Meer dan

herstel alleen

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer dan

herstel alleen

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe je negatieve ervaringen ombuigt

door | sep 18, 2017 | BoFit Burn-out Blog | 0 Reacties

Huiswerk was voor mij vroeger bijzaak. Ik vond leren een pure noodzaak. Ik had veel meer lol in keten. Ik had een hekel aan leraren die geen orde konden houden, vond dat ze hun vak niet verstonden. En ik deed graag mee om ze uit hun lijden te verlossen. Ik had veel meer respect voor de strenge leraar. De beste lessen waren namelijk van leraren die mooi konden vertellen en duidelijk waren.

foto van bo bogaardIn mijn puberteit was ik lastig voor mijn ouders. Ik heb geëxperimenteerd met alles wat God verboden heeft. En dat was veel. De seksuele revolutie was aangebroken en mijn gelovige, katholieke ouders hadden daar best veel moeite mee. Alle normen en waarden waarin ze geloofden vielen om. Voor mij was het een supertijd. Ondanks nare ervaringen, waarbij ik angstklachten heb opgelopen, heb ik deze klachten goed kunnen ombuigen. Zo heb ik mijn gedrag en handelen kunnen bijsturen en ontwikkelen. Na een backpackreis van zeven maanden kwam ik weer bij zinnen. Ik begon eindelijk te beseffen dat het zo niet door kon gaan. Ik was 26 jaar en ik moest iets met mijn leven.

Mijn grote leerschool is de verslavingszorg geweest. Ik zag de gevoelige, kwetsbare, agressieve en creatieve kant van de mens. Ik keek elke dag in een spiegel en moest hiermee zien om te gaan. Achttien jaar lang werd ik geconfronteerd met mensen die zich volstopten met giftige stoffen en als zombies door het leven gingen. Deze gevoelige mensen die zich graag vrij wilde voelen konden alleen nog maar vluchten. Ze beseften niet dat ze gevangen zaten in scoren en gebruiken, en zo op een afgrond afstevenden. Het was triest om te zien maar wellicht heeft dit zinloos bestaan mijn ogen geopend. Mijn kwaliteit in het omgaan van mensen, mijn angsten voor de onberekenbare acties, de muzikale en creatieve kanten van deze verslaafden hebben me laten zien hoeveel ik van mensen hou. En daar moest ik uiteindelijk wat mee.

Ik heb altijd gesport en mijn lijf op een positieve manier onderhouden. Natuurlijk heb ik ook mijn lijf vergiftigd maar niet zozeer dat ik verslaafd werd. Bewegen werd een onderdeel van de BoFit-methode die nu al 18 jaar succesvol is. Een methode waarbij gevoel en verstand goed worden afgestemd zodat je lijf weer energie krijgt. Dit levert fysieke gesteldheid, emotionele stabiliteit en mentale weerbaarheid op. En hierdoor komen weer kansen en mogelijkheden op je pad. Deze methode had ik nooit kunnen ontwikkelen zonder mijn eigen (negatieve) ervaringen en de ervaringen met verslaafden.

Elke keer vind ik het zo mooi dat bij de eerste ontmoeting mensen hun verhaal met me delen. Er komt steeds meer vertrouwen in het ontwikkelingsproces waarbij ik de trainer, begeleider en coach mag zijn. Wauw, dat is pas verslavend! En dat verveelt nooit.

Bo Bogaard,
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Ps: Dit is de laatste blog van Bo Bogaard. Binnenkort komt er een blog in nieuwe stijl.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

jonge werknemers met stress

4 tips voor jonge werknemers met stress

Je stapt het bedrijfsleven in en ineens moet je leveren. Dat valt voor veel jonge werknemers niet mee. Onder werknemers onder 25 jaar is stress de belangrijkste oorzaak van verzuim. Vier tips voor starters op de arbeidsmarkt om de spanning en stress op hun eerste...

vrouw tijdens een depressie

Hoe ga je om met depressieve stemmingen?

Moe? Lusteloos? Nergens zin in? Het kunnen tekenen van een burn-out zijn maar misschien heb je ook last van depressieve stemmingen. Burn-out en depressie hebben namelijk raakvlakken en komen geregeld samen voor. Hoe ga je naast je burn-out met je depressieve...