Meer dan

herstel alleen

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer dan

herstel alleen

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outklachten oplossen: hoe doe je dat?

door | apr 8, 2021 | BoFit Burn-out Blog | 0 Reacties

Heb jij last van hevige stressklachten ofwel burn-outklachten? Je bent niet de enige. Ongeveer 1,3 miljoen Nederlandse werknemers loopt met burn-outklachten rond. Hoe los je je burn-outklachten op?

 

Dit zijn de onderwerpen die we in dit blog bespreken:

 

Wat zijn burn-outklachten?

Last hebben van burn-outklachten is niet hetzelfde als een burn-out hebben. Het verschil zit ‘m hierin. Als je klachten voortkomen uit ongezonde stress en het aannemelijk is dat als er niets veranderd je burn-out raakt, dan spreek je van burn-outklachten. Je gaat dus (zeer) waarschijnlijk richting een burn-out als je niets aan je klachten doet. Aan welke klachten moet je dan denken? We geven je hier een aantal burn-outklachten op een rijtje:

Lees hier meer burn-outsymtomen.

 

Wil je meer weten over het verschil tussen een burn-out en burn-outklachten? Lees dan: Wat is het verschil tussen burn-out en burn-outklachten?

 

Burn-out Ebook cover

Wil jij weten of je burn-out bent? Download de complete burn-outgids:

Hoe weet je of je burn-out bent? Lees er alles over en ontdek het zelf

 

Burn-outklachten oplossen

Natuurlijk wil je graag dat je klachten snel overgaan. En het liefst dat ze ook niet meer terugkomen. Dit bekent vaak dat je dingen in je leven voorgoed moet veranderen wil je dat ze weg blijven. Even een paar weken het anders doen heeft vaak een tijdelijk resultaat. Je pakt hiermee namelijk de symptomen aan en niet de onderliggende oorzaken. Wij geven je hieronder een paar tips waarmee je zelf aan de slag kunt.

  • Neem rust als je dat nodig hebt, ook als dit betekent dat je een paar dagen vrij moet nemen of je ziek moet melden;
  • Zorg dat je regelmatig aandacht besteedt aan ontspanning. Plan het in als je merkt dat je er iedere keer niet aan toekomt.
  • Beweeg regelmatig en zorg dat je je fysiek filt voelt.
  • Zet jezelf centraal en zeg vaker ‘nee’.
  • Bekijk eens kritisch of je overtuigingen wel kloppen en jou helpen om je goed te voelen.
  • Kies ervoor om de dingen te doen die je energie geven en te laten wat je energie kost.

 

Burn-outklachten oplossen

Burn-outklachten: verandering is best moeilijk

Zo maar iets veranderen wat je al je hele leven doet of gewend bent, is best een uitdaging. Je hoeft jezelf daarom niets te verwijten als dit niet lukt. Mogelijk weet je zelf ook: het is altijd makkelijker om aan te wijzen wat er bij een ander fout gaat, dan bij jezelf. Je hebt afstand nodig om het overzicht te hebben, en dat lukt lastig als je midden in een crisissituatie zit of een moelijke fase. Daarnaast, je bent geen hulpverlener of psycholoog (en als je dat wel bent, is jezelf begeleiden net zo moeilijk) dus je hebt ook niet de psychische kennis die je nodig hebt om gedragspatronen te kunnen veranderen en blinde vlekken te zien.

 

Burn-outklachten: hoe kom je er uit als niets werkt?

Als je dus niet weet hoe je je klachten moet oplossen, er niets verandert of je in rondjes blijft draaien, dan is het slim om een professional in te schakelen. En dat hoeft echt niet per se bij BoFit te zijn. Wij raden altijd aan om iets te vinden wat bij je past. Net zo goed als wij graag klanten begeleiden die gemotiveerd zijn en onze methode zien zitten. Want alleen dan krijg je het beste resultaat en zullen je klachten sterk verminderen en zelfs helemaal verdwijnen.

 

Heb je nog vragen?

Je kunt ons altijd even bellen op (06) 2095 69 38 en (0800) 5433 04 55 of mailen. We berichten je binnen 24 uur terug.

 

 

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

foto bo bogaard

Het kan altijd beter!?

Zondag 1 juni jl. was het weer zover, de jaarlijkse Run for KiKa. Ik loop de KiKarun elk jaar en altijd samen met een klant van BoFit. Het is zo mooi om te zien dat er na de loop altijd een glimlach is en een voldaan gevoel. Ik heb het gedaan, ik kan...

foto bo bogaard

Het is gelukt!

Al 16 jaar sta ik elke dag telefonisch mensen te woord die willen weten of BoFit hen kan helpen. Ik besteed altijd uitgebreid aandacht aan hun persoonlijke verhaal en situatie. De eerste stap is om echt contact te maken, zodat de ander met voelbaar...

burn-out, rouw en verlies

Hoe rouw en verlies invloed hebben op je burn-out (1)

In eerste instantie denk je bij verlies misschien aan het overlijden van een dierbare. Toch kan verlies zich op vele manieren uiten. Ook in de verschillende fases van een burn-out kun je verlies tegenkomen. Hoe dat precies zit vertellen we je in deze driedelige...

man loopt depressief over treinrails

3 significante verschillen tussen burn-out en depressie

Een depressie wordt op een andere manier aangepakt en behandeld dan een burn-out. Daarom is het belangrijk te weten of je met een depressie of burn-out kampt. Hierdoor vind je de begeleiding die het beste past bij je situatie en is de kans op herstel groter. BoFit...