Toolkit om werkstress aan te pakken

door | sep 14, 2015 | Burn-out nieuws

Wil je iets doen aan de werkstress binnen uw eigen organisatie? Doe dan mee met de Week van de Werkstress van 16 t/m 19 november a.s. Op de speciale campagnewebsite van het ministerie van SZW vind je veel tips en hulpmiddelen om werkstress bespreekbaar te maken en de kennis en bewustwording binnen je eigen organisatie te vergroten.

Hieronder belichten we drie hulpmiddelen uit de toolkit. Het volledige overzicht hulpmiddelen om werkstress te bestrijden vind je op de site Duurzameinzetbaarheid.nl.

1. Gesprekskaarten Werkstress

Stress, een goed gesprek helpt. Met deze gesprekskaarten als gespreksleidraad zet je het thema werkstress op de agenda en leer je van elkaar. Door regelmatig met elkaar in gesprek te gaan doorbreekt je het taboe op werkstress, vergroot je de bewustwording en ontstaat het inzicht dat nodig is om eventuele problemen te voorkomen.

2. Business Cases Werkstress

Werkstress aanpakken loont, dat bewijzen deze zes Business Cases. Lees de voorbeelden van onder andere EY, Tony Chocolonely en Achmea.

3. Test: Check je werkstress

We kennen de druppel die de emmer laat overlopen. Druppels zijn symptomen van werkstress. Van hoeveel druppels hebben je medewerker last en waar komen ze vandaan? Doe de Check-je-werkstresstest en leer de druppels en hun oorzaken herkennen. Voorkom die druppels om de werksituatie te verbeteren.

 

 

 

Bron:

Duurzameinzetbaarheid.nl | 22 juni 2015

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out nieuws:

Onderzoek: oorzaken van stress onder jongeren

Niet alleen volwassenen hebben te maken met ongezonde stress op het werk en in het privéleven. Uit recent onderzoek van EenVandaag en jongerenkrant 7Days blijkt dat 60% van de ondervraagde jongeren wekelijks één of meerdere keren stress heeft over school- of...

Stress en burn-out: meer uitval verwacht deze herfst

Werkgevers verwachten deze herfst dat het verzuim zal gaan toenemen. Dat blijkt uit onderzoek onder 250 werkgevers in opdracht van dienstverlener HCS.    Werkgevers maken zich zorgen over het mentale welzijn van hun werknemers. Zo verwacht een derde dat er een...

Een beetje bewegen maakt gelukkiger

Dat mensen met burn-out, depressie en andere stressverschijnselen baat hebben bij beweging is al een tijdje bekend. Maar zijn gelukkige mensen ook gelukkiger als ze vaker bewegen? Uit een nieuw onderzoek van de Universiteit in Cambridge blijkt van wel. Zelfs een...

Steeds meer jonge werknemers burn-out

Burn-out is een groeiend probleem onder jonge werknemers. Maar liefst 52% van al het werkverzuim onder jongeren komt momenteel door te veel werkstress. Met grote gevolgen: ziekteverzuim, fysieke klachten en een groeiend aantal burn-outs onder 20 tot 30-jarigen. Dit...