Meer dan

herstel alleen

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer dan

herstel alleen

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe je negatieve ervaringen ombuigt

door | sep 18, 2017 | BoFit Burn-out Blog | 0 Reacties

Huiswerk was voor mij vroeger bijzaak. Ik vond leren een pure noodzaak. Ik had veel meer lol in keten. Ik had een hekel aan leraren die geen orde konden houden, vond dat ze hun vak niet verstonden. En ik deed graag mee om ze uit hun lijden te verlossen. Ik had veel meer respect voor de strenge leraar. De beste lessen waren namelijk van leraren die mooi konden vertellen en duidelijk waren.

foto van bo bogaardIn mijn puberteit was ik lastig voor mijn ouders. Ik heb geëxperimenteerd met alles wat God verboden heeft. En dat was veel. De seksuele revolutie was aangebroken en mijn gelovige, katholieke ouders hadden daar best veel moeite mee. Alle normen en waarden waarin ze geloofden vielen om. Voor mij was het een supertijd. Ondanks nare ervaringen, waarbij ik angstklachten heb opgelopen, heb ik deze klachten goed kunnen ombuigen. Zo heb ik mijn gedrag en handelen kunnen bijsturen en ontwikkelen. Na een backpackreis van zeven maanden kwam ik weer bij zinnen. Ik begon eindelijk te beseffen dat het zo niet door kon gaan. Ik was 26 jaar en ik moest iets met mijn leven.

Mijn grote leerschool is de verslavingszorg geweest. Ik zag de gevoelige, kwetsbare, agressieve en creatieve kant van de mens. Ik keek elke dag in een spiegel en moest hiermee zien om te gaan. Achttien jaar lang werd ik geconfronteerd met mensen die zich volstopten met giftige stoffen en als zombies door het leven gingen. Deze gevoelige mensen die zich graag vrij wilde voelen konden alleen nog maar vluchten. Ze beseften niet dat ze gevangen zaten in scoren en gebruiken, en zo op een afgrond afstevenden. Het was triest om te zien maar wellicht heeft dit zinloos bestaan mijn ogen geopend. Mijn kwaliteit in het omgaan van mensen, mijn angsten voor de onberekenbare acties, de muzikale en creatieve kanten van deze verslaafden hebben me laten zien hoeveel ik van mensen hou. En daar moest ik uiteindelijk wat mee.

Ik heb altijd gesport en mijn lijf op een positieve manier onderhouden. Natuurlijk heb ik ook mijn lijf vergiftigd maar niet zozeer dat ik verslaafd werd. Bewegen werd een onderdeel van de BoFit-methode die nu al 18 jaar succesvol is. Een methode waarbij gevoel en verstand goed worden afgestemd zodat je lijf weer energie krijgt. Dit levert fysieke gesteldheid, emotionele stabiliteit en mentale weerbaarheid op. En hierdoor komen weer kansen en mogelijkheden op je pad. Deze methode had ik nooit kunnen ontwikkelen zonder mijn eigen (negatieve) ervaringen en de ervaringen met verslaafden.

Elke keer vind ik het zo mooi dat bij de eerste ontmoeting mensen hun verhaal met me delen. Er komt steeds meer vertrouwen in het ontwikkelingsproces waarbij ik de trainer, begeleider en coach mag zijn. Wauw, dat is pas verslavend! En dat verveelt nooit.

Bo Bogaard,
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Ps: Dit is de laatste blog van Bo Bogaard. Binnenkort komt er een blog in nieuwe stijl.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

3 effectieve stappen om van je faalangst af te komen

Angst, waaronder faalangst, en burn-out liggen dicht bij elkaar. Letterlijk, want dezelfde systemen in de hersenen zijn hierbij betrokken. En omdat je draagkracht bij burn-out lager is, kun je sneller angstig zijn. Het is daarom heel logisch dat faalangst bij...

foto bo bogaard

Burn-out, een gezond signaal

Dagelijks spreek ik mensen met een burn-out die zich bij BoFit aanmelden voor hulp. Ik neem dan uitvoerig de tijd om hun situatie aandacht te geven en de kern bloot te leggen. Er is altijd een rode draad te vinden in hun stressbeleving, het voelen van...

burn-out en hechtingsstijl

Dit is de invloed van je hechtingsstijl op burn-out

Een onveilige hechtingsstijl heeft niet alleen invloed op je relaties, maar op alle gebieden van je leven. Daarom kan het ook een behoorlijke impact geven op je burn-out en het herstel hiervan. Hoe zit dat precies? Veilige hechtingsstijl Je hechtingstijl is de...

man loopt depressief over treinrails

3 significante verschillen tussen burn-out en depressie

Een depressie wordt op een andere manier aangepakt en behandeld dan een burn-out. Daarom is het belangrijk te weten of je met een depressie of burn-out kampt. Hierdoor vind je de begeleiding die het beste past bij je situatie en is de kans op herstel groter. BoFit...