Burn-out ervaring van Carla | overgang en overspannen

door | jul 10, 2023 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Eind juli 2022 voelde ik me niet goed. Ik had last van een opgejaagd gevoel, ’s nachts veel opvliegers, angst-/paniekaanvallen en ik slecht sliep. Kortom: ik kon me niet meer goed ontspannen, terwijl ik gewoon doorwerkte.

Na terugkomst van 3 weken vakantie merkte ik dat er iets moest gebeuren, omdat ik anders bang was om in een burn-out terecht te komen. Dat had ik eerder meegemaakt op m’n 33e en dit wilde ik te allen tijde voorkomen.

Bij het googelen naar ‘overgang of burn-out’ kwam ik meteen op de site van BoFit terecht. Hun snelle, pragmatische aanpak en gesprekken in de buitenlucht (in plaats van een kamertje in een kantoorgebouw) spraken me aan. Dus meteen de koe bij de horens gevat en een afspraak gemaakt.

Dat bleek een schot in de roos. Want na vijf maanden (eind november) voelde ik me weer mentaal, fysiek en emotioneel (zoals BoFit dat noemt) in balans. Mede dankzij de vele gesprekken met BoFit-coach Carina. Een topcoach die precies aanvoelde wat voor vlees ze in de kuip had. Ze leerde me gaandeweg via eenvoudige en makkelijk toepasbare tools meer ontspanning en speelsheid in m’n dagelijkse leven in te bouwen.

reactie stress herstel klant

Naast BoFit liep een traject met een consulente van Care for Woman en afspraken met een gynaecoloog.

Na het eerste gesprek heb ik me in overleg met betrokkenen voor 75% ziek gemeld. Ik heb maanden vanuit huis gewerkt om minder prikkels te ervaren, meer rust in te bouwen, meer tijd te hebben voor dagelijkse wandelingen in de natuur. Al dan niet gecombineerd met de gesprekken met mijn coach.

De sessies waren steeds speels, ontspannen en doorspekt met humor. Het waren nog niet eens allemaal nieuwe inzichten, vaak open deuren. Het was gewoon fijn met iemand te kunnen sparren over de dagelijkse gang van zaken, samen in de natuur te zijn en bevestigd te krijgen dat ik op de goede weg terug was.

Via een re-integratie-schema dat we samen hebben opgesteld werk ik nu weer gewoon volledig en ik voel me goed! Ik las meer pauzes in (eet niet meer vanachter m’n bureau). Luister meer naar m’n eigen gevoel/behoeftes. Ga minder strikt en perfectionisch met zaken om. En ik spreek duidelijker m’n behoeftes uit/geef m’n grenzen beter aan. Daar zal ik nooit uitmuntend in worden, maar ben al trots op waar ik nu gekomen ben!

Ik zou iedereen die op de een of andere manier uit balans is een BoFit-coach gunnen! Echt: HET WERKT! Het helpt enorm! Uiteindelijk moet je het natuurlijk allemaal zelf doen, maar het is echt een hele fijne steun in de rug geweest!

Carina: heel veel dank daarvoor! Dat je nog maar veel mensen terug op de rails mag gaan zetten. Je bent er geknipt voor!

Wil jij ook herstellen van stressklachten en burn-out?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan!

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Rolf | continu hoofdpijn

Tja, daar sta je dan. Er kwam niets meer uit mijn handen, ik sliep slecht en had continu hoofdpijn. Een scala aan oorzaken deden mij samen letterlijk de das om. Een slecht lopend project op mijn werk, een knieblessure waardoor ik niet meer kon sporten (mijn...

Burn-outverhaal van Sonja | opgebrand

Ik ben nu 14 jaar zelfstandig onderneemster. Samen met mijn man heb ik een heel dynamisch bedrijf. Met hele goede tijden maar ook met slechtere tijden. Anderhalf jaar geleden ben ik naast onze werkzaamheden een nieuw bedrijf gestart. Dat kostte in het begin...

Burn-outverhaal van Janneke | weer een burn-out

Drie jaar geleden kreeg ik een burn-out nadat ik mezelf jarenlang (onbewust) had uitgeput. In de periode van herstel leerde ik om vaker terug te schakelen en rust te nemen. In de jaren die volgde ging ik me steeds beter voelen. Ik zocht naar een baan waarvan ik...

Burn-out ervaring van Giovanni | alcoholmisbruik

Op het moment dat ik via de bedrijfsverzekering bij Ingrid, burn-outcoach van BoFit, terecht kwam was ik mezelf niet meer. Ik was redelijk van het pad af. Mijn valkuil was alcohol. De mate van drinken is toegenomen door gedoe in werk- en privéomstandigheden....