Burn-out ervaring van Sylvia | hoge werkdruk en privéomstandigheden

door | mei 5, 2023 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

In 2018 kreeg ik te maken met een zwaar depressieve zoon. Dit was een zwaar traject voor het hele gezin van ruim twee jaar. Ik ben vooral degene geweest die veel gesprekken met hem heeft gevoerd en alles heeft gedaan om hem te helpen. Mijn werk was in die tijd afleiding voor mij en dat werkte goed.

Totdat we in 2019 gingen fuseren en de werkdruk alsmaar hoger werd. Ondanks dat ik een hoge werkdruk normaal gesproken goed kan hebben, verliep dit tot december 2021 niet meer helemaal vlekkeloos. Ik kreeg een niet te verklaren raar gevoel in mijn maag. En de werkvreugde werd steeds minder. Toen dacht ik nog: ach dat gaat wel over, gewoon doorgaan.

Totdat ik in maart achter mijn computer zat en in janken uitbarstte. Dat was het moment om tegen mijn teamleider te zeggen dat het niet meer ging. Wat eerder nog afleiding was, was nu omgeslagen naar een last. Vanaf dat moment kreeg ik huilbuien om niets, kon ik niet meer slapen en niets meer verdragen. Alle filters waren weg en alles wat tegen me werd gezegd kwam keihard binnen.

reactie klant op burn out herstel

Het heeft enige tijd geduurd voordat ik kon toegeven dat er iets aan de hand was en ik hier niet alleen uit kwam. Ik had hulp nodig en dat was voor mij nieuw. Ik was zelf altijd degene die hulp aan anderen bood. En toen kwam ik in contact met BoFit. Het concept van coaching tijdens wandelingen sprak mij ontzettend aan.

Mijn coach Mirte is een echte topper. Eerlijk, oprecht en recht door zee. Precies wat ik nodig had. Ik heb altijd alles open en eerlijk kunnen delen (maar dat is ook nodig als je echt geholpen wilt worden). Zij heeft me laten zien dat ik niet altijd ‘aan’ hoef te staan en dat ik zeker niet altijd alles zelf hoef te doen. Ze heeft me duidelijk gemaakt dat het oké is om hulp te vragen.

Het traject heeft me laten zien waar mijn sterke kanten en mijn valkuilen liggen. Dat ik door leren loslaten weer kan genieten van de leuke dingen in het leven. Ik ben weer in mezelf gaan geloven en heb het vertrouwen in mezelf teruggevonden.

Dankzij Mirte ben ik nu weer volledig aan het werk, kan ik mijn grenzen duidelijk aangeven en ben ik daadkrachtig geworden. Ik ben weer terug naar waar ik wil zijn en wil deze betere versie van mezelf kunnen blijven.

Wil jij ook herstellen van stressklachten en burn-out?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan!

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Lizette | jarenlang lichamelijke klachten

Een aantal jaren geleden kreeg ik diverse lichamelijke klachten. Onderzoeken met betrekking tot mijn fysieke klachten wezen steeds op niets uit. Ik liep er vervolgens mee door en negeerde alle klachten. Op het werk was het al tijdenlang druk. Ik merkte wel dat ik...

Burn-outverhaal van Robin | burn-out voorkomen

Zomer 2018. Het is een heerlijke zomerdag, 25 graden, onderweg in de auto naar onze nieuwe woning dichtbij het strand. Een droom die is uitgekomen. Mijn vrouw is zwanger van ons eerste kind, het bedrijf loopt goed en ik heb een druk sociaal leven. Ondanks al dit...

Burn-outervaring van Mendel | depressief en nachtmerries

Toen ik aan het BoFit-traject begon zat ik inmiddels al een jaar thuis. Ik had ik niet genoeg aan mijn huidige begeleiding bij de psycholoog en emotioneel coach. Ik huilde nog veel, was heel moe, voelde me depressief, had last van paniekaanvallen, was erg druk in...

Burn-outverhaal van Janine | huilen om niets

Eind december 2010 was het eindelijk zover: alle voorbereiding zijn getroffen, ik ben er helemaal klaar voor, laat de pup maar komen. Al vijf jaar zijn mijn man en ik aan het bedenken of we een hond in huis nemen en zo ja wat voor hond. Al jaren verheug ik me op...