebeuren, omdat ik anders bang was om in een burn-out terecht te komen. Dat had ik eerder meegemaakt op m’n 33e en dit wilde ik te allen tijde voorkomen.

Bij het googelen naar ‘overgang of burn-out’ kwam ik meteen op de site van BoFit terecht. Hun snelle, pragmatische aanpak en gesprekken in de buitenlucht (in plaats van een kamertje in een kantoorgebouw) spraken me aan. Dus meteen de koe bij de horens gevat en een afspraak gemaakt.

Dat bleek een schot in de roos. Want na vijf maanden (eind november) voelde ik me weer mentaal, fysiek en emotioneel (zoals BoFit dat noemt) in balans. Mede dankzij de vele gesprekken met BoFit-coach Carina. Een topcoach die precies aanvoelde wat voor vlees ze in de kuip had. Ze leerde me gaandeweg via eenvoudige en makkelijk toepasbare tools meer ontspanning en speelsheid in m’n dagelijkse leven in te bouwen.

reactie stress herstel klant

Naast BoFit liep een traject met een consulente van Care for Woman en afspraken met een gynaecoloog.

Na het eerste gesprek heb ik me in overleg met betrokkenen voor 75% ziek gemeld. Ik heb maanden vanuit huis gewerkt om minder prikkels te ervaren, meer rust in te bouwen, meer tijd te hebben voor dagelijkse wandelingen in de natuur. Al dan niet gecombineerd met de gesprekken met mijn coach.

De sessies waren steeds speels, ontspannen en doorspekt met humor. Het waren nog niet eens allemaal nieuwe inzichten, vaak open deuren. Het was gewoon fijn met iemand te kunnen sparren over de dagelijkse gang van zaken, samen in de natuur te zijn en bevestigd te krijgen dat ik op de goede weg terug was.

Via een re-integratie-schema dat we samen hebben opgesteld werk ik nu weer gewoon volledig en ik voel me goed! Ik las meer pauzes in (eet niet meer vanachter m’n bureau). Luister meer naar m’n eigen gevoel/behoeftes. Ga minder strikt en perfectionisch met zaken om. En ik spreek duidelijker m’n behoeftes uit/geef m’n grenzen beter aan. Daar zal ik nooit uitmuntend in worden, maar ben al trots op waar ik nu gekomen ben!

Ik zou iedereen die op de een of andere manier uit balans is een BoFit-coach gunnen! Echt: HET WERKT! Het helpt enorm! Uiteindelijk moet je het natuurlijk allemaal zelf doen, maar het is echt een hele fijne steun in de rug geweest!

Carina: heel veel dank daarvoor! Dat je nog maar veel mensen terug op de rails mag gaan zetten. Je bent er geknipt voor!

Wil jij ook herstellen van stressklachten en burn-out?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan!

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Berry | mijnenveld

In het afgelopen jaar heb ik als 57-jarige getrouwde vader met een burn-out een individueel re-integratietraject bij BoFit gevolgd. Mijn coach gedurende deze periode was Bo. “Ik was mijn power kwijt” Mijn bedrijfsarts had mij opvang bij het CIRAN in Amsterdam...

Burn-outverhaal van Ingrid | geen energie meer

Al jaren riepen mensen in mijn omgeving dat ik dit tempo van leven niet vol zou houden. Onzin, dacht ik, van hard werken gaat niemand dood. En eigenlijk vond ik het ook wel stoer om zo veel werk te kunnen verzetten in ons eigen bedrijf, daarnaast een gezin met twee...

Burn-outverhaal van Aline | uitgeput

Na een heel heftige periode van ruim drie jaar in de privésfeer waarin ik alleen maar moest en wilde zorgen voor de ander (en ik zorg voor mijzelf vergeten was), met daarnaast een verantwoordelijke functie in de zorg, was ik voor mijn gevoel compleet ‘afgebrand’....

Burn-out ervaring van Cleo | corona en burn-out

Het jaar voordat ik mij ziekmeldde was druk, heel erg druk. Ik vond mijn werk leuk, heel erg leuk zelfs, en mijn nieuwe, samengestelde gezin was natuurlijk ook leuk en ook druk. Het was hard werken, alles met volle overgave doen. Er gebeurde veel. Als manager in de...