06 2095 6938 info@bofit.nl

Alles wat je moet weten over stress en de symptomen

door | sep 14, 2020 | BoFit Burn-out Blog | 0 Reacties

Wat zijn de symptomen van stress? Wat zijn de oorzaken? Hoe verminder je stress? Welke oefeningen kan ik doen om meer te ontspannen? Het zijn vragen die iedereen wel eens stelt als je te maken hebt met stress in je leven (en dat hebben we allemaal wel eens). Juist in deze tijd is het belangrijk om antwoord te krijgen op deze vragen. BoFit werkt al 20 jaar met stressgerelateerde klachten. Deze kennis en expertise geven we aan jou door zodat ook jij ongezonde stress direct kunt aanpakken.

 

Doe iets aan stress

Een beetje stress kun je wel hebben. Het zorgt ervoor dat je alert op situaties reageert of bijvoorbeeld die deadline haalt. Ongezonde stress is een ander verhaal. Wanneer stress lang blijft aanhouden kun je chronische klachten oplopen waar je niet zo snel vanaf komt. Daarom blijven we erop hameren om iets aan je stressklachten te doen. Want alleen zo voorkom je overspannenheid en burn-out.

 

Kort over stress

Over stress valt veel te vertellen. Dat past lastig in één blog. We hebben daarom hier voor jou de belangrijkste blogs over stress op een rijtje gezet. Nog even kort vertellen we je 3 dingen die je sowieso over stress moet weten.

 

1.  Symptomen stress

Stap 1 in herkenn en omgaan met stress is dat je je bewust wordt dat je stressklachten hebt. Er zijn veel symptomen die duiden op stress. Dat kan zich zowel fysiek als psychisch uiten. Denk aan vermoeidheid, slecht slapen, rugklachten, darmklachten, hartkloppingen of hoog en oppervlakkig ademen (fysiek). En geïrriteerdheid, onrust, piekeren of concentratieproblemen (psychisch).

Wil je meer symptomen weten? Lees dan: 29 meest voorkomende symptomen en signalen van stress

 

2. Chronische en ongezonde stress

Heb jij iedere dag fysieke en/of psychische klachten die het gevolg zijn van te veel stress? Je lichaam raakt dan als het ware eraan gewend en vindt het normaal om op stresshormonen te functioneren. Hoe lang dit mag duren voordat je het chronisch kan noemen, is per persoon verschillend. De een kan stress namelijk beter hanteren dan de ander. Daarom zal de een er meer of langer last van hebben dan de ander. Maar als jij lange tijd last hebt van stress (weken, maanden) en dit is onderdeel geworden van je dagelijks leven, dan kun je mogelijk wel van chronische stress spreken. Het is dan ook absoluut noodzakelijk om er iets aan te doen voordat het omslaat in overspannenheid en burn-out.

Wil je meer weten over chronische stress? Lees: Dit is het verschil tussen acute en chronische stress

 

3. Hoe verminder je stress?

Stress verminderen kan op heel veel manieren. Een van de belangrijkste is dat je kijkt wat in jouw leven stress oplevert en hoe je dit kunt verminderen of verwijderen. Dat heeft soms consequenties maar is wel nodig als je overspannenheid en burn-out op termijn wilt voorkomen. Zo is het best lastig om van baan te wisselen of je baas aan te spreken omdat je te veel werkdruk ervaart. Of om ‘nee’ te zeggen tegen een familielid of goede vriend. Of te stoppen met relaties die je te veel energie kosten. Maar op lange termijn doe je jezelf en je lichaam er ontzettend veel plezier mee. Je leidt zo een meer ontspannen leven waarin je je tevreden en vol energie voelt. Meer tips om met stress om te gaan vind je in onderstaande blogs.

 

Vrouw denkt na over stress

De belangrijkste blogs over stress:

 

 

Wil jij van je stressklachten af?

Bij BoFit leer je omgaan met stress, je valkuilen kennen en je talenten en sterke punten beter inzetten. Hierdoor ga je keuzes maken die bij je passen en die minder stress en spanning opleveren.

BoFit heeft inmiddels duizenden mensen geholpen en dat doen we graag ook bij jou! Want ook jij verdient het om een tevreden en ontspannen leven te leiden.

Wil jij weten of BoFit ook iets voor jou kan betekenen? Vraag de brochure met de tarieven aan en plan binnen een week een gratis kennismaking bij jou in de buurt.

 

Ja, ik wil meer informatie!

 

 

 

 

Vragen? Direct Contact? Brochure aanvragen? Bel 0800 – 533 04 55 (gratis).

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m zaterdag. Wil je liever gebeld of gemaild worden? Klik dan op de knop hieronder.

Wil je direct persoonlijk contact? Bel 06 - 2095 6938 voor direct contact met Bo Bogaard, eerste aanspreekpunt van BoFit.

Krijg je zijn voicemail? Spreek je telefoonnummer in, je wordt binnen 24 uur teruggebeld. Ook in het weekend.