Gemiddeld al burn-out op je 32e

door | okt 5, 2020 | Burn-out nieuws | 0 Reacties

Een burn-out was jaren geleden voorbehouden aan mensen met een midlifecrisis. Maar dit is inmiddels achterhaald. Tegenwoordig krijg je gemiddeld al een burn-out op je 32e, zo blijkt uit onderzoek uit de Verenigde Staten.

 

OnePoll hield onlangs in opdracht van The Office Group een enquête onder 2000 Amerikaanse werknemers. 60% hiervan gaf aan te lange werkdagen te maken. 39% heeft simpelweg te weinig vrije dagen. En 37% ervaart te veel werkdruk door continu extra werk te moeten doen. Bijna de helft heeft het gevoel altijd ‘aan’ te staan. Ze hebben gedurende hun werkdag te weinig ontspanning en rust. Steeds vaker worden jonge mensen getroffen door een burn-out. De gemiddelde leeftijd ligt nu op 32 jaar.

 

Corona en burn-out

Ook de effecten van corona zijn meegenomen in dit onderzoek. Thuiswerkers blijken meer uren te maken dan dat ze voorheen deden op kantoor. Hier voelen ze zich vaak toe verplicht. Op StudyFinds.org zegt de Amerikaanse psychiater Sarah Vohra hierover: “Bijna een derde van de mensen geeft dus toe dat de lockdown hen dichter bij een burn-out heeft gebracht. Daarmee lijdt het geen twijfel dat de pandemie een grote invloed heeft op de collectieve geestelijke gezondheid.”

Lees ook: Thuiswerken en stress. Zo houd je het in de hand

En: Burn-out door de coronacrisis. Kan dat? 

 

Burn-out in Nederland

Het onderzoek van OnePoll is gedaan in de Verenigde Staten en niet in Nederland, denk je nu misschien. In Nederland zijn officiële cijfers over de gemiddelde leeftijd waarop je een burn-out krijgt (nog) niet bekend. Wel weten we dat burn-out het meeste voorkomt bij jongeren tussen de 25 en 35 jaar. Dit is een levensfase die ook wel het dertigersdilemma wordt genoemd. Het is dus heel goed mogelijk dat ook in Nederland de gemiddelde leeftijd op 32 jaar ligt. We wachten officieel onderzoek nog af.

Lees ook: Van millenial tot midlife: burn-out in iedere levensfase.

 

Ben jij burn-out?

Samen met BoFit werk je naar je herstel toe. Zo krijg jij je energie terug en kun je weer gezond aan de slag. Wij werken al 20 jaar met burn-out en stressgerelateerde klachten en hebben inmiddels zo’n 5.000 klanten geholpen. We staan ook graag voor jou klaar!

 

 Ja, ik wil graag gratis kennismaken!

 

 

 

 

Bron:

MT.nl | Remy Gieling

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out nieuws:

Geluk kun je zelf beïnvloeden

Wie gelukkig is, leeft langer. Maar wat is geluk nu eigenlijk? Dat blijkt voor iedereen anders te zijn. Geluk is een subjectief begrip en iedereen hanteert andere maatstaven bij het beoordelen van zijn eigen geluk. Hoogleraar Sociologie Ruut Veenhoven ontdekte dat...

Veel studenten burn-out, somber en suïcidaal

Een op de vijf studenten heeft suïcidale gedachten, heeft ooit een poging gedaan tot zelfdoding of is dit van plan. Een kwart van de studenten heeft burn-outverschijnselen. En bijna 10% kampt met ernstige angst- en depressieklachten. Dit is de uitslag van een...

Personeelstekorten stijgen, welzijn werknemers daalt

De werkdruk stijgt nu er een personeelstekort is. En met het stijgen van de werkdruk neemt het welzijn van werknemers af waardoor burn-out toeneemt. Dit valt op te maken uit de tweede sectorale welzijnsmonitor van de ABN AMRO. Kennelijk zijn we maatschappelijk niet...

Onderzoek TNO: continue stress funest voor gezondheid

Hoe het brein reageert op stress, is allesbepalend voor het oplopen van depressiviteit, PTSS, trauma en burn-out. Victor Kallen, doctor in de neuroscience bij TNO, doet er onderzoek naar. Zo blijkt het eerste anderhalf uur na een schokkende gebeurtenis cruciaal in...