Burn-out ervaring van Martin | steeds vroeger wakker

door | jan 6, 2023 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Zo zit je heerlijk te werken en plotseling valt het licht uit. De spanning, niet eens werkgerelateerd, had zich blijkbaar toch te veel opgebouwd. Ongemerkt was ik ’s nachts steeds vroeger wakker geworden. Eerst om 5 uur, toen om 3 uur.

Op dat moment besloot ik de hulp van mijn werkgever in te roepen. Want die klachten leken verdacht veel op een burn-out en dat wilde ik voorkomen.

Via de bedrijfsarts kreeg ik verschillende opties voor herstelzorg. De mogelijkheid om lichamelijk actief te zijn in plaats van te moeten zitten tijdens gesprekken, sprak mij aan. Vandaar de keuze voor BoFit.

BoFit-coach Noor bleek een geweldige match te zijn. Down to earth, lekker direct en niet zweverig. Want van dat laatste gaan mijn nekharen recht overeind staan. We spraken af 12 sessies te plannen met als doel de burn-out te voorkomen.

reactie klant burn-outherstel

De gesprekken gingen vlot en werden gecombineerd met oefeningen voor ademhaling, balans, verbeelding en vertrouwen. Veel van wat we bespraken kwam bekend voor. Ik had ze al eens gezien of gehoord, bij t’ai chi en judo geleerd en andere levenservaringen.

Daarmee werd ik snel weer teruggezet in mijn eigen kracht en geloof dat niet alles altijd aan mij ligt. Bij menselijke interactie zijn er altijd twee kanten en die andere kant draagt ook verantwoordelijkheid voor gedrag, opmerkingen, keuzes. En dat is zowel op privégebied als op het werk van toepassing.

Dankzij de gesprekken met mijn BoFit-coach (had ik al gezegd hoe geweldig ze is?) heb ik opnieuw geleerd dat zaken soms zijn zoals ze zijn. Dat je wel mag proberen ze op te lossen met de energie en toewijding die je te bieden hebt, maar ook niet meer dan dat.

Er komt ook een punt waarop je mag zien dat je voldoende gedaan hebt. En dat je mag loslaten, hoe moeilijk dat ook is.

Wil jij ook voorkomen dat je overspannen of burn-out raakt?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Hans | hartklachten en paniekaanvallen

Mijn naam is Hans, 30 jaar. Ik had een redelijk drukke periode op mijn werk en trainde daarnaast voor een halve marathon. Alles verliep soepel en ik had het gevoel alles onder controle te hebben. Een week voordat ik op vakantie ging kreeg ik een paniekaanval waarna...

Burn-outverhaal van Rachid | spanning en onrust

Na een lange tijd in de ziektewet te hebben gezeten, ben ik in verband met klachten door het UWV doorgestuurd naar BoFit. Ik kon geholpen worden om met mijn overspannenheid leren om te gaan en weer tot rust te komen. Door hard te lopen in de natuur,...

Burn-outverhaal van Judith | opgejaagd gevoel

Al jaren stond mijn lichaam onder spanning. Ik hield me bij iedere tegenslag altijd stoer en sterk. Dat stempel kreeg ik ook in de loop van de tijd, ik kon toch zeker niet toegeven dat ik niet altíjd stoer en sterk was? Daarnaast probeerde ik werkelijk alles onder...

Burn-outverhaal van Xavier | slaapproblemen

Het begon in januari toen het besef langzaam kwam dat ik zo niet langer kon doorgaan. Ik sliep ondertussen nog maar twee uur per nacht en kon steeds minder hebben van mijn man en zoontje. Toch ben ik nog blijven doorsukkelen tot eind april. Ik werd toen door iemand...