Burn-out ervaring van Giovanni | alcoholmisbruik

door | feb 20, 2023 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Op het moment dat ik via de bedrijfsverzekering bij Ingrid, burn-outcoach van BoFit, terecht kwam was ik mezelf niet meer. Ik was redelijk van het pad af. Mijn valkuil was alcohol.

De mate van drinken is toegenomen door gedoe in werk- en privéomstandigheden. Helemaal toen het thuisfront aangaf dat ik thuis niet meer mocht drinken. En er geen alcohol meer in huis zou komen. Toen nam de alcohol een loopje met mij.

Al tijdens het intakegesprek gaf mijn coach mij meteen een goed gevoel. Sinds ik met haar ben gaan trainen en sparren, ben ik gaan doseren. Ze kon mij in diverse situaties heel goed laten inzien dat ik dingen ook op een lagere versnelling kan uitvoeren. En nooit alleen maar vooruit moet kijken. Soms ook even stil moet staan en achterom moet kijken om te zien wat het leven waard is.

reactie klant burn-outherstel

In het begin van het traject ben ik niet direct gestopt met drinken. Omdat het thuisfront en mijn collega’s op een bepaald moment geen vertrouwen meer hadden dat ik mijn leven weer onder controle zou krijgen, ben ik ook in contact gekomen met Solutions (afkickkliniek, red.).

Er is een korte vrijwillige opname geweest van nog geen 24 uur. Ook mijn coach gaf aan dat dit zou kunnen helpen onder het motto ‘niet geschoten is altijd mis’. En wellicht dat er meerdere behandeltrajecten zouden kunnen helpen. Eén ding weet ik zeker: een opname had mij niet op de juiste weg gekregen. Toch heeft het wel mijn proces versneld doordat ik in de kliniek heb gezien wat verslaving met je doet. Voor mezelf werd duidelijk dat ik juist die mentale trainingen met mijn coach nodig had om mijn mindset anders te krijgen.

Tot het moment dat mijn sessies startten, was het bij mij ‘alles of niets’. Ik ben een vechter en ga altijd voor minimaal 100%, dat doe ik mijn hele leven al. Door de BoFit-sessies werd ik vooral mentaal nog sterker. Ondanks dat ik mentaal al heel sterk was, was ik dit sterke gevoel tijdens mijn alcoholperiode even kwijt.

Na meerdere sessies en allerlei verschillende trainingen (sportief en mindfulness) realiseerde ik me dat mijn behoeftes anders waren geworden. En dan doel ik niet alleen op de behoefte aan alcohol. Ik was even de weg kwijt en alcohol gaf mij rust. Maar inmiddels past alcohol niet meer bij mij. Ook het woord verslaving past niet bij mij.

Recent heb ik alcohol geprobeerd, maar het smaakt zelfs niet meer. En mocht ik het ooit weer gaan drinken, dan is het voor de gezelligheid maar niet meer alcohol om het drinken en te verzachten.

Ik ben in balans en sterker en krachtiger dan ooit. Ik ben heel blij dat ik dankzij het BoFit-traject met Ingrid mijzelf en mijn leven weer onder controle heb.

Wil jij ook herstellen van je burn-out en stressklachten?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan!

 

 

 

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Marchella | onrust en opgejaagd

In september 2021 reed ik op een ochtend naar mijn werk en ik voelde: het gaat niet goed met mij. Het jaar daarvoor was ik al bezig geweest met het zoeken naar antwoorden omdat ik veel onrust ervaarde, constant een opgejaagd gevoel had en maar bleef nadenken over...

Burn-outverhaal van Marijke | benauwd

Halverwege 2014 gebeurde het, ik werd duizelig, benauwd en voelde druk op mijn borst. Ik dacht dat ik zo neer kon vallen, maar wonder boven wonder gebeurde dat niet. In de eerste week dat ik ziek thuis zat heb ik heel wat bezoekjes aan de huisarts gebracht. Die...

Burn-out ervaring van Aisha | van alles moeten

De oorsprong van mijn burn-outklachten zijn begonnen toen ik aan mijn eerste baan begon. Maar als ik heel kritisch ben, begon het eigenlijk al veel eerder. Tijdens mijn studie studeerde ik namelijk in ‘sprints’. Er waren periodes vlak na en vlak voor tentamens...

Burn-out ervaring van Rose | vele labels verder

Dit betreft een terugblik op mijn BoFit-traject van een paar jaar geleden. Bijna drie jaar lang heb ik niet kunnen werken. Inmiddels kan ik met zekerheid zeggen: ik ben hersteld! In 2019 heb ik coaching mogen ontvangen van BoFit-coach Frank. Eind 2019 ben ik weer...