Toolkit om werkstress aan te pakken

door | sep 14, 2015 | Burn-out nieuws

Wil je iets doen aan de werkstress binnen uw eigen organisatie? Doe dan mee met de Week van de Werkstress van 16 t/m 19 november a.s. Op de speciale campagnewebsite van het ministerie van SZW vind je veel tips en hulpmiddelen om werkstress bespreekbaar te maken en de kennis en bewustwording binnen je eigen organisatie te vergroten.

Hieronder belichten we drie hulpmiddelen uit de toolkit. Het volledige overzicht hulpmiddelen om werkstress te bestrijden vind je op de site Duurzameinzetbaarheid.nl.

1. Gesprekskaarten Werkstress

Stress, een goed gesprek helpt. Met deze gesprekskaarten als gespreksleidraad zet je het thema werkstress op de agenda en leer je van elkaar. Door regelmatig met elkaar in gesprek te gaan doorbreekt je het taboe op werkstress, vergroot je de bewustwording en ontstaat het inzicht dat nodig is om eventuele problemen te voorkomen.

2. Business Cases Werkstress

Werkstress aanpakken loont, dat bewijzen deze zes Business Cases. Lees de voorbeelden van onder andere EY, Tony Chocolonely en Achmea.

3. Test: Check je werkstress

We kennen de druppel die de emmer laat overlopen. Druppels zijn symptomen van werkstress. Van hoeveel druppels hebben je medewerker last en waar komen ze vandaan? Doe de Check-je-werkstresstest en leer de druppels en hun oorzaken herkennen. Voorkom die druppels om de werksituatie te verbeteren.

 

 

 

Bron:

Duurzameinzetbaarheid.nl | 22 juni 2015

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out nieuws:

Bijna een kwart verzuim veroorzaakt door stress

Verzuim (langer dan 6 weken) door stressgerelateerde klachten steeg in 2023 met 11% ten opzichte van het jaar ervoor. Dit kwam onlangs uit een onderzoek van arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare (HCC). Met stressgerelateerde klachten zijn medewerkers gemiddeld...

Burn-out toch geen officiele ziekte

Burn-out staat eindelijk te boek als een erkende ziekte. Althans, dit was officieel bekend gemaakt door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op de jaarlijkse bijeenkomst in Genève. Helaas was dit een miscommunicatie. Burn-out? Is dat niet als je gecremeerd wordt?...

Stress steeg afgelopen maanden met 7 procent

Uit diverse onderzoeken van onder andere het TNO, CNV en 2DAYSMOOD komt naar voren dat medewerkers meer kans hebben op een burn-out dan voorheen. We ervaren meer werkdruk, minder werkplezier, hebben minder energie en er is meer (psychisch) verzuim. Uiteraard heeft...

Waarom duurt herstellen van burn-out zo lang? (2)

De herstelperiode van burn-out loopt uiteen van drie maanden tot meer dan een jaar. Van alle werkgerelateerde psychische klachten duurt herstellen van burn-out het langst. Hoe komt dat? Biologische (stress)mechanismen van ons lichaam spelen daarbij een belangrijke...