Burn-outverhaal van Berry | mijnenveld

In het afgelopen jaar heb ik als 57-jarige getrouwde vader met een burn-out een individueel re-integratietraject bij BoFit gevolgd. Mijn coach gedurende deze periode was Bo.

“Ik was mijn power kwijt”

Mijn bedrijfsarts had mij opvang bij het CIRAN in Amsterdam geadviseerd, maar na mijn start daar heb ik alsnog een intake bij BoFit gedaan. Mij sprak de persoonlijke benadering en de betrokkenheid en gedrevenheid direct aan. Wat een power! Heerlijk, want die was ik helemaal kwijt. Ik ben na de intake direct overgestapt en bij BoFit gestart.

Ik trap een open deur in als ik zeg dat ik het begin als lastig heb ervaren. Welke keuzes ga ik maken, hoe kom ik weer bij mijn gevoel en eigenwaarde uit? De onvoorwaardelijke steun van Bo en het voor mij opkomen, zijn voor mij een enorme steun in de rug geweest om de weg terug te vinden. En wat hebben we gelachen die weken en maanden van hard samenwerken, want lachen kon ik gedurende mijn hersteltraject steeds meer en meer.

Nu na een jaar kan ik zeggen dat ik mijn mijnenveld weer heb verlaten en in de speeltuin ben teruggekeerd. Beter en sterker dan ooit tevoren. Is dit resultaat alle ellende en het harde werken om er weer bovenop te komen waard geweest? Ja, uiteindelijk wel. Ik ben als een gelukkiger en beter mens uit mijn burn-out gekomen.

Wie twijfelt over hoe hij of zij uit een burn-out kan komen, kan ik maar één advies geven: doe een intake bij BoFit en beslis dan voor jezelf wat bij jou past.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Leendert | werkdruk en privéomstandigheden

De reden dat ik in contact ben gekomen met BoFit is een situatie in de privésfeer die is geëscaleerd. Voorafgaand was er veel gebeurd. Ik werk als verkoopmanager bij een plantenkwekerij waar ik verantwoordelijk ben voor de verkoop en alle randzaken daaromheen. Ik...

Burn-outverhaal van Charlie | geen greintje energie

Zevenentwintig jaar, overspannen, geen energie meer, aan de anti-depressiva en elke week bij een psycholoog. Ik vroeg mij af wat mij mankeerde en toen kwam ik op de site van BoFit terecht. Deze aanpak sprak mij zo aan dat ik het voorlegde aan mijn werkgever.  ...

Burn-outverhaal van Gerrit | overbelast

In februari kwam ik erachter dat ik de afgelopen tijd te zwaar belast was geweest. Ik kreeg allerlei klachten. Vermoeidheid, slecht slapen, concentratieproblemen, hoofdpijn, vaak chagrijnig.   “Ik voelde niet meer”   Zonder goed te weten waaraan ik begon,...

Burn-outervaring van Theo | moe, terneergeslagen en overspannen

Op een vrijdagochtend, februari 2020, zat ik in gesprek met twee naaste collega’s op kantoor. Opeens voelde ik iets in mijn waarneming veranderen en lukte het mij niet meer me te concentreren. Mijn denkproces was van het een op het andere moment veel slomer dan...