Meer dan

herstel alleen

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer dan

herstel alleen

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slaaptekort bij jongeren door telefoon en tablet

door | nov 3, 2016 | Burn-out nieuws | 0 Reacties

Alleen al de aanwezigheid van een telefoon of tablet in de slaapkamer kan slaapproblemen veroorzaken bij jongeren. Mogelijk worden zij onrustig door het anticiperen op berichten.

125.000 kinderen tussen de zes en negentien jaar werden onderzocht door het King’s College London en de Cardiff University. Conclusie: alleen al de aanwezigheid van telefoon en tablet en andere apparatuur die toegang tot (social) media verlenen, verhogen het slaaptekort met 79 procent. Hierdoor komt de slaapkwaliteit in het geding en de kans op een slaperig gevoel de volgende dag wordt aanzienlijk verhoogd.

Bericht sturen

Onderzoeksleider Ben Carter zegt hierover: “Wanneer op je telefoon kijken het eerste is wat je doet in de ochtend en het laatste wat je doet voordat je naar bed gaat, dan wijst dit op verslavingsgedrag.” Hoewel hij zijn theorie nog niet geheel kan onderbouwen, denkt Carter dat het gebruik van sociale media in de avond een persoon continu alert maakt. “Als je een bericht stuurt voordat je gaat slapen, ben je je nog steeds bewust van het feit dat je een bericht terug kunt krijgen.”

Genotsmiddelen

Te weinig slaap heeft een negatief effect op de gezondheid van jongeren. Denk aan het verminderen van schoolprestaties, toename of afname van het gewicht of meer verslavingsgevoeligheid. Jongeren die slechter slapen dan leeftijdsgenoten, gebruiken een jaar later meer alcohol en andere verslavende genotsmiddelen dan jongeren die goed slapen, blijkt uit een onderzoek aan de Radboud Universiteit in 2015 .

Bedtijden

Volgens de Britse onderzoekers zouden telefoon en tablet voor een goede nachtrust binnen de negentig minuten voor bedtijd niet meer gebruikt moeten worden. Ook vaste tijden om te slapen zijn aan te raden, evenals het voorkomen van te grote verschillen in bedtijden door de weeks en in het weekend.

Bronnen:
Nu.nl | 1 november 2016
Nu.nl | 16 februari 2015

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out nieuws:

Gezond bewegen (2): minder stress, meer energie

Regelmatig bewegen is goed voor je lichaam, geest en cognitie. Wereldwijd geldt als norm voor gezond bewegen: minimaal vijf dagen in de week minstens 30 minuten per dag matig intensief bewegen en ten minste 10 minuten aaneengesloten.   Mensen die voldoende...

Een beetje bewegen maakt gelukkiger

Dat mensen met burn-out, depressie en andere stressverschijnselen baat hebben bij beweging is al een tijdje bekend. Maar zijn gelukkige mensen ook gelukkiger als ze vaker bewegen? Uit een nieuw onderzoek van de Universiteit in Cambridge blijkt van wel. Zelfs een...

Vermoeidheid door thuiswerken, stress en corona enorm toegenomen

Nederland is moe, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Van het thuiswerken en de corona. De voorspelling is dat er straks een golf aan burn-outs aankomt.   De stress van het thuiswerken en de coronacrisis gaat ons niet in de koude kleren zitten. Een tijd geleden...

5 beroepen met de meeste werkdruk

Welke beroepen hebben last van de meeste werkdruk? Het is een vraag waarmee het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en TNO mee aan de slag gingen. Ze vroegen werknemers onder meer naar de hoeveelheid werk die mensen verrichten, hoe hard ze moesten werken en de...