Burn-outverhaal van Sharon | ingestort

Al een jaar geleden kwam ik zoekend op internet de site van BoFit tegen. Ik had toen het vermoeden dat ik tegen een burn-out aanliep en zocht bevestiging dat het allemaal nog wel meeviel met mij. Ik ben ondernemer en werd op dat moment begeleid door een psychologe via mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering. Met wat preventieve tips van haar dacht ik de wereld ook wel aan te kunnen. Maar na een jaar met een enorme hoge werkdruk en zware mentale belasting stortte ik in.

 

“Ik was uitzonderlijk moe en emotioneel”

 

Ik had huilbuien en was boos. Na één week thuis zitten – wat mij natuurlijk niet verder hielp – besloot ik hulp te zoeken. Ik meldde mij aan bij BoFit en startte met de intakesessie met BoFit-coach Berry. De kennismaking beviel. De klik was wederzijds en we besloten er samen voor te gaan.

In de prachtige natuur van Schoorl heb ik ontzettend veel geleerd. Ik heb de signalen van mijn lichaam beter leren kennen om voortaan op tijd in te kunnen grijpen. Ik heb weer energie gekregen en voel mij fysiek veel krachtiger. Mijn emoties kregen een goede plek en ik begon weer leuke plannen en ideeën te krijgen. De zin om te ondernemen kwam terug, maar dan wel gedoseerd.

Berry’s coaching heeft mij mijn waardigheid en zelfvertrouwen teruggegeven. Hij heeft mij laten zien en voelen wat het verschil is tussen ‘moeten’ en ‘willen’. Ik kan nu veel beter tijd vrij maken voor ontspanning en mijn brein rust gunnen. Helaas zit ik met mijn onderneming nog steeds in een erg lastige situatie, maar dankzij Berry kan ik dit proces nu wel aan.

Ondanks de grote onzekerheid waarin ik mij nu bevind, ben ik niet bang voor de toekomst. Mijn coach ziet nog steeds een powervrouw in mij, maar wel een vrouw die veel sterker in het leven staat. Na een burn-out is dat heerlijk om te horen.

Ik gun iedereen die vastloopt een BoFit-traject. Je wordt er een nog mooier mens van.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Peter | niets lukt meer en tranen

En dan lukt er ineens niets meer, tranen over mijn wangen. Men stelt al snel de diagnose burn-out, maar wie kan me helpen? Ik weet dat aan tafel zitten en praten niets voor mij is. Al snel vind ik BoFit op internet en ik krijg daar meteen een goed gevoel bij....

Burn-outverhaal van Ytje | bergen werk

Ik weet nog wat ik dacht toen ik met BoFit begon: als ze mij vertellen hoe het traject gaat verlopen, dan tik ik het even af en dan is dit ook weer gedaan. De sessies voelden in het begin als extra werk, toegevoegd aan een berg die voor mij al niet meer te overzien...

Burn-out ervaring van Ingeborg | veel meegemaakt

De oorsprong van mijn burn-out ligt in mijn kindertijd. Mijn omgeving kon onvoldoende inspelen op mijn emotionele behoeften. Daarnaast was ik een zeer gevoelig kind. Dit in combinatie met gepest worden en een moeilijke gebeurtenis in mijn puberteit, heeft ervoor...

Burn-out ervaring van Iris | overspannenheidsklachten

In 2014 ben ik een aantal maanden uitgevallen door overspannenheid. Een vreselijke periode. Na een aantal bedrijfspsychologen en nog wat andere vormen van therapie ben ik er langzaamaan weer bovenop gekrabbeld.   "Dit BoFit-programma heeft ervoor gezorgd dat...