Burn-Out of Stress?

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Burn-Out of Stress?

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Goed slapen is belangrijk voor geestelijke gezondheid

door | nov 3, 2015 | Burn-out nieuws

Maar liefst veertig procent van de Nederlanders heeft slaapproblemen, een vierde deel daarvan heeft een echte slaapstoornis. Slaapproblemen kunnen tot psychische klachten leiden, zoals depressies. Gezondheidszorgpsycholoog Isabel van Schie is gespecialiseerd in de behandeling van slaapstoornissen. Zij legt uit waarom goed slapen belangrijk is voor onze geestelijke gezondheid.

Tijdens onze slaap verwerken we de dag. Een goede nacht bestaat uit voldoende diepe slaap, waarin vooral ons lichaam herstelt, en voldoende REM-slaap, de slaapfase waarin we dromen. Tijdens de REM-fase herstelt vooral ons brein. Onze ervaringen krijgen een plek en informatie in ons kortetermijngeheugen wordt opgeslagen in ons langetermijngeheugen.

Klachten door slechte nachtrust

Klachten zoals vergeetachtigheid, het overzicht verliezen en snel geïrriteerd raken hangen vaak samen met een slechte nachtrust. Tien procent van de Nederlanders heeft een slaapstoornis. Je spreekt van een slaapstoornis als iemand langer dan drie maanden, minimaal drie nachten per week, last heeft van slaapproblemen.

Zo slaap je beter

Wilt u beter slapen? Bouw de dag dan af met een wandeling, een warme douche of lees een boek. Hierdoor slaap je beter in en door en slaap je ook rustiger. Heeb je last van slaapproblemen, kijk dan niet voor het slapengaan op een tablet of smartphone. Het blauwe licht maakt je brein alerter en dat helpt niet mee om lekker in te slapen.

 

 

Bron:

ONVZ Lijf & Leden | zomer 2015

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out nieuws:

Controleverlies leidt tot werkstress

Veel werkgevers gingen vorige week - tijdens de Week van de Werkstress - in gesprek met hun medewerkers over werkstress en de aanpak daarvan. Een belangrijk gespreksonderwerp, omdat werkstress jaarlijks tot 7,5 miljoen verzuimdagen leidt en Nederland 1,8 miljard...

Min. SZW: preventie uitval door stress

Deze maand (april) start het ministerie SZW de uitvoering van de aanpak van psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Preventie van uitval door stress, overspannenheid en burn-out levert een belangrijke bijdrage aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers. De uitvoering...

Werkdruk ligt niet alleen aan werk

Er is sprake van hoge werkdruk als de hoeveelheid werk en de tijd waarbinnen dat werk af moet zijn, de belastbaarheid van een werknemer te boven gaat. Te veel werkdruk kan leiden tot problemen met hart en bloedvaten en tot diverse psychische klachten, zoals een...