Meer dan

herstel alleen

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Meer dan

herstel alleen

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Gemiddeld al burn-out op je 32e

door | okt 5, 2020 | Burn-out nieuws | 0 Reacties

Een burn-out was jaren geleden voorbehouden aan mensen met een midlifecrisis. Maar dit is inmiddels achterhaald. Tegenwoordig krijg je gemiddeld al een burn-out op je 32e, zo blijkt uit onderzoek uit de Verenigde Staten.

 

OnePoll hield onlangs in opdracht van The Office Group een enquête onder 2000 Amerikaanse werknemers. 60% hiervan gaf aan te lange werkdagen te maken. 39% heeft simpelweg te weinig vrije dagen. En 37% ervaart te veel werkdruk door continu extra werk te moeten doen. Bijna de helft heeft het gevoel altijd ‘aan’ te staan. Ze hebben gedurende hun werkdag te weinig ontspanning en rust. Steeds vaker worden jonge mensen getroffen door een burn-out. De gemiddelde leeftijd ligt nu op 32 jaar.

 

Corona en burn-out

Ook de effecten van corona zijn meegenomen in dit onderzoek. Thuiswerkers blijken meer uren te maken dan dat ze voorheen deden op kantoor. Hier voelen ze zich vaak toe verplicht. Op StudyFinds.org zegt de Amerikaanse psychiater Sarah Vohra hierover: “Bijna een derde van de mensen geeft dus toe dat de lockdown hen dichter bij een burn-out heeft gebracht. Daarmee lijdt het geen twijfel dat de pandemie een grote invloed heeft op de collectieve geestelijke gezondheid.”

Lees ook: Thuiswerken en stress. Zo houd je het in de hand

En: Burn-out door de coronacrisis. Kan dat? 

 

Burn-out in Nederland

Het onderzoek van OnePoll is gedaan in de Verenigde Staten en niet in Nederland, denk je nu misschien. In Nederland zijn officiële cijfers over de gemiddelde leeftijd waarop je een burn-out krijgt (nog) niet bekend. Wel weten we dat burn-out het meeste voorkomt bij jongeren tussen de 25 en 35 jaar. Dit is een levensfase die ook wel het dertigersdilemma wordt genoemd. Het is dus heel goed mogelijk dat ook in Nederland de gemiddelde leeftijd op 32 jaar ligt. We wachten officieel onderzoek nog af.

Lees ook: Van millenial tot midlife: burn-out in iedere levensfase.

 

Ben jij burn-out?

Samen met BoFit werk je naar je herstel toe. Zo krijg jij je energie terug en kun je weer gezond aan de slag. Wij werken al 20 jaar met burn-out en stressgerelateerde klachten en hebben inmiddels zo’n 5.000 klanten geholpen. We staan ook graag voor jou klaar!

 

 Ja, ik wil graag gratis kennismaken!

 

 

 

 

Bron:

MT.nl | Remy Gieling

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out nieuws:

Ziekteverzuim in de zorg weer omhoog

In vergelijk met andere bedrijfstakken is er vaak meer ziekteverzuim in de zorg. Maar in het tweede kwartaal van 2021 ligt het percentage een stuk hoger. Met gemiddeld 6,5% is dit namelijk het hoogste verzuim in het tweede kwartaal sinds 2003. Dit blijkt uit nieuwe...

Depressieve ouder? Hoge kans om zelf depressief te worden

Kinderen met een ouder met een depressie of angststoornis hebben een hoog risico zelf depressief te worden of een angststoornis te krijgen. Dat blijkt uit onderzoek van promovendus Petra Havinga van het UMC Groningen. “Het is eerder regel dan uitzondering.” Dat er...

Voornemens kabinet over preventie op het werk

Op verzoek van het kabinet bracht de Sociaal Economische Raad in september 2014 haar advies uit over de toekomst van arbeidsgerelateerde zorg. Dit met het oog op de veranderende arbeidsmarkt en de noodzaak tot een grotere duurzame inzetbaarheid van de...

Werkstress en verzuim door ongewenst gedrag

Ongewenst gedrag door collega's of leidinggevenden op de werkvloer is een belangrijke oorzaak van werkstress en verzuim. In 2015 hadden ongeveer 1,2 miljoen werknemers last van ongewenst gedrag, zoals pesten, discriminatie of (seksuele) intimidatie. Daarom start...