Burn-out ervaring van Loes | werkdruk en hartkloppingen

door | dec 22, 2022 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Een groot deel van 2020 heb ik gewerkt aan een stressvol project. Ik maakte te veel uren, werkte door in de avonden en weekenden, en sloeg maaltijden over.

Na de afronding van dit project ben ik ‘gewoon’ weer doorgegaan. Me niet goed beseffend dat ik mijn grenzen bleef overschrijden. Mijn hoofd was onrustig en ik piekerde constant. Ontspannen lukte niet meer. Ik had steeds hoofdpijn en buikpijn en sliep slecht. Pas toen ik in het najaar van 2021 met hartkloppingen in een overleg zat, begreep ik dat het echt niet goed met mij ging.

Via via ben ik bij BoFit terecht gekomen. Daar ben ik nog steeds heel blij om, want ik heb enorm veel gehad aan het Curatief Burn-outprogramma. Doordat de sessies tijdens een wandeling in de natuur plaatsvonden, voelde ik me vrij snel op mijn gemak. Ook met BoFit-coach Monique was er meteen een goede klik en een vertrouwd gevoel.

Samen met mijn coach heb ik gereflecteerd op mijn eigen gedrag, communicatiestijl en copingmechanismen. Een uitgangspunt is dat je anderen/de organisatie niet kan veranderen, maar wel de waarop je hier zelf mee omgaat.

reactie burn-outherstel klant

Door inzichten in mijn valkuilen en sterke punten is het gelukt om oude patronen los te laten. En nieuwe effectieve copingmechanismen aan te leren. Technieken zoals een dagelijks piekerkwartier en korte ademhalingsoefeningen hebben hier zeker bij geholpen.

Daarnaast heb ik geleerd om nog duidelijker grenzen te stellen en deze te communiceren. Ook hebben we gewerkt aan het creëren van een gezonde dagstructuur (voldoende pauzes, tijd nemen om te eten en even naar buiten gaan).

De flexibiliteit van mijn coach vond ik heel prettig. Als een bepaalde methode niet bij mij paste, dan was dat geen probleem. Dan zocht zij naar een beter passende techniek. Ook was het heel geruststellend om tijdens het re-integratietraject nog regelmatig sessies te hebben. Zo konden we praten over werksituaties die ik stressvol of spannend vond. Op deze manier is ook het re-integreren goed verlopen.

Al met al ben ik veel sterker uit een hele vervelende periode gekomen. Ik heb structurele veranderingen kunnen maken voor mijzelf en in mijn gedrag. En merk dat ik op een heel andere manier met werkstress en spanning om ga.

Ik kan dan ook iedereen het BoFit-programma en coach van harte aanraden!

Kamp jij ook met een (dreigende) burn-out of stressklachten?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Michel | lastig voor mijzelf opkomen

In de periode dat ik in deze leerzame periode zat (burn-out, red.) was het een weg vol leegte en met weinig energie. Uiteindelijk verwijten naar voornamelijk mijn werkgever en volop boosheid op mezelf. Nu een klein jaar later weet ik wie ik ben, dat ik volop gevoel...

Burn-outverhaal van Johan | voor de tweede keer burn-out

In april 2016 kwam ik via het UWV in contact met BoFit. In principe sprak hun werkwijze mij aan. Lekker buiten actief zijn en tegelijk kunnen praten over de problemen waar ik tegenaan liep tijdens mijn (tweede) burn-out. Al had ik wel twijfels over de activiteiten;...

Burn-out ervaring van Frank | grote mate van stress

Terugkijkend op de jaren/maanden voorafgaande aan mijn burn-out had ik al meermaals piekmomenten waarin ik een grote mate van stress ervaarde. Ik heb deze altijd weggewoven als onderdeel van mijn snelle carrièreontwikkeling en de bijkomende druk/stress. Daarnaast...

Burn-outervaring van Marco | burn-out en gescheiden

  Soms kunnen situaties in je leven meer invloed op je hebben dan je lief is. Een tijdje geleden begon langzaamaan mijn huwelijk achteruit te gaan. Ik heb daar niet echt wat mee gedaan omdat ik het ‘te druk had’. Je denkt dat het zo’n vaart niet loopt, want je...