Burn-out ervaring van Loes | werkdruk en hartkloppingen

door | dec 22, 2022 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Een groot deel van 2020 heb ik gewerkt aan een stressvol project. Ik maakte te veel uren, werkte door in de avonden en weekenden, en sloeg maaltijden over.

Na de afronding van dit project ben ik ‘gewoon’ weer doorgegaan. Me niet goed beseffend dat ik mijn grenzen bleef overschrijden. Mijn hoofd was onrustig en ik piekerde constant. Ontspannen lukte niet meer. Ik had steeds hoofdpijn en buikpijn en sliep slecht. Pas toen ik in het najaar van 2021 met hartkloppingen in een overleg zat, begreep ik dat het echt niet goed met mij ging.

Via via ben ik bij BoFit terecht gekomen. Daar ben ik nog steeds heel blij om, want ik heb enorm veel gehad aan het Curatief Burn-outprogramma. Doordat de sessies tijdens een wandeling in de natuur plaatsvonden, voelde ik me vrij snel op mijn gemak. Ook met BoFit-coach Monique was er meteen een goede klik en een vertrouwd gevoel.

Samen met mijn coach heb ik gereflecteerd op mijn eigen gedrag, communicatiestijl en copingmechanismen. Een uitgangspunt is dat je anderen/de organisatie niet kan veranderen, maar wel de waarop je hier zelf mee omgaat.

reactie burn-outherstel klant

Door inzichten in mijn valkuilen en sterke punten is het gelukt om oude patronen los te laten. En nieuwe effectieve copingmechanismen aan te leren. Technieken zoals een dagelijks piekerkwartier en korte ademhalingsoefeningen hebben hier zeker bij geholpen.

Daarnaast heb ik geleerd om nog duidelijker grenzen te stellen en deze te communiceren. Ook hebben we gewerkt aan het creëren van een gezonde dagstructuur (voldoende pauzes, tijd nemen om te eten en even naar buiten gaan).

De flexibiliteit van mijn coach vond ik heel prettig. Als een bepaalde methode niet bij mij paste, dan was dat geen probleem. Dan zocht zij naar een beter passende techniek. Ook was het heel geruststellend om tijdens het re-integratietraject nog regelmatig sessies te hebben. Zo konden we praten over werksituaties die ik stressvol of spannend vond. Op deze manier is ook het re-integreren goed verlopen.

Al met al ben ik veel sterker uit een hele vervelende periode gekomen. Ik heb structurele veranderingen kunnen maken voor mijzelf en in mijn gedrag. En merk dat ik op een heel andere manier met werkstress en spanning om ga.

Ik kan dan ook iedereen het BoFit-programma en coach van harte aanraden!

Kamp jij ook met een (dreigende) burn-out of stressklachten?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Alexander | vastgelopen

In de afgelopen jaren heb ik veel last ervaren van allerlei gebeurtenissen in mijn leven, zowel zakelijk als privé. De gebeurtenissen hadden een enorme impact op mijn dagelijkse leven. Ze werden onderdeel van mijzelf en zijn mij enorm gaan beperken. “Ik kon de last...

Burn-outverhaal van Patricia | van kleine klachten naar burn-out

Mijn burn-out kwam niet echt als een verrassing, al een tijd wilde ik het niet toegeven. Eerst kwamen kleine klachten, zoals vermoeidheid, spierpijn, krachtverlies en ik voelde mij steeds minder mijzelf. Ik kon weinig prikkels hebben. Vorig jaar mei stortte ik...

Burn-outverhaal van Milou | uit mijn hoofd

Het is nu inmiddels een jaar geleden dat ik officieel burn-out werd verklaard. Wat het inhield, geen idee. Het enige wat ik op dat moment wist was dat ik vreselijk moe was. Niks kwam mijn hersenpan meer binnen en ik wilde niemand om mij heen hebben. Ik voelde mij...

Burn-outverhaal van Sharon | ingestort

Al een jaar geleden kwam ik zoekend op internet de site van BoFit tegen. Ik had toen het vermoeden dat ik tegen een burn-out aanliep en zocht bevestiging dat het allemaal nog wel meeviel met mij. Ik ben ondernemer en werd op dat moment begeleid door een psychologe...