Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outervaring van Loes | werkdruk en hartkloppingen

door | dec 22, 2022 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Een groot deel van 2020 heb ik gewerkt aan een stressvol project. Ik maakte te veel uren, werkte door in de avonden en weekenden, en sloeg maaltijden over.

Na de afronding van dit project ben ik ‘gewoon’ weer doorgegaan. Me niet goed beseffend dat ik mijn grenzen bleef overschrijden. Mijn hoofd was onrustig en ik piekerde constant. Ontspannen lukte niet meer. Ik had steeds hoofdpijn en buikpijn en sliep slecht. Pas toen ik in het najaar van 2021 met hartkloppingen in een overleg zat, begreep ik dat het echt niet goed met mij ging.

Via via ben ik bij BoFit terecht gekomen. Daar ben ik nog steeds heel blij om, want ik heb enorm veel gehad aan het Curatief Burn-outprogramma. Doordat de sessies tijdens een wandeling in de natuur plaatsvonden, voelde ik me vrij snel op mijn gemak. Ook met BoFit-coach Monique was er meteen een goede klik en een vertrouwd gevoel.

Samen met mijn coach heb ik gereflecteerd op mijn eigen gedrag, communicatiestijl en copingmechanismen. Een uitgangspunt is dat je anderen/de organisatie niet kan veranderen, maar wel de waarop je hier zelf mee omgaat.

reactie burn-outherstel klant

Door inzichten in mijn valkuilen en sterke punten is het gelukt om oude patronen los te laten. En nieuwe effectieve copingmechanismen aan te leren. Technieken zoals een dagelijks piekerkwartier en korte ademhalingsoefeningen hebben hier zeker bij geholpen.

Daarnaast heb ik geleerd om nog duidelijker grenzen te stellen en deze te communiceren. Ook hebben we gewerkt aan het creëren van een gezonde dagstructuur (voldoende pauzes, tijd nemen om te eten en even naar buiten gaan).

De flexibiliteit van mijn coach vond ik heel prettig. Als een bepaalde methode niet bij mij paste, dan was dat geen probleem. Dan zocht zij naar een beter passende techniek. Ook was het heel geruststellend om tijdens het re-integratietraject nog regelmatig sessies te hebben. Zo konden we praten over werksituaties die ik stressvol of spannend vond. Op deze manier is ook het re-integreren goed verlopen.

Al met al ben ik veel sterker uit een hele vervelende periode gekomen. Ik heb structurele veranderingen kunnen maken voor mijzelf en in mijn gedrag. En merk dat ik op een heel andere manier met werkstress en spanning om ga.

Ik kan dan ook iedereen het BoFit-programma en coach van harte aanraden!

Kamp jij ook met een (dreigende) burn-out of stressklachten?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Joost | hyperventilatie en hoge hartslag

17 december 2015. Ik weet het nog precies. Half zeven, ik zat aan tafel mijn boterham op te eten maar dat lukte niet. Ik was te moe om te eten. Mijn hoofd liep over van gedachten en toen… ging het licht uit. Met heel veel tegenzin heb ik mijn werkgever gebeld en me...

Burn-outverhaal van Peter | overspannen

Toen ik vorig jaar als gevolg van overspannenheid thuis kwam te zitten, werd ik door de arboarts doorverwezen naar een psychotherapeut. Ik heb hier drie gesprekken gevoerd. U kent dat wel: in een mooie kamer, in een mooi pand. Niks mis mee. En een kundige...

Burn-outervaring van Luuk | gevoelig voor stress

Voor zover ik me kan herinneren ben ik altijd gevoelig geweest voor stress. In de zestien jaar dat ik werk, heb ik in elke functie wel periodes gehad dat het druk was en dat ik die druk ook fysiek ging ervaren. Met name het slapen ging dan wat minder. Afgelopen...

Burn-outverhaal van Marianne | kanker

Eind 2009 ben ik geopereerd aan uitzaaiingen van een melanoom in de regionale lymfklieren in mijn rechterbovenbeen, lies en onderbuik. Hierbij zijn er twintig lymfeklieren verwijderd (alle regionale lymfeklieren), is er een spier omgelegd en zijn er wat zenuwen...