Burn-out ervaring van Mila | uit de controle stappen

door | sep 10, 2024 | Ervaringsverhalen

In juni 2023 begon mijn traject bij BoFit. In het begin moest ik erg wennen aan de manier waarop mijn coach Annelies de sessies gaf. Ik was namelijk nooit bewust bezig met de manier waarop ik ademde. En focussen op mijn lijf, vond ik nogal zweverig.

Ik weet nog goed dat ik mij in het begin erg ongemakkelijk voelde als ik oefeningen in het ‘openbaar’ moest uitvoeren. Annelies koos voor mijn gevoel een plek uit om een random oefening te doen. Daar stond ik dan midden in een bebost gebied met allerlei gedachtes in mijn hoofd en voor mij uit te staren. Mijn coach Annelies deed zonder enige vorm van moeite haar ogen dicht en focuste zich op haar ademhaling en lijf. Ik dacht dan bij mezelf: zou ik dit ooit kunnen?

Ik wist dat ik uit mijn comfortzone moest stappen om beter te worden. Van nature zat ik voornamelijk in mijn hoofd. Ik was door mijn burn-out de volledige controle over mijn lijf kwijt. Dat vond ik doodeng, aangezien ik voor mijn burn-out alles onder controle had.

Mijn coach heeft mij goed geholpen om uit mijn comfortzone te stappen. Ze heeft mij geleerd dat het belangrijk is om jezelf op nummer één te zetten, naar je lijf te luisteren en rust te pakken wanneer je dat nodig hebt.

 

 

uit de controle stappen, reactie klant

 

Door mezelf op nummer één te zetten hebben zich een aantal veranderingen in mijn leven voorgedaan. Zo ben ik van baan verandert en gestopt met mijn studie aan de universiteit. Tijdens mijn herstelperiode wist ik diep in mijn hart dat het leven wat ik leidde er niet voor zou zorgen dat ik beter zou worden.

Op het moment dat ik dit schrijf heb ik al een tijdje geen sessies meer. In mijn dagelijks leven denk ik regelmatig terug aan wat ik tijdens de sessies heb meegekregen.  Wanneer ik opmerk dat ik in mijn oude gewoontes terug denk te vallen, denk ik terug aan dat wat ik tijdens mijn sessies heb geleerd.

Ik kan iedereen een traject van BoFit aanraden. De kennis en ervaring die je in het zwaarste en slechtste moment van je leven opdoet, helpt je om een sterkere en betere versie van jezelf te worden.

 

0 reacties

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Doris | overvolle agenda

Ik was al jaren rusteloos, had een overvolle agenda en een eigen zaak. Mensen in mijn omgeving probeerden mij te waarschuwen dat dit tempo niet vol te houden, maar ik lachte hen uit: IK kon dat best. “Ik was een robot die een perfecte show opvoerde” Ook toen ik...

Burn-outervaring van Mariëlle | relatie verbroken

Eind april 2020 kwam ik bij BoFit terecht via het UWV. Ik had met de UWV-arts een gesprek gehad over mijn verhaal inzake de eerstejaarsziektewetbeoordeling. Zij verwees mij door naar BoFit als medische interventie. Het doel was het verkrijgen van een adequaat...

Burn-out ervaring van Suzanne | vechten door de dag heen

Het begin. Vol emoties: triest, boos, angstig, geïrriteerd. Ik was moe, zo moe. Maar weinig slapen door piekeren, geen rust kunnen vinden. Ik werd kapot wakker en stond toch op om te vechten door de dag heen. Dit ging weken, maanden zo. Dan de tranen die niet meer...

Burn-out ervaring van Mariëlle | nare sensaties in armen en benen

Ineens ging het licht uit en was het gebeurd. Inmiddels is het een jaar geleden en wat is het een heftig jaar geweest! Het begon bij mij met plotselinge duizeligheid die een paar weken bleef hangen. Bij de huisarts langs, bloed prikken maar niets te vinden. Het...