Burn-outervaring van Kasper | relatieproblemen en paniekaanvallen

door | jul 31, 2023 | Ervaringsverhalen

Voorheen was ik heel spontaan en hield ik vooral van lekker mezelf zijn. Ik had nooit verwacht dat dit zomaar zou verdwijnen. Mede door de coronalockdowns kon ik niet meer die leuke spontane jongen zijn. Hierdoor verloor ik al mijn energie.

Daarnaast dacht ik dat ik mijn rust kon vinden in mijn relatie (deze was toen nog pril), en lekker weg zijn van huis. Maar doordat ik zo naïef was, ben ik te lang doorgegaan in een omgeving die helemaal niet goed voor mij was.

Overal om mij heen werd mij wijs gemaakt dat ik niets goed kon en hoorde ik nooit wanneer er wél iets goed ging. Op een gegeven moment liep ik met een rotgevoel rond en daarbij de gedachte: dit komt goed, ik ga mezelf veranderen. Ik ben toen zodanig lang bezig geweest om ‘de beste versie van mezelf’ te worden, dat ik niet doorhad dat dit uiteindelijk ‘de beste versie voor een ander’ was. En nog was dat niet goed genoeg.

Door deze omstandigheden en lange duur heeft dit uiteindelijk invloed gehad op mijn werkleven. Ik versliep mij en kwam te laat, en ik sloot mij af van mijn collega’s. Ik deed elke dag een masker op alsof alles goed ging. Maar op een gegeven moment is het over en dan breek je.  Ik werd gevraagd om op gesprek te komen en werd op mijn vingers getikt. Hierdoor barstte ik uiteindelijk uit en kreeg ik de vraag: “Gaat het echt wel goed met je?”.

reactie klant burn-out en stress herstel 

Eerst dacht ik dat mijn gedrag te maken had met een voormalige ervaring met depressie en therapieën. Misschien dat dat ook wel een aandeel heeft gehad in de oorzaak of het versterken van mijn gevoelens. Maar dat was niet hoe het zat. Mijn directeur vroeg mij weer op gesprek en bood een traject bij BoFit aan. Hier was ik heel nieuwsgierig naar en ben zodoende voorgesteld aan BoFit-coach Karin.

Ik durfde mij in het begin niet helemaal vrij te geven en vertelde eerst alleen kleine dingetjes tijdens de eerste kennismaking. Ik kreeg na verloop van tijd steeds meer vertrouwen in mijn coach en stelde mij compleet open. Ik kreeg overal duidelijk antwoord, op wat de mogelijkheden waren en hoe ik hiermee kon omgaan. Ik heb zo heel veel meegekregen en geleerd.

Ik leerde hoe ik kon stoppen met piekeren en hoe ik een paniekaanval kon voorkomen. Maar ik was er hiermee nog niet. Mijn leven stond nog steeds op zijn kop. Na een heftig gesprek is er een einde gekomen aan mijn relatie. Ik leerde praten met mijn huisgenoten (broertje en zijn vriendin) en vond zo mijn weg naar het pad dat ik wilde bewandelen.

Ik begon vrienden te worden met mensen met wie ik voorheen niet veel omging, maar die ik wel kende. Zodoende kwam ik in een vriendengroep terecht. Ook kreeg ik de eerstvolgende keer van mijn coach te horen dat ze gelijk aan me zag dat er iets positiefs veranderd was. Ik straalde dat uit. Ik heb natuurlijk alles aan mijn coach verteld. Daar kreeg ik ook feedback op. Ik nam haar woorden met mij mee en ben zo verder op dat pad gaan wandelen. Stapje voor stapje. Voor ik het wist was ik weer die leuke spontane jongen die ik voorheen ook was. Met deze keer meer ervaring en informatie!

Ik ben blij dat ik dit traject ben gaan volgen en dat ik de kans kreeg van mijn werk dit te gaan doen. Met behulp van Karin heb ik mijzelf weer gevonden als de persoon die ik daadwerkelijk ben.

Wil jij ook herstellen van stressklachten en burn-out?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan.

Ja, ik wil meer informatie!

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Elise | scheiding en mantelzorg

Na vele jaren van hard werken, een pittig scheidingstraject en veel (palliatieve) zorg voor zieke familieleden kwam in mei 2022 mijn lichaam echt in opstand. Dat resulteerde in veel zenuwpijnen waardoor ik regelmatig niet meer in staat was om te lopen. Te lang heb...

Burn-out ervaring van Lisa | paniekaanvallen en huilbuien

In oktober 2021 ben ik mijn traject gestart bij BoFit. Ik was zwaar oververmoeid, werkte alleen maar en kon ook alleen maar aan werk denken. Ik had veel paniekaanvallen, huilbuien en kon niet normaal ademen. Ik was fysiek en mentaal gesloopt. Ik had geen energie...

Burn-out ervaring van Mona | controle en nuttig voelen

Op het moment dat ik woensdagmorgen 15 december wakker werd, wist ik dat het niet meer ging. Alle druk en stress op mijn werk zorgden ervoor dat ik niet meer verder kon en dat ik me ziek moest melden. Ik had het gevoel alsof ik continue achter een rijdende trein...

Burn-out ervaring van Audrey | twee keer burn-out

Ik viel in oktober 2020 volledig uit op mijn werk en ik was in juli 2021 weer volledig was hersteld (dacht ik). Na die eerste burn-out ben ik vol enthousiasme weer aan het werk gegaan. Want mijn werk vond en vind ik nog steeds leuk en ik ga er met plezier naartoe....