Meer dan

herstel alleen

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer dan

herstel alleen

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe is verzuimbegeleiding en preventie georganiseerd?

door | dec 28, 2015 | Burn-out nieuws

Op welke manier organiseren bedrijven en instellingen hun verzuimbegeleiding? En wat doen zij intern aan bijvoorbeeld stresspreventie en andere verzuimpreventie om uitval van werknemers te voorkomen? In haar recente onderzoek naar verzuim en inzetbaarheid stelde Arbo Unie onder andere deze twee vragen aan ruim 168 Human Resource Managers.

Van de ondervraagde HR-managers geeft 91 procent aan dat verzuimbegeleiding als volgt wordt georganiseerd binnen hun organisatie: bij verzuim worden met betreffende werknemers afspraken gemaakt over werkzaamheden die ze tijdens hun verzuim nog wél kunnen verrichten. Slechts 9 procent geeft werknemers hierin een proactieve rol: medewerkers geven zelf aan welke werkzaamheden ze nog kunnen oppakken. Bij 68 procent van de organisaties geldt die proactieve rol in beperkte mate, en bij 22 procent speelt de medewerker zelf geen enkele rol.

Opsporen van de eerste signalen van uitval

Ruim een kwart van de organisaties gebruikt een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) of een scan op duurzame inzetbaarheid om de eerste signalen van uitval op te sporen. Een kwart gebruikt geen PMO of scan, terwijl de andere helft van de ondervraagden aangeeft dat een PMO of scan in beperkte mate bijdragen aan het opsporen van de eerste uitvalsignalen. Dit oordeel kan te maken hebben met het gebrek aan opvolging van de resultaten van een dergelijk onderzoek of scan.

Inzetten van preventieve middelen

Welke middelen zetten organisaties actief in om verzuim te voorkomen? Een kwart van de organisaties verricht onderzoek naar de gezondheid en inzetbaarheid van medewerkers. Door 14 procent van de ondervraagde organisaties worden vitaliteitsprogramma’s ingezet als preventief middel tegen verzuim, en 13 procent biedt trainingen gericht op preventie. Deze uitkomsten tonen aan dat op het gebied van preventie nog een wereld te winnen is.

Stresspreventie begint met stress leren herkennen

Anja Gielen, Strategisch Arbeids- en Organisatie Adviseur bij Arbo Unie, onderstreept het belang van inzetten op preventie. “Medewerkers herkennen de signalen van bijvoorbeeld werkstress vaak niet of niet op tijd. Maar met een goede training kun je de mentale veerkracht van teams verhogen en mensen leren om op een andere manier met die stress om te gaan. Je ziet dat mensen na het volgen van zulke programma’s aantoonbaar beter omgaan met stress.”

 

 

Bron:

HRpraktijk.nl | 21 december 2015

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out nieuws:

Gezond druk of kans op burn-out? (2)

Herken de subtiele verschillen tussen gezond hard werken en de workaholic die op weg is naar een burn-out. Belangrijke signalen van werkverslaving zijn: altijd bevestiging bij anderen zoeken en niet de juiste prioriteiten stellen. Ilona van Beek van de Universiteit...

Uitslag grootschalig onderzoek TNO naar burn-out

  Sinds 2014 stijgt in Nederland het burn-outverzuim. In opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft onderzoeksbureau TNO daarom onderzoek gedaan naar de achtergrond, oorzaken, gevolgen en risicogroepen van en bij burn-out. Hiervoor...

Burn-out nog steeds onderschat

Ongeveer 1 miljoen Nederlanders gaat richting een burn-out. En dat aantal daalt helaas niet. Hoe kan het dat beroepsziekte nummer één nog steeds onderschat wordt? Arbodienst ArboNed luidde al begin november 2016 de noodklok. “We zien het aantal werknemers dat...

Vakantie vergroot onze psychologische veerkracht

We vinden vakantie belangrijk en broodnodig om ons gelukkig te voelen, gezond te blijven en productief te zijn op het werk. Maar wat doet vakantie nu precies met ons? Gezondheids-, arbeids- en organisatiepsycholoog Jessica de Bloom onderzocht de effecten van...