06 2095 6938 info@bofit.nl

Hoe lang zit je thuis met een burn-out?

door | dec 12, 2019 | BoFit Burn-out Blog | 0 Reacties

Als je net burn-out bent geraakt, ben je natuurlijk gemotiveerd om snel weer aan de slag te gaan. Alleen, je lichaam reageert hierop heel anders en lijkt een geheel eigen wil te hebben. Daarom wil je mogelijk weten hoe lang je herstel duurt. Een eenduidig antwoord is hier niet op te geven. Maar in dit blog geven we je wel meer helderheid hierover.

 

Officiële definitie burn-out

Hoe lang zit je thuis met een burn-out? Dat is de prangende vraag die iedereen met een burn-out wil weten. Het officiële antwoord van ArboNed luidt: 242 dagen (ongeveer 8 maanden). Maar omdat een burn-out een verzamelnaam is voor verschillende symptomen, is niet iedere burn-out hetzelfde. Dat heeft met een aantal (oor)zaken te maken. Lees je mee?

 

7 redenen die bepalen hoe lang jij thuis zit met een burn-out

#1 Ernst burn-outklachten

Het herstel van je burn-out heeft uiteraard te maken met hoe ernstig je klachten zijn. Iemand die hevige paniek- en angstklachten heeft, heeft wellicht meer tijd nodig om te herstellen dan iemand die ‘alleen’ vermoeidheidsklachten heeft.

 

#2 Duur burn-outklachten

Hoe lang loop jij al met deze klachten rond? Is dat een paar maanden? Of een paar jaar? Hoe langer je met je klachten rondloopt, hoe groter de kans is dat je herstel langer duurt.

 

#3 Burn-out en je karakter

Ook je karakter speelt mee bij je herstel. Ben jij iemand die hardnekkig en koppig is? Of het moeilijk vindt om te veranderen? Of juist té hard van stapel loopt? Dat kan het herstel van je burn-out vertragen.

 

#4 Burn-out en je genen

Ook de genen van je (voor)ouders spelen mee. Zijn jouw ouders gevoelig voor stress? Of voor depressie of sombere gevoelens? Het kan zijn dat je deze aanleg hebt geërfd en hierdoor sneller in een burn-out bent geraakt.

 

nadenken over burn-out

#5 Burn-out en je opvoeding

Wanneer je van huis uit hebt meegekregen dat je altijd voor anderen moet klaar staan, dan kan het lastig zijn om jezelf centraal te zetten. Of om ‘nee’ te zeggen. En kon of mocht je je thuis niet uiten? Dan vind je het nu waarschijnlijk ook lastig om met je gevoelens om te gaan. Dit zijn allemaal factoren die een burn-out kunnen veroorzaken.

 

#6 Hulp uit je omgeving

Heb jij een netwerk waarop je kunt terugvallen? Ondersteunt jouw omgeving je bij je burn-out? Kun je in je dagelijks leven terugvallen op mensen die voor je klaarstaan? Dat is zeker behulpzaam bij je herstel. Het gevoel alles alleen te moeten doen, geeft meer druk en spanning. En dat werkt je burn-outherstel alleen maar tegen.

 

#7 Professionele hulp bij burn-out

Zelf wat aanrommelen vertraagt je herstelproces enorm. Of zorgt ervoor dat je burn-out iedere keer terugkomt. Je bent namelijk burn-out geraakt omdat je je niet bewust was van verstorende gedragspatronen. Professionele begeleiding helpt je om deze patronen bewust te maken en hier iets aan te veranderen. Zo herstel je op de juiste manier en blijf je voorgoed uit je burn-out.

Weet jij al of je burn-out bent? Dowload ons gratis e-book en kom er meteen achter!

Hoe weet je of je burn-out bent? Lees er alles over en ontdek het zelf

 

Burn-outherstel in fases

Je hebt net gelezen dat de ene burn-out de andere niet is en dat veel factoren hierbij meespelen. En nu komt de paradox. Toch herstellen de meeste mensen onder professionele begeleiding binnen een bepaald tijdsbestek. Hoe kan dat? Omdat herstel in fases gaat. En als je die fases op de juiste manier volgt, dan versnelt dat de duur van je herstel. Bij BoFit herstellen de meeste mensen binnen zes maanden. Dit betekent dat je klachten (grotendeels) zijn verdwenen en je langzaam weer aan het werk kunt. Je kent jezelf dan inmiddels goed, weet waar je grenzen liggen, wat je valkuilen zijn en hoe je met stress moet omgaan.

 

Ben jij burn-out?

Wil je op de juiste manier herstellen zodat je burn-out niet meer terugkomt? Bespreek jouw persoonlijke situatie, vraag de brochure met de tarieven aan en maak binnen een week kennis met een BoFit-coach bij jou in de buurt.

Neem nu contact op met BoFit

 

 

Vragen? Direct Contact? Brochure aanvragen? Bel 0800 – 533 04 55 (gratis).

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m zaterdag. Wil je liever gebeld of gemaild worden? Klik dan op de knop hieronder.

Wil je direct persoonlijk contact? Bel 06 - 2095 6938 voor direct contact met Bo Bogaard, eerste aanspreekpunt van BoFit.

Krijg je zijn voicemail? Spreek je telefoonnummer in, je wordt binnen 24 uur teruggebeld. Ook in het weekend.