Burn-out ervaring van Astrid | machteloos en waardeloos

door | aug 28, 2023 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

In oktober 2022 viel ik uit op mijn werk met burn-outklachten. Na een drukke periode op het werk kreeg ik last van paniekaanvallen. Mijn energie ging namelijk op aan het managen van mijn uit de hand gelopen takenpakket. Dit in plaats van het doen van de taken waar ik energie van kreeg. Dat uitte zich in gevoelens van machte- en waardeloosheid, huilbuien en depressieve gevoelens. 

Omdat ik aan alles voelde dat ik de klus zelf niet kon klaren, speurde ik het internet af op zoek naar begeleiding bij dit proces. Al snel kwam ik bij BoFit uit. Het sprak me aan dat de sessies buiten plaatsvonden. Onder het mom van ‘als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg’ vond ik de lichaamsgerichte methode interessant. Super spannend, maar daarmee voelde het ook als de juiste richting.

reactie klant burn-out traject

Ik heb het traject als heel prettig ervaren. Het feit dat ik BoFit-coach Kalyani in de eerst weken regelmatig zag en zo wat houvast kreeg op de situatie, vond ik heel fijn. Hoewel ik het ook soms een beetje ongemakkelijk vond om in de buitenlucht oefeningen te doen terwijl mensen passeerden, hebben ze me wel erg goed geholpen!

Ik heb inzicht gekregen in mijn ‘copingmechanismen’ en geleerd hoe ik mijn gevoel er meer kan laten zijn. Ik word niet meer zo overvallen door emoties of situaties. En ik heb het vertrouwen gekregen dat ik met (stressvolle) situaties kan omgaan en mijn eigen grenzen kan bewaken.

Kalyani is in mijn ogen een open persoon die anderen niet zomaar iets oplegt. Ze laat je juist zelf de touwtjes in handen hebben. Zo kon ik mijn eigen tempo bepalen en bleven de inzichten beter hangen. Het is dat ik het voorlopig zelf kan, maar anders zou ik zeggen: “ik zou het zo weer doen”!

Wil jij ook herstellen van stressklachten en burn-out?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan.

Ja, ik wil meer informatie!

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outervaring van Sascha | mijzelf verliezen

Nu zit ik hier, weer terug op de werkvloer. Wat een mijlpaal, eentje waarvan ik dacht deze niet te bereiken. De fut was eruit, de energie was op. Het plezier waarmee ik jaren voor de klas had gestaan, was weg. Ik begon mezelf te verliezen, had het idee dat ik mijn...

Burn-out ervaring van Jan | voor iedereen zorgen

Begin maart 2018 kwam ineens dat moment in mijn kantoortje op het werk: ik kan zo niet verder. Mijn taak als teamleider lukt me niet meer, er gaat veel fout en ik heb al een enorme dosis overuren staan. Dus heb ik mijn leidinggevende gebeld en met overslaande stem...

Burn-outverhaal van Rebecca | nachtmerries en paniek

Ik zat al een tijd niet lekker in mijn vel, alleen ik had het niet in de gaten. Als moeder van drie opgroeiende kinderen en een drukke baan leefde ik vooral op de automatische piloot. In 2017 werd een familielid ernstig ziek en begin 2018 overleed een familielid....

Burn-outverhaal van Edwin | in een zwart gat

Ik was net dat speelgoedkonijntje uit de reclame van Duracell-batterijen; ik bleef maar doorgaan en doorgaan. Tegen beter weten in eigenlijk, want diep van binnen besefte ik dat ik zwaar in het rood liep en ik mijn energie niveau niet meer kon aanvullen. Ook niet...